Ceylanarsln devlet hastanesinde doğumhaneye yanınıza kimse giremiyor. Suni sancı herkese öyle direk verilmiyor. Eğitimliyseniz ıkınma nefeslerini bilirseniz, şartlar da uygunsa ve talep ederseniz alttan dikiş epizyotomi de uygulanmıyor. Diyelim dalgalar başladı baktınız yat kalk duşa gir çık geçmiyor,düzenli geliyor.bu doğum dediniz.Beklediniz durdunuz 5dk da bir veya 3dk da bire düştü gelmeye başladı; hastaneye gittiniz acilden doğumhaneye yönlendiriyorlar zaten. Doğumhaneye girince önce bi girişte odada çatal var ebe bakıyor kaç cm açılma yumuşama ne kadar muayene ediyor. Sonra yan odaya geçiyorsun az ileride, nst bakılıyor 15-20dk damar yolu açılıyor.Nst sorun yok diyelim, artık yürümek mi istersin çömelmek mi kalçayla sekiz çizmek mi nasıl rahat ediyorsan onca bi sürü hareket var onlarla dalga geldikçe nefesle karşılıyorsun.Tam açılma olunca zaten doğuma alınıyorsun güçlü ıkın kızım nefes al bekle dur şimdi gibi konuşup yardımcı oluyorlar zaten.
Odalar steril. Ben kaldığımda annem refakatçiydi ama gece 1 de gittim eşimle, 3 de doğum oldu.Alelacele geldik tabi, yasak da var.Annemi kayınpederim getirdi doğum yaptı kızı demiş polise.Neyse doğumdan sonra eşim odadan çıkmadan sabah vizitesine kadar durdu.Sabah 8de eşim çıktı,bir daha giremedi yasak.Zaten normal şartlarda erkek almıyorlar kadın doğum servisine.
Herkes maskeli geziyor,geziyor dediğim hemşireler doktorlar.Ben kaldığım süre boyunca kapıdan dışarı adım atmadım.Zaten öyle gezinilmesini istemiyorlar. Annem 2 kere aşağı indi çıktı,eşim evden eşya getirmişti öylelikle çıktı.Ben ve annem odada tektik,odalar iki kişilik ama covid var diye genelde tek gebe tek oda şeklinde yatırıyorlar.Özel odada kalır gibi kaldık yani.Yedek maske vs almıştık, her hemşire git gel yaptıktan sonra değiştirdik. Bir de alkollü virüs bakteri için domestos hijyen sprey var,ben ondan almıştım. Kapı kolu ışık vs hep sıktı annem.Kokusu da yok.Hemşireler eğer serum değiştircekse veya bebeğe bakacaksa ölçüm yapacaksa yaklaşıyordu.