Esraaa4242 Bende Almanyadayım evet normalde 3 ultrasonu devlet karşılıyor fakat bikereye mahsus 120 euro ödersen her ay ultrason yapılıyor ve o 120 euroyuda doğumdan sonra geri alabiliyorsunuz
NovaVina_ Esmam_ela25 ya cok tatlısınız. Beb bir de dil de bilmiyorum. Simdiden turkce bilen ebe ve doktor arayislarina basladim. Gercekten zormus gurbet 🥲🥹
Kbagci Suna11 o hafta sadece ultrason ile duyulur kalp atisi. Doktor gerekli buldugu sürece 3 defadan daha fazla yapiliyor
Kbagci Suna11 14. cü haftadan önce söylenmiyor almanyada yasal olarak. O haftaya kadar aldiraniliniyor bebek ve onun icin aldirmasinlar diye söylemiyorlar
Aysemm44 Suna11 Avusturyadayım her ayın 6’snda randevu veriyorlar hem bebeği görüyorum hem kalp atışını dinliyorum burda öyle bişey yok her gittiğimde bebeği göstermeden konuşma falan yapmıyor
Zeynep_x ben belcikadayim 12 haftalikken cinsiyetini ogrendim kan verip her ay ultrasyona gidiyorum suan 30 haftalik hamileyim bu aydan sonra ayda 2 defa konturole gidicem kalp atisinida dinliye biliyorum konturole gittigimde
Cansut19 NovaVina_ kesinlikle biraz seremoni türkiyede bu işler yurtdışında daha sağlık odaklı ilerliyo gibi
Kbagci NovaVina_ kendim kadin doktorunda calisiyorum inanki yapanlar var 14 cü haftadan sonra almanya disina cikip aldiranlar bile var. Gecen 9 haftalik biri tutturdu cinsiyeti söyle kizsa istemiyorum diye. Basimdan kaynar sular döküldü resmen bende kiz bebegine hamileyim
Zeynooooooo Suna11 evet canim aynen oyle bir yakinim yeni sezeryan oldu ayni ondada oyle yapildi 9ay boyunca 3defa ultrason edildi en son 26 haftada detayli yaapildi sahada ultrason edilmedi doguma kadar
17102017 NovaVina_ bnde Düsseldorf ta yaşıyorum 3 ultrason haricinde her sefer 40 Euro oduyoyum.aokun ödediği sadece küçük şeker testi var ayrıntı için yine ekstra para ödedim🥹
NovaVina_ 17102017 😓 kotuymus ya. Düsseldorf hangi eyaletti. Almanya da saglik sistemi bir tuhaf eyaletler arasi fark var hep
17102017 Yagmurmmmmmnb ah yakinmisiz biz . Neusstayim bende . 34+5 teyjm 2 haftada bir gidiyorum hastahaneye de 36 da yönlendircekmus
17102017 NovaVina_ norden ren westfalyadayiz . Sonlara doğru geldik bakalım ama ilk gebelik her seferinde bişey ogreniyourz
17102017 Enu1004 bnde Düsseldorftsyim kalp atışını 20 de nst de dinledik 3 ultrasondan hariç aok ödemedi ama bı arkadaşım belli bı ödeme yapıp doğuma kadar sınırsız tarama almıştı. Biz 34+5 olduk artık işimize yaramaz dedik
Enu1004 17102017 evet evet ek ödemelerle yapmak gerekiyor bazı şeyleri. Sigorta kapsamıyla alakalı diye söylemişlerdi bize sigortanın kendisinden ( yani aok tk vs vs) ziyade.