Günaydın arkadaşlar aklıma bir şey takıldı ben hamileliğimin başından beri progestan kullanıyorum. Doktor kullanma zorunluluğu kalktığını söyledi ama ben riske atmamak icin kullanıyorum sizce rahimi falan kalınlaştırma durumu oluyor mudur? Normal doğumu zorlaştırır mi?

ifea28 Progestan doguma az kala biraktiriliyor normalde. Rahime etki ediyor diye. Ben 1 aydan fazladir kullanmiyorum. Bazi doktorlar var burda okumustum kullandiriyormus. En iyisi kendi doktorunuza sorun

ifea28 hamile kaldigimdan kullandim canim ilk 3 ay. 2 de diye biliriz hamileligin 3cu ayinda biraktim saniyorsam :D ( yani hamile kaldigimi ogrendim doktora gittim ) Sonra doktor gerek yok dedi. Lakin birakmasaymisim daha iyiymis. Kisalmam ve acilmam oldu. 4.5 ayimdan yine basladim. 30mu 34mu biraktim. Simdi tam 38 haftadayiz :D

@ElayAysen sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Benimde sabah bu düşünce kafama girdi bir anda acaba rahimi kalınlaştirir mi diye😂 çünkü bebeği tutan bir hormon progesteron ☺️

Ben fazladan 1 ay kullandım yolculuk falan yapacağım için korktum açıkçası. Ama doktor sonrasında bırakmamı söyledi çok kullanmışsın gerek yok dedi bende bıraktım

ElayAysen canım düşük riskin mu vardi kanaman vesaire neden kullandın ? Problemin düzeldi mi

ifea28 İnşeAllah Amin Hayırlısı 💚🙏🏻 hepimiz sag salim kucagimiza alalim 💚🙏🏻 Zaten genelde dusuk riskine karsi felan da kullaniyorlar. Lakin normalde 30 haftaya felan kadar kullana bilirsiniz. Erken dogum felan gibi birsey yoksa 34 felan. Ama zorunluluk yoksa biraka bilirsin :)

mrv2505 hic bir kanamam yoktu Şükür. Cok kucuk hematoma vardi o da kanama yapmadi. Zaten birdaha hittigimde yoktu qaliba. O kadar da onemli degildi dinlenmek v.s gerekiyordu. Sadece onlem amacli kullaniyorlar. Sonra da demin yazdigim gibi serklaj oldum. Erken dogum olmasin diye :) kullandim. Artik kullanmamam gerektigini soyledi doktorum. Hamilelik sonunda onermiyorlar cok

ifea28 benim erken dogum riskim var o yuzden 34. haftaya kadar kullanacagim

ifea28 tabi o kadarını bilemem doktorunuza sormanız daha mantıklı. Ama benim için öyle söylemişti