Selam güzel anne ve anne adayları, henüz anne olmasam da simdiden arastirmalara basladim. Ve gordum ki spor etiketi baya az revac goruyor forumda. Bende kucuk bir arastirma yaptim ve sizlerle de paylasmak istedim. Keyifli okumalar 🌸
Yoga Nedir? Yoganın tanımını yaparak gebelik yogası hakkında fikir sahibi olalım. Yoga, vücudu ve bedeni eğitmek üzere geliştirilmiş beş bin yıllık bir felsefe. Kelime anlamı “bağlamak -bütünleştirmek” şeklinde. Bu, beden ve ruhu birbirine uyumlu kılmak olarak yorumlanabilir.
Gebelik yogasında uzman eşliğinde çalışılması tavsiye edilir. Eğer daha önce hiç yoga yapmadıysanız ve bu konuda hiçbir fikriniz yoksa hemen söyleyelim, yoga ter içinde kalacağınız bir spor değildir. Vücudu bir pozizyona sokup beklediğiniz ve sabır gösterdiğiniz bir eylemler bütünüdür.
Hamileler Neden Yoga Yapıyor?
Yoga, forma girmek, zayıflamak veya zayıf kalmak için yapılan bir spor değil, Beden ve ruh dengesini kurmak, kişinin kendini tanımasını sağlamak ve bir çeşit farkındalık yaratmak üzere yapılan bir egzersizdir. Hem zihnin hem de bedenin aynı anda etkili olduğu bir felsefedir.
Hamile yogasının amacı, anne adayını duygusal olarak rahatlatmak, fiziksel olarak alt kasları güçlendirerek onu doğum ve sonrasındaki zorlu sürece hazırlamaktır.
Evde Kendi Kendine Hamile Yogası Yapmak ?
Gebelikte yoganın bir uzman gözetiminde olması önerilir. Ancak vücudunuzu fazla zorlamadan temel pozisyonları evde kendi kendinize de yapabilirsiniz. Bu amaçla yoga videoları izleyebilirsiniz.
Yoga Malzemeleri Neler?
Esnek ve sizi rahatsız etmeyecek giysiler, kaymayan çorap, zemine güvenle temas için yoga matı ve yoga sonrası olduğunuz yerde uzanırken üzerinize örtmek için minik bir örtü olsa iyi olur.
Gebelikte En İyi Spor ? Gebelikte hafif tempolu yürüyüş, en fazla önerilen spordur. Havuzların hijyen açısından uygunluğu endişesi nedeniyle yüzme çok önerilmiyor ama suyun da rahatlatıcı bir etkisi var.
Hatırlatmak isteriz ki; Yoga bir spor değildir. Vücudu forma sokmayı hedefleyen bir egzersizdir.
Gebelikte Yoga Yapmanın Faydaları ?
Gebelikte düzenli yoga yapmanın faydalarını şöyle listelemek mümkün:
- Stresten ve kaygıdan uzaklaşmak,
- Doğuma hazırlandığı hissi ile daha özgüvenli hissetmek,
- Yapılan pozların kaslara etkisi sonucu daha güçlü bir fiziksel kondisyona sahip olmak,
- Kendi zihnin ve bedenin ile başbaşa kalmak ve ona odaklanmak,
- Dolaşım sistemine olumlu etki ederek kabızlık gibi sorunların önüne geçmek.
Umarım sonuna kadar okumuşsunuzdur. Ve faydalı olmuştur sizler için. Öneri olarak instagramdan Simge Duman’ın hamile yogası videolarını önerebilirim. 🌸🤗
Kaynak: Lansinoh Web Sitesinden alıntılanıp düzenlenmiştir. 🌟✨