Bu progestanla ilgili hiç bir bilgim yok, bana iyi ve kötü yanlarını özetleye bilirmisiniZ, kimileri çok korktum doktorum progestan vericek diye yazmış, anlayamadım
Progestan
GoNCa bende baya bi tansiyon düsüklügu ve halsizlik yapmisti. Kalbinizi hizli calistiriyo. Yatarken birakin otururken bile kalp atislarinizi hissediyorsunuz. Cunku kalbinizin daha fazla kan üretmesini sagliyor bu yuzdende kalbiniz hizlaniyor. Ayrica surekli acikmama sebep oluyordu yarim saatte bir gibi ve midemi resmen kaziyolar gibiydi 😂
GoNCa o ilaci dusuk tehlikesi olana yada daha once 1 den fazla dusuk yapanlara veriyolara iyi yani eger dusuk yapma ihtimaln varsa bebegi koruyo engel oluyo ama dusucekse gene dusuyo (Allah korusun kimse yasamaz insallah) ben 2 dusuk yaptm bu seferknde 3 haftalikken kan sulandirici hap verdi 6 haftamda hafif kan gorur gibi oldum pedde onu diynce basladi kotu yani cok berbat bi mide bulantisi yapiyo 😔😔 ben 1 hafta bilmedn kullandm meger ayni hap haznedende konulabiliyoms ordan hic koyamadm hastanede yattm icin yani bi kutu hapi sadece bi hafta kullandm sanrm dusuk tehlikem yokms cok da sknti olmadi mecbur kullanmak zorundaysan hazneden al hapi hem daha etkiliymis hem bulanti yapmz zaten cok siddetli bulantilarm var bide onu attigmda acillik oluyodum su bile icemiyodum ben 😔😔
GoNCa progestanın 3 çeşidi var iğne hap ve jel. Ben iğnesini kullanıyorum yağlı bi ilaç kas iğnesi kalçadan oluyor sadece bana ilk 3 ay yapıcaksın dedi çok canım yanıyor tabi iğne yerleri acıyor ama yeterki bebeğim iyi olsun. Yan etki olarak sadece uyku ve yorgunluk yapıyo ama zaten hamilelik belirtisindede onlar var.
Herkese farkli bi etki gostermis demekki kisiden kisiye degisiyo ben attigm gunler agzima lokma alamiyodum su bile icemiyodum 4 gun acilde ust uste serum vitamin verdiler hapi biraktm hafifledi
Tutku tansyon benimde cok dusurdu ama 8 e 4 cikiyodu bep
Ben doğuma kadar kullandım cnm ilk kızımda. Alttan koydum ağız yoluyla alınca tabsiyonumu düşürüp bayılıyorum. Şimdi 2.ye hamileyim bundada devamlı kullanıyorum. Birde kan pıhtılaşması var hergün deri altından iğne yapıyorum kendim. 5gün araylada proluton depot vuruluyorum.
Minikfasulye anladığım kadarıyla hap ın yan etkisi var. Ama iğnede hiç birini yaşamadım. Zaten doktorum içlerinde en iyisi ve etkilisi iğne demişti
Ben ilk gebeliğimde troid yüzünden bebeğimi kaybettim kalbi durmuştu, ansızın sancısız kanamam olmuştu koca koca pıhtılar gelmişti, şimdi 5+1 hamileyim henüz yeni yani, yarin doktora gidicem ama olumsuz birşey diyecek diye çok korkuyorum
Minikfasulye tabi ki herkese farklı etki yapıyor. Herkesin hamileliğinin farklı olması gibi 😊
lkayRazgatLolu igne kullanmadm ben hic hapi verdi onuda 1 hafta kullandm sonrasi atamadm zaten
GoNCa olumsuz düşünmeyin. Sizin strese girmeniz bebeğinizin strese girmesidir. Ben bi kere o kadar takmıştım ki kafama gece tuvalete girince kan varmış gibi halüsilasyon gördüm. Tansiyonum zaten düşüktü ilaçtan dolayı. Meğerse hiç birşey yokmuş. Ondan sonra doktorum dedi ki biz bu ilacı önlem olarak kullanıyoruz. Ben sana burda 10 tane iğnede yapsam arka arkaya bebeğinin gidecekliği varsa gider oyüzden sakın stress yapip kendini de onu da üzme. 😊 şimdi aynisini bende sana diyorum
GoNCa ya bendede troid cikmisti ilk hamileligimde o zmn dusuk yaptm 2. De test yaptrmadn dustu bnde hapi biraktm hic atmadm 1 ay once bakldi hapi atmama ragmen 1.25 cikti normal deger yani bnde hapi atmadm hic 9+5 hamileyim sknti yasarmiym ki yukselirse bide deger normalken atilmasi bu seferde cok dusmesine sebep olmazmi 🤔 kafam cok karisti doktr degere bakmadn kullancksn hapi dedi ama ben atmadm sende boyle diynce hatami yapiyorum ki dedim
Minikfasulye bu ilaçta önemli olan kullanımda 7 günü tamamlamakmış. Bende fitil olarak kullanmıştım
Minikfasulye tsh değerleri 2. ve 3. Trimestrda artis gosteriyor. Ve bildigim kadarila ilac emzirme doneminde bile kullanilmaliymis. Siz ayni zamanda bir endokrin uzmanina da gozukun 😊
Minikfasulye kalbi durduğunda ve öncesi bende hap kullanmıyordum sonra doktor baktı değerlerin iyi kullanman gerekmiyor dedi, sonrasını gördük zaten, moralini bozmak veya seni korkutmak istemiyorum ama iyi bir dahiliye gitmeni tavsiye ederim kan alıp tekrar baksınlar, ayrıca hamilelikte zaten değerler nasıl oluyorsa düzelmiş gibi gösteriyormuş kendini,6 ay olcak bu olay başımdan geçeli bi önceki yazımda korkularımdan bahsetmiştim, şuan ilacımı kullanıyorum ama yinede korkuyorum, allah kimseye yaşatmasın 🙁