Suna11 Arkadaşlar ben 5 haftamı bitirmek üzereyim Finlandiya’da yaşıyorum. Kan verdim sonrasında keseyi de gördüm çok şükür. Kalp atışı için önümüzdeki hafta doktorum randevu vereceğini söyledi. Doktora sormayı unuttum ama bildiğim kadarıyla burada ve diğer bazı Avrupa ülkelerinde ultrason Türkiyedeki kadar sık kullanılmıyor kalp atışı içinde farklı bir cihaz varmış sanırım. Sizin süreciniz nasıl geçti yaşadığınız ülkede. Sistem tamamen aynı olmasada benziyor diye biliyorum Almanyada falan.
sevimlikek Suna11 Ben fransada yaşıyorum iki kere doğum yaptım 2 ayda bir bebeği göre biliyordum ayda bir kere kontrole gidiyordum
Enu1004 Suna11 almanyada sesi neredeyse hiç dinlemedik 😅 1 kere ayrıntılıda dinlemiştik. doktorumuz ses dinlemek için bebeğe fazla enerji vermek gerek bunu istemiyoruz dediği için sadece ultrasondan kalp atışı olarak baktık. Şimdi de sadece NST baktırıyoruz. Ultrason ve gebelikle karşılanan şeyler sigortanıza göre değişebilir. Benim eşimin sigortası çok kapsamlı her ay ultrason yaptırdık bu nedenle. Bazı şeyleri ise hiçbir sigorta karşılamıyor sanırım ( nipt testi, cinsiyet için genetik testi vs)
Zeynooooooo Suna11 valla ben isveçde yasiyorum regilime 11gun kala hastanede gebe oldugu orendim ve beni doktor kontrolune cagirdilar gitdum ama ultrason etmediler yalniz kan testleri alindi daha sonra cagirdilar gitsim 1w+4hqftalik dediler hatda kalp atisini duya bilirmiyim dedim hayir dediler bu cocuk icin iyi bisey deyil bidahaki gelisinde dinlersin deyildi bidahaki gelisi 19 haftaya saldilar ve ustelik cinsiyyet bile soylemediler. Inwallah 21i ultrason gorusum var umarim o zaman kalp atisini dinlerim cinsiyyetinide orenirim ve birde bundan sora 26 haftalik oldugumda detayli ultrason yapilacak saha so ra dogusa kadar yapilmayacak deyildi yalniz bebyin durumunu kan testleriyle takip edecekler bursai cok ilginc
Cansut19 Suna11 ben amerikadayım sadece 3 kere ultrason yapılıyor biri ayrıntılı olan zaten :) onun dışında her kontrolde idrar alıyolar ve dopplerla kalp atışı dinliyolar türkiyede de dr her ay ultrasona girmek biraz show demişti 😅
NovaVina_ Münih’te yasiyorum henuz gebe degilim ama simdiden arastiriyorum. Evet avrupa da genelde ultrason 3 defa yapiliyormus devletin karsiladigi. Renkli tarama testleri vs ucretli bavyera bolgesinde. Saglikla alin kucaginiza 🥹🧿🌸
Suna11 NovaVina_ Çok teşekkür ederim. Hemen hemen aynı sanırım. Size de nasip olsun en kısa zamanda 🌸🙏🏻
17102017 NovaVina_ bnde Düsseldorf ta yaşıyorum 3 ultrason haricinde her sefer 40 Euro oduyoyum.aokun ödediği sadece küçük şeker testi var ayrıntı için yine ekstra para ödedim🥹
Yagmurmmmmmnb Merhaba kölnden yazıyorum bende ılk 3 ay hep vajınal olarak bakıldı sonrasında hem vajınal hem ultrason olarak bakılıyor suan 28+5 günlük bu şekilde devam ediyor bu haftaya kadar ayda bir kontrol vardı bu hafta sonrası 2 haftaya düşürdük .
