Hanifeay Ben🤚🏻 Covid zamanıydı 24 haftadan sonra idari izinliydim resmen doğurana kadar evde yan gelip yattım temizlik yemek falan yaptım tabi ama öyle yürüyüş pilates falan hareket falan yapmadım açıkcası ilk bebeğim oluncada korktum hep ya erken doğum olursa diye.. Normal doğum yaptım zor oldu ama biraz benim bebekten de kaynaklı zor oldu kilosu 3500tu plasentam küçük bir şekilde yırtılmış öyle foş diye suyum falan gelmeyince uzun süre sancı çektim açılmam geç oldu bebek riske girmediği için sezeryana almadılar ve kaşıntım olmuştu sancı çekerken bile kaşınıyordum… Yani sağlıkçı olarak yazıyorum illaki egzersizlerin faydası var tabi ama normal doğum her şartta biraz zor oluyor elbette hele bide ilk doğum olunca bir tık daha zor o sancıyı illa çekiyorsun sonrası güzel ama… Ancak şu prenses doğum dedikleri olaydan da korktuğum için epidural almak istemedim yani instada güzel güzel doğuruyorlar gülerek falan çoğu epiduralle sancının az hissedildiği doğumlar oluyor genelde.. 2. Doğumumu kesin sezeryan yapacağım diyordum ilk başta ama sezeryanda zor sonrası için dikişler falan… Dilerim bir avazda güzel eskiden annelerimizin nenelerimizin evde tarlada hemencecik doğurduğu doğumlar gibi doğumlarımız olur🐣🥰