Mrymonek Özgür bey çok pozitif bir doktortur. Gerçekten rahattır. Nurcihan hanımın elinin çok hafif olduğunu düşünüyorum mesela ben ona gebelik harici muayene olduğumda hiç anlamamıştım test filan verirken de.Kayınvalidem de ona takipli gider. Gebelik ve jinekolojik durumlar farklı. Herkesin beklentisi, pozitif enerji aldığı doktor hemşire farklıdır.Devlette bir de serkan satılmış var çok iyi doktordur kendisi eski askeri hastanedeydi gatalı.
Mesela gene şöyle bir durum var gebelikle alakalı söyleyebileceğim. 32 yaşındaki en yakın arkadaşımın (ahretliğim derim) şuan 4 aylık kızı var 2. Çocuğu. İlki mecburi sezaryen, bunda da plasenta previa + acreatası vardı kesin sezaryen gerekiyordu. Fakülte hastanesi "“bursa tıp faklt. gitmesini orada sorunsuz sezaryen yapacak ekipman olduğunu,komplike uzun ameliyat için muhtemelen 3-4 farklı uzmanın gireceğini ama organlara da zarar getirmeyeceklerini” söyledi ve önerdi.Özel hastaneye gitti, rahmi tüpleri mesanenin bi kısmını almamız gerekir başka türlü olmaz demişler. Devlette tüm kadın doğum doktorlara sırayla muayene oldu, genel cerrahi, nöroloji, kalp filan da gördü başka hastalıkları da var.Hepsinin dediği gene bursaya büyük fakülteye gitmesi gerektiği.Burada ezcan hanım ve necmettin hürku da 30-40bin de versen “ben yapamam çok riskli” demiş.
Sonuçta doğuma bursaya gitti, sezaryeni 5 saat kadar sürdü.Ne rahimi ne de başka organı almadılar ama çok uğraşmışlar 15 ünite kan verildi.Sağsalim de 2 günde döndü evine kızıyla.
Devlet ve fakültede ben boş kere “para kazanalım” mantığıyla birinin kesildiğini hiçbir alanda görmedim.Mesela büyük oğlumda sünnet için ilk götürdüğümde 4 aylıktı, ayhan bey dedi “su toplanması var” yani kasıkta su fıtığı.“Bu %95 kendiliğinden 1-1,5 sene de geçer.Şimdi su fıtığı için boşuna bebeğine narkoz verip kesmeyelim,bekleyin en geç 2 yaş olmadan sünneti olur zaten akşamına ayaklanır” dedi. Hiç unutmuyorum o konuşmasını.Dediği gibi de oldu.Büyük oğlumun kasıktaki su fıtığını 3 ayda bir takip etti, 16 aylıkken tamamen kendiliğinden geçti 17 aylıkken de sünneti oldu 4 saat sonra evde koşturuyordu.
Bende 4 sene öncesinde ne kadın doğum doktorlarını ne çocuk ne diğer branşları bilmiyordum buralı olduğum halde.Çevreme sordum, sırayla muayene oldum,facebookta çkale kadın gruplarında yorumlara baktım o şekilde ilerledim. Gönül ister ki çanakkalede de acıbadem,koru,medicana,ortadoğu gibi bildiğim özel hastanelerin şubelerinden olsa 🤷🏻♀️ Bi göz bi romatizma için hep kalkıp annemi yaşlılarımızı filan bursaya götürüyoruz.