17102017 Yagmurmmmmmnb ah yakinmisiz biz . Neusstayim bende . 34+5 teyjm 2 haftada bir gidiyorum hastahaneye de 36 da yönlendircekmus
Yagmurmmmmmnb Suna11 benim biraz karışık aslında 😀 Almanya’da test yapmıştım 1 gün sonra Türkiye tatıle gitmem gerekiyordu ve pozıtıf cıktı gıttıgım gece acılden bakıldı bısey görünmedi kandan cıktı gebelık olduğu sonra 2 hafta arayla bakıldı kese göründü kalp atışı cok erken fark ettim gebelıgı tahmini 5 6 haftalıkken kalp atışı vardı ama düşük rısklıydım ılac ve yatarak gecırdım cok şükür bu güne geldik savaşçı mınık kızımla .
Suna11 Enu1004 Bizde sigorta farklı biraz. Önden ödeme yapıp sigorta yaptırmıyoruz. Devlet herkese ücretsiz sigorta kartı veriyor ve her muayeneden sonra küçük bir miktar fatura geliyor yani gittiğimiz kadar ödüyoruz ama yine doktorun verdiği randevu dışında ekstra randevu alamıyoruz sanırım. O zaman ülkeden ülkeyede farklılıklar gösteriyor.
17102017 Enu1004 bnde Düsseldorftsyim kalp atışını 20 de nst de dinledik 3 ultrasondan hariç aok ödemedi ama bı arkadaşım belli bı ödeme yapıp doğuma kadar sınırsız tarama almıştı. Biz 34+5 olduk artık işimize yaramaz dedik
Suna11 Zeynooooooo Finlandiya’ya en yakın kurallar İsveçte var ve bu konuda da aynı muhtemelen. Bizede doktor net bir şey demedi aslında haftaya randevu verebilirim dedi sadece. Mesaj bekliyoruz şimdi. Ama cinsiyetin geç öğrenildiğini biliyorum. Burada 5. Aydan sonra söylüyorlar cinsiyeti 😕
Enu1004 Suna11 Muhtemelen öyle. Biz de almanyada yeniyiz daha 1,5 sene oldu geleli. Ama bizim sigorta yarı özel gibi sanırım. Ama kapsamlı olduğunu biliyorum çünkü diğer hamile kişiler sadece 3 kere ultrason olduğunu, fazladan olunca ek ücret gerektiğini söylediler
Zeynooooooo Suna11 evet canim aynen oyle bir yakinim yeni sezeryan oldu ayni ondada oyle yapildi 9ay boyunca 3defa ultrason edildi en son 26 haftada detayli yaapildi sahada ultrason edilmedi doguma kadar
Suna11 Cansut19 Ay evet aslında çok sağlıklı bir durum olmadığını söylüyor doktorlar ama insan merak ediyor işte ☺️
NovaVina_ Cansut19 dimi ??? Bence sektor olmus turkiye de ne yazik ki bazi seyler. Yani her gun duzenli kan verip beta baktirmanin kime ne yarari olacak ??? Zaten sagliksizsa tutunmuyor sana dusuk yasiyorsun.
Amina1993 Cansut19 Moskova’da da öyle ya ama Azerbaycanda Bakü’de öyle değil her ay ultrason ve idrar kan analizi yapıyorlardı burada farklı. 9 ayda 3 kere ultrason olur mu detaylı haftalarında oda. Ama ben kendim 2 kez özele gittim dayanamayip😀
Esmam_ela25 Bende Fransa’da yaşıyorum burda 2 ayda bir ultrason çekiyorlar her ayda kan ve idrar testi yapıyoruz cinsiyet konusunda çok katılar ekranda baya beliydi bebeğin cinsiyeti ben gördüm oda gördü ona rağmen söylemedi ocakta detaylı var büyük ihtimalle o zaman söyler 😕
Suna11 Esmam_ela25 Ya sormayın burda da 5 aydan önce söylemiyorlar cinsiyeti. Denk gelirde bu süreçte Türkiye’ye gidersem orada da baktıracam ☺️
NovaVina_ Esmam_ela25 o nasil bir katılıkmış. İlk defa duydum boyle bir sey 🥹 gerci bende doguma kadar ogrenmek istemiyorum dayanabilirsem 🙈
Kbagci Suna11 14. cü haftadan önce söylenmiyor almanyada yasal olarak. O haftaya kadar aldiraniliniyor bebek ve onun icin aldirmasinlar diye söylemiyorlar