akdogann Kızlar bende 26 haftalığım açlık kan şekerim 82 çıktı 50 mglık ilaç içtim 2 saat sonra tahlil verdim sonucum 158 çıktı ancak doktorum ilacı içtikten sonra yemek yiyebileceğimi söyledi . Ben ilacı içtim yemek yedim tahlili öyle verdim sizce yemekte yediğim için yüksek çıkmış olabilir mi . Siz yükleme esnasında yemek yediniz mi
Demetrana akdogann Şaka gibi nasıl yemek yedirdiler size yanlış anlamış olmayasınız gidince kan veriyorsunuz şekerli suyu içiyorsunuz 1 saat hiçbir şey yiyip içmiyorsunuz tekrar kan veriyorsunuz hatta biz birşey yiyememekten tansiyonumuz diye düşüyor bence sizde şeker yok başka yerde tekrar yaptırın testi
Ebrosko akdogann acaba yemek yiyebilirsin derken kan verme işi bittikten sonra yiyebilirsin demek istemis olabilir mi? Yoksa geceden beri ac kalinarak yapiliyor. Icecek oncesi ve sonrasi sadece az miktarda suya izin veriyorlar. bence siz bu konuyu detaylica doktorla konusun yada emin olamazsaniz baska doktor ile yukleme yenileyin. Bana kalirsa yediklerinizden dolayi artis olmustur ama emin olmak gerek.
Sankus Pamuk valla açıkçası bende şaşırdım doktorun iki dakika ultrasonda tüm detayları inceleyip söylemesi biraz bana inandırıcı gelmedi kilosunu sordum bilmiyorum dio kilosunu bilemeyen önden gitdigini nerden bildi devlet hep sıkıntılı ultrason kagiti yok kilosunu diyen yok normalde benimki hep 4.5 gün önden gidiyodu bir ay önceye kadar bı anda o kadar olması pazartesi özele gidicrm bakalım hayırlısı bide açlık tokluk şekerinde belli oluyo zaten ben bunları kontrol ediyorum sıkıntı yok şeker yüklemesi yaptiranlarda zaten diyet listesi vermiyorlarmi ben kendim hamuru tatlıyı kestim meyveyi azaltdim bakalım inşallah düşündüğüm gibi olmaz sonuçlar
Ebrosko Sankus o işler öyle olmuyor ne yqzikki. Benim kendi kilom yok bebeğim de haftasına gününe uyumlu gidiyor elhamdülillah ama sekerim sınırda çıktı. Bende şeker yükleme zamani gelmeden haftalar öncesinden başlamıştım kısıtlama yapmadım ona rağmen hep düşük seyretti. Ama yuklemede sınırda çıktı. Bide sadece hamur işi tatlıyı kesmekle olmuyo. Bu sabah az bi menemen yedim şekerim yüksek çıktı. Bi corba içiyorsun gene yüksek cikiyo. Ayrıca bi yiyecek bende asla etki etmezken başka birinde şekerini yükseltiyor. Tabiki de tercih sizin ama sadece açlık tokluk takibi ile asla bunun tespitini yapamazsınız. Ve bebeğin sağlığında risk almış oluyorsunuz.
Sankus emirasafMom sonra nasıl kontorla aldınız peki su fazlaligini dogim ne zaman oldu zamanindami açlık tokluk şekerinde baktiriyorum şeker yüklemesi hakkinda iyi şeyler duymadım cunki bilemiyorum kafam karisik
emirasafMom Sankus canım şekerli su gibi içecek veriyorlarmış aslında ben de korkuyordum ama yaptırmaya karar verdim çünkü suyu fazla iken hep test yaptırsaydın şekerinden kaynaklı olabilr dediler bu hamilelikte düşünüyorum 38 haftalık doğum yapmıştım
Sankus emirasafMom iyi haftada yapmışsınız inşallah bendede sıkıntı çıkmaz o zamanlara kadar gelirim sizde bebek ondenmi geliyodu iri bebekmiydi yoksa sadece suyu fazlaydı ben pazartesi başka Dr gidicem onunda fikrini alayım ona göre haraket edicem
emirasafMom Sankus suyum sınırdaydı 3.380kg doğdu iri dendi ama değildi toplu bi bebekti daha kilolu doğanlar var
tugcesakzci Sankus detaylı ultrasonda belli oluyor mu jdjdjd pardon hangi tıp fakültesi mezunusunuz acaba bu engin bilgiyi nereden edindiyseniz biz gitmeyelim oraya bilgilendirin bizi de
Sankus tugcesakzci ben öğretmenim peki sen hangi tip fakülte mezunu Sun? Kimse kimseye zorla yap diyemez doktor bile sen yaptırdın iyi sana bişey diyenmi oldu banada yorum yapmak sana düşmez kendim karar verecek yastayım anladinmi
Sankus tugcesakzci detaylı ultrason organ taraması degilmi peki yoksa benmi yanlis biliyorum ögretsen iyi olur
3438FG Sankus Yav bacım yaptırma. Zaten zorla yaptır diyen yok yada yaptırmadığınada birşwy diyen yok ama bari neden yaptırmak istemediğini bile bilmiyorsan burda saçma sapan bilinçsizce birşey biliyorMUŞ gibi konuşma. Sonra gülünce tartışmaya atılıyorsunuz 😂😂
tugcesakzci Sankus sana kimse yap demedi ki zaten öğretmensen az araştır oku bilgilen. Ben sağlıkçıyım hastanede çalışıyorum mesela. 2 üniversite mezunuyum birisi sağlık alanından. Hastanenin yönetim kısmındayım.Yapma istersen banane risk aldığını zaten belirtmişsin. Bebeğinin vebalini alan sensin başına bişey gelince de gelip burda pişman olup ağlama çok var senin gibi boş konuşup sonra gelip haklıymışsınız diye mesaj atan.Ama bilgin olmayan şeyler de de konuşmamayı öğren. Öğretmensen önce kendini eğit. Yazık senin eğiteceğin nesillere.
tugcesakzci Sankus evet organ taraması adı üstünde şeker yüklemesi ile bi alakası yok detaylının bilmiyorsun bari burda boş boş detaylıda belli oluyor diye atıp tutma . Hangi organından anlayacaklar bebeğin? Gebelik şekeri bebekte olmaz gebede olur, gebenin yediklerinden bebek zarar görür bu da detaylıda anlaşılmaz çünkü sonuçları erken doğum, ölü doğum veya doğum sonrası sıkıntılardır. Çok komiksiniz ya 😂😂
Sankus 3438FG he he bacım siz canan karataydan çok biliyounuz yaptırın istediğiniz kadar isterseniz 300 Gr glukoz için beni ilgilendirmez banada yorum yapmak sizin gibilerine düşmez farkındaysan ben sana yorum yapmadım yorum yaptığım kişide cevap verdi senin cevap bile vermen saçma şimdi gide bilirsin
Brn_cnn Sankus yukleme yaptırırsıniz yaptirmazsiniz zerre umrumda değil bebek sizin yasama ihtimaliniz olan şeyler sizin ama tutturmuşsunuz siz ve sizin gibi bir çok kişinin yorumuna denk geldim canan Karatay önermiyor önermiyor diyen.. altı bomboş duymussunuz bir yerden önermiyor tamam diyorsunuz peki canan karatay in diğer dediklerini de uyguluyor musunuz? Şekeri hayatınızdan cikarin diyor kadın, pirinç yemeyin beyaz un yemeyin diyor et ağırlıklı beslenin hayvansal yağ tuketin diyor bunları da uyguluyor musunuz? Yoksa kekler borekler pilavlar margarinler paketli gidalar havalarda mi uçuşuyor? Canan Karatay in tüm bu dediklerini yaparsaniz zaten şeker problemi olmaz bunu bir yaşam tarzı edindiniz mi? Şekersiz besleniyor musunuz?
Melike_4949 Sankus bravo 🙄🙄 inşallah bebeğiniz sağlıkla doğar, Solunum sıkıntısı, kalp rahatsızlıkları, ani ölümler,erken doğum riski bunlarında farkındasınız galiba ,3 hafta önde ve suyu fazla daha bunlar şeker belirtisi zaten
Sankus Melike_4949 valla bu dediklerinizi şeker yüklemesi yaotiran doğumdan sonra bebeğinde bunları yaşayan kaç kişi tanıyorum iyi bişey duymadimki yaotirayim bunyeden bünyeye göre degisiyo ben Allah’ıma güveniyorum en zor günleri atlatdim gebeliğin başında bundan sonrada herşey güzel olucak
Melike_4949 Sankus Amin inşallah, tabiki ben Sadece risk alıyorum demenize takıldım, tedbir bizden takdir Allah’tan farkında olup dikkat edildiği sürece bir sorun olmuyor ,ben insülin kullanıyorum ve diyet yapıyorum bebeğim 1 hafta önden gidiyor, şeker yüklemeside tanı koymak için yapılıyor
Ebrosko Sankus e biz yaptıranlar Allaha güvenmiyor mu yani. Tövbe estağfurullah. Dinimizde güven vardır ama önce önlemini alirsin. Üstüne düşeni yaparsın o şekilde Allaha güvenir yola devam ederiz. Yaptirma. Kimse sana yaptirmak zorundasın demiyor ama şuan 1 2 değil 3 hafta önde giderken bunun araştırılması gerekli. Kimse kara kaşın kara gözüne dil dökmüyor. Mevlam esirgesin korusun bi sey olursa da Canan Karatayin faydası olur ins
Guluzar06 Sankus Guluzar06 Pamuk abla sana yazmıştım sonuclarıda atmıştım çok güzel demiştiniz siDe ikincide mecburmuş yaptırdım iki kere istediler demiştim bu sefer ki sonuçlar nasıl bakar mısınız daha gostermedim dktra
tugcesakzci 3438FG dün paylaştığın posttaki bilgisizlik, cahillik gibi durumlara bi daha hak verdim 😂😂😂
Sankus Melike_4949 bende diyete başladım hamur tataliyi kestim meyveyi azaltdim benim bünye şeker yuklemesini kaldıracak güçte değil riske alamam bakicaz işte bir yol bulucaz pazartesi kesin belli olur özel hastanede
Melike_4949 Sankus evet , bende tahlillerimde yüksek çıktığı için doktorunda onayını alarak yaptırmadım , diğer gereken tüm tahlillerimi yaptırdım öyle gebelik şekeri tanısı koyuldu sağlıklı günler dilerim