• Doğum
  • Çatı dar denilip de normal doğuran var mı?

Selmaa-00 kafasıyla ilgili bir şey söylemedi ama üç kilonun üstü olmuş o zamana biraz daha kilo alır çatin da dar doguramazsin dedi

-kubra ablam doğuma gittiğinde çatısı dardı çok zorlandı bebeğin kalp atışları yawaşladı ablamlda kötü olduğu için bebekte çıkamadığı için acil sezeryana aldılar açıkcası doktorunuzu dinlemenizi öneririm tabiki
sizin kararınız ama çatı dar olup sorunsz normal doğum yapan nerdeyse hiç duymadım Allah kolaylık versin

-kubra benim doktorum geldi yanıma istersen deneyebiliriz 3 saatte de doğurabilirsin 10 saatte de belli olmaz dedi zaten canım yanıyordu tez canlıyımdır da beklemek istemedim tamam dedim sezeryana pişman da olmadım prenses doğum diyolar ya aynen öyleydi Allah kolaylık versin

cutecik doğum yaklaştıkça ağrıyla falan açılmaz mu aceba çatı

Asiltos ben denerim canım tatlı değildir ama bebeğe zarar verirsem ömür boyu vicdan azabı çekerim hiç gerek yok böyle bir şeye de bile bile yapılacak iş değil

-kubra arkadaşım çatısı darken normal doğum yaptı 18 saat sürdü ölümden döndü ilk üç ay yatalak hastaydı bebeğiyle ilgelenemedi bile tabi kişiden kişiye göre değişiyordur ama ben pek tavsiye edeni duymadım

Ben de bir gün sancı çektim suni sancı da baya verdiler acilmam hiç ilerlemedi, öncesinde hiç çatı muayenesi olmamıştım ve bebek sıkıntıya girdi sezeryane döndük dünya varmış keşke en başta sezeryane alsaydınız dedim. Eğer doktor en başta çatı muayenesi yapsa ve catimin dar olduğu söylese hemen sezeryani kabul ederdim. Sezeryanden korkmayın hiç bence doktorunuzu dinleyin.

Ravza12 aman Allah korusun rabbim hamilelere yardım etsin kolay doğumları olsun. annem yatalak hasta benim als hastası başımızda hasta var zaten. çok zor bebek varken yatalak olmak falan annemle ilgileniyoruz rabbim kolay geçitlerden geçirsin hepimizi

MelikeD zaten konusuldukca kafama iyice yatıyor sezeryan ben de üç gündür sancı çekiyorum hiç acilmam olmamis belki benim de olmayacak acilmam kendime de eziyet etmeye gerek yok

Ben ama ben canımın dar olduğunu bilmiyordum doktorlar da uzmanlar gelene kadar anlamadi bebegimi vakumla çektiler ve 1 hafta falan yoğun bakımda yatti kanala inince solunum sıkıntısı oldu bende catiniz darsa risk almayın simdi 2 hamileyim 13 Kasım da sezaryan olacağım.

-kubra sanırım açılmıyo çnkü sancı çekti suni sancı verildi hepsi denendi bazı bünyelerin cidden normal doğum yapmaya müsait olmadığını onu görünce anladım

-kubra kuzum dün muayenem vardı 39 haftaliktim , çatı muayenesi oldum. Doktor catimin dar olduğunu normal doğumu deneyebilcegimi ama çok zorlanabilecegimi ve olusabilecek komplikasyonlardan bahsetti . Kararı bana bıraktı. Benimde içime sinmedi gittim servisteki ebelerle konuştum. Annem de aynı hastane de hemşire ebeler tanıdık. Durumu anlattım ve asla riske atmamam gerektiğini, çatı darlığının kolay birsey olmadığını ve bebek için risklerinden bahsettiler . Doktorumun da tam bir normal doğum yanlısı olduğunu kolay kolay asla sezeryan kararı vermediğini, sana sezeryan teklifi sunduysa hiç düşünme sezeryan ol dediler hepsi de . Bende o kadar zaman karnım da taşıdım yeri geldi sıkıntısını çektim niye ikimize de stres yapıyım diye düşündüm. Birsey olsa Allah korusun inadım yüzünden bebeğime , kendimi asla affetmem çünkü bilr bile yapmış oluyorum , ki normal doğum için yapmadığım kalmadı aşırı çok istiyordum hergun yürüyüşler platesler egzersizler hurmalar çaylar sırf normal olsun diye . Ama kaderim de yokmuş . Ve yarın tam 39+2 de sezeryan oluyorum . Heyecanım tavan durum da . Bu fikre henüz hiç alisabilmis değilim ama kucağıma alınca hepsi geçecek inanıyorum. Sana yaşadığım olayı anlatmak istedim umarım yardımcı olmuşumdur kuzum karar senin en güzeli neyse senin için o olur inşallah ❣️

cutecik hayırlısı olsun diyelim o zaman hangisi hayırlıysa hakkımızda kolayindan o olsun

Elifcanblt çok teşekkür ederim zahmet edip ayrıntılı anlattığıniz için🥰 yıllarca okuyorlar vardır bildikleri tek doğuran da ben değilimdir ellerinden benim gibi kaç tane geçmiştir Allah bilir hangisinin daha uygun olduğunu en iyi onlar bilirler ben de doktorumu dinleyeceğim bebeğimi zorlamadan strese sokmadan sezeryan olup hayırlısıyla kolayindan atlatacağım inşallah 😊

-kubra bana çatı muayenesi yapmadılar normale zorladılar. Sonradan özele gidip öğrendim ki çatım darmış. Kızım sıkıştı kafası 1 yaşına kadar engebeliydi böyle çıkıntıları vardı. Neyse ki düzeldi. O kadar zorlandım ki doğumdan sınra 