• Progestan

Herkese farkli bi etki gostermis demekki kisiden kisiye degisiyo ben attigm gunler agzima lokma alamiyodum su bile icemiyodum 4 gun acilde ust uste serum vitamin verdiler hapi biraktm hafifledi

Tutku

Ben doğuma kadar kullandım cnm ilk kızımda. Alttan koydum ağız yoluyla alınca tabsiyonumu düşürüp bayılıyorum. Şimdi 2.ye hamileyim bundada devamlı kullanıyorum. Birde kan pıhtılaşması var hergün deri altından iğne yapıyorum kendim. 5gün araylada proluton depot vuruluyorum.

Minikfasulye anladığım kadarıyla hap ın yan etkisi var. Ama iğnede hiç birini yaşamadım. Zaten doktorum içlerinde en iyisi ve etkilisi iğne demişti

Ben ilk gebeliğimde troid yüzünden bebeğimi kaybettim kalbi durmuştu, ansızın sancısız kanamam olmuştu koca koca pıhtılar gelmişti, şimdi 5+1 hamileyim henüz yeni yani, yarin doktora gidicem ama olumsuz birşey diyecek diye çok korkuyorum

Minikfasulye tabi ki herkese farklı etki yapıyor. Herkesin hamileliğinin farklı olması gibi 😊

GoNCa olumsuz düşünmeyin. Sizin strese girmeniz bebeğinizin strese girmesidir. Ben bi kere o kadar takmıştım ki kafama gece tuvalete girince kan varmış gibi halüsilasyon gördüm. Tansiyonum zaten düşüktü ilaçtan dolayı. Meğerse hiç birşey yokmuş. Ondan sonra doktorum dedi ki biz bu ilacı önlem olarak kullanıyoruz. Ben sana burda 10 tane iğnede yapsam arka arkaya bebeğinin gidecekliği varsa gider oyüzden sakın stress yapip kendini de onu da üzme. 😊 şimdi aynisini bende sana diyorum

GoNCa ya bendede troid cikmisti ilk hamileligimde o zmn dusuk yaptm 2. De test yaptrmadn dustu bnde hapi biraktm hic atmadm 1 ay once bakldi hapi atmama ragmen 1.25 cikti normal deger yani bnde hapi atmadm hic 9+5 hamileyim sknti yasarmiym ki yukselirse bide deger normalken atilmasi bu seferde cok dusmesine sebep olmazmi 🤔 kafam cok karisti doktr degere bakmadn kullancksn hapi dedi ama ben atmadm sende boyle diynce hatami yapiyorum ki dedim

Minikfasulye bu ilaçta önemli olan kullanımda 7 günü tamamlamakmış. Bende fitil olarak kullanmıştım

GoNCa bende de gebelik sırasında haşimato tiroidi çıktı. Belki öncedende vardı fark edilmedi bilemiyoruz. Ilaç kullanıyormusunuz tiroid için?

Minikfasulye tsh değerleri 2. ve 3. Trimestrda artis gosteriyor. Ve bildigim kadarila ilac emzirme doneminde bile kullanilmaliymis. Siz ayni zamanda bir endokrin uzmanina da gozukun 😊

Minikfasulye kalbi durduğunda ve öncesi bende hap kullanmıyordum sonra doktor baktı değerlerin iyi kullanman gerekmiyor dedi, sonrasını gördük zaten, moralini bozmak veya seni korkutmak istemiyorum ama iyi bir dahiliye gitmeni tavsiye ederim kan alıp tekrar baksınlar, ayrıca hamilelikte zaten değerler nasıl oluyorsa düzelmiş gibi gösteriyormuş kendini,6 ay olcak bu olay başımdan geçeli bi önceki yazımda korkularımdan bahsetmiştim, şuan ilacımı kullanıyorum ama yinede korkuyorum, allah kimseye yaşatmasın 🙁

Tutku çok sağol beni rahatlatmak istiyorsun, bende daha rahat olmak istiyorum ama elimde değil

Tutku evet evet 6 aydır kullanıyorum

GoNCa kanaman olmadıkça progestan başlatacaklarını düşünmüyorum. 😊 izmirde yaşıyorsun diye biliyorum başka yazılardan. Bende izmirdeyim. Doktor kontrolünden sonra da haberleşmek isterim. Umarım herşey güzel sonuçlanır

Tutku ☺ Tabi yarın haber veririm bakalım ne dicek, umarım bi aksilik çıkmaz, izmirin neresindesin ?

Tutku zaten seker hastasiyim 11 yasindan beri doktor takibim var 18 yasindan beride su an ki doktoruma gidiyorum ilk hamileligmde 3 haftalikken 5 kusurlerde ckmisti deger hap basladi zaten deger dustu bebekde dustu 1 hafta sonra bunda deger normal.cikti bide hastanede yattm bi hafta o hapi hic vermedi ama o an kafasimi karsti sorumumu duymadi ilaci kullanmama gerek varmi dedim sekreteri ordn kullncan tabi diye atladi doktor demedi bisy

GoNCa dedigm gibi canm surekli kontrol altndaydm zaten ama yasadigm sehir gelismemz doktorlar bisyden anlamiyo o kdr sanszm ki doktor yonunden devlette adam hesabina alip muane etmiyolar her ay ozele 65 tl yatiriyorum onlarn yuzunden 😔 ilgisizler 2 soru sor azarliyo bakalm belki testleri tekrar yaptirim ama ilacida atym bari ins iyice dusurup ters etki yapmaz