December Hhh111 benim de karnım yeni çıktı hayırlısı ile 2500 grmi görsem diyorum sadece. Doktorlar strese sokuyor insanı.
NewMomm1 Hhh111 doktorunuz kafayı yemiş olabilir mi😂 34+0 da 2158 gramdı 2 hafta geride olması imkansız.
Hhh111 NewMomm1 bende anlamadım ki canim ilk bebeğimde 2950 doğdu başka doktora gidiyordum o asla kilo ilgili geriden geliyor demezdi
December NewMomm1 siz kaçıncı haftadasiniz be kilosu ne kadar bebeğinizin? Ve bu kiloya doktorunuz normal mi dedi? Benim doktor geri dedigi için korktum benimki de 33+6 da 2150 grmdi geri dedi direkt.
NewMomm1 Hhh111 Canını sıkma sakın 2 hafta falan geride değil 2150 gram olup nasıl geride oluyor bu doktorlar da bir acayip ya.
Merakliannecik Hhh111 haftalık bı kalıp kaşar, ceviz, avokado, çiğ badem , günde 2 muz, mutlaka bol yeşillikli salata , et ve tavuk bol bol yemeklerde . Bunları 2 hafta dene farkı göreceksin.
NewMomm1 December Çiçeğim 35+1 günlüğüm şu an dün gittim ama kilosunu sormayı unutmuşum çarşamba 36 haftalık olup gideceğim tekrar. 34+0 da 2158 gram çıktı doktorum ultrasonda 33+2 ile uyumlu ama normal sorun yok dedi yani 5 gün fark atıyor sadece. İnternetten de araştırın bakın 34 haftalık bu kilo normal. Herkesin bebeği bir değil ki kiminin 34. Haftada 2900 olur kiminin 1800 olur. Önemli olan gelişiminin durmaması. Bende kilo aldırmaya uğraşıyorum bebeğime ama erken doğurursam falan diye😂 kan sulandırıcı ilacımı bıraktım çünkü yani sıkıntı etmeyin bebeğin kilolu olması sağlığının iyi olduğu anlamına gelmiyor ki. Ve unutmayın ultrason birebir doğru söylemez arkadaşım 2700-2800 arası denmesine rağmen 3100 doğurdu
NewMomm1 December 34. Hafta bebek kilosu yaz googleye ordan hastanelerin kendi sitelerinde paylaştığı değerler çıkıyor 2100-2200 arası yazıyor
December NewMomm1 kilosunu sorun etmemin sebebi kuvoze girer diye korkuyorum canım. Hamileliğim başından beri çok kötü geçiyor. Hem psikolojik hem fizyolojik olarak çok zorlanıyorum. Bu kötü geçen hamilelikten kurtulacağım için cok mutluyum kendimi zamanın gelmiş olmasina odaklayip iyi hissetmeye çalışıyorum. Sadece o gun gelip çattıginda sezaryen sonrası uyandığımda bebeğimi yanımda gormeyi cok istiyorum her anne adayı gibi 😊 tüm korkum bu yoksa uc kilo iki kilo sağlığından daha önemli değil.
Fatmamuglu NewMomm1 günlerdir ağlıyorum saçma sapan denemediğim şey kalmadı 37+4 2500 gr gelişim ggeriliği dedi karnında ölebilir hareketini hissetmediğin zaman direkt gel dedi son haftalarım zehir oldu resmen öyle korkuyorum ki stresten artık hiç bişeye odaklanamaz oldum ilk aylarında iri bi bebek iki hafta önden gidiyor dedi iki hafta önce de gelişimi geri dedi ama kilo alıyor yani anlamadım napmam lazım 😭 sürekli stresten doktoruma sezeryanla alın ben bu şekilde stresle yaşaayamıyorum dedim bakalım yarın kontrolüm var.
NewMomm1 December tabikii hepimizin ortak korkusu bu ama kötü düşünmeyin güzel düşünün güzel olsun🌸 inşallah hepimiz için güzel bir süreç olur sağlıkla alırız kucağımıza yavrularımızı🌸
NewMomm1 Fatmamuglu Gelişim geriliği artarsa yani bir kaç haftanın üstüne çıkarsa sezaryenle alıyorlar evet ama bu bebeğiniz sağlıksız bir bebek olacak demek değil ki 2500 kiloyla sezaryenle alsa bile çok düşük kilo aralığı yok. Doktorlar bu konuda çok önemli gerçekten bazıları en hassas olduğumuz zamanları daha da zorlaştırıyorlar. Burda 23 haftalık bir bebek vardı doğan Yağız bebek. Hala hayatta çok şükür bir kilo bile yoktu doğduğunda. Yani üzmeyin kendinizi dua edin geçecek hepsi🌸
December Fatmamuglu ben de sizin gibi cok stresliyim gelişimi geri dediği için. Surekli bunu düşünüp duruyorum. Kilo alsın diye yemedigim şey kalmadı bunları kendim icin asla yapmazdım. Ama sizin kilosu iyi su an bana doktorum 2500 u gorsek tamamdır demişti. Benim arkadasim da 37. Haftada 2500 gr dogurdu cocuk da gayet sağlıklı. Doğumu ne zaman yapacak doktorunuz gün verdi mi?
December NewMomm1 inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi 🙏 doğum sonrası buraya girdiğimde kafama taktıgim endişelendigim sorun ettigim her şeye gülüp gecmek istiyorum inşallah güzel bir doğum gecirirsiniz sağlıkla gelir bebeğiniz tesekkur ederim icimi rahatlattiginiz icin ❤️
Fatmamuglu December bana ilk baaşta inşallah sancıyla gelirsin dedi normal doğum çok rahat yaparsın dedi sonra zayıf bebek strese girerrse sıkıntı olur dedi bende o zaman nasıl normal düşünüyorsunuz dedim kolay olur dedi çok saçma şekilde. Sezeryan için de gün vermedi biraz daha karnımda büyümesini bekliyormuş yarın gidince tekrar görüşücem işte normal doğum tarihi 2 aralık demişti
December Fatmamuglu valla biz doktorları mı iyi secemiyoruz bilmiyorum. Belki bu hafta alır sizinkini artık 38 olmussunuz nerdeyse endiselenmeyin. Kilosu da gayet iyi kuvoze bile girmeyebilir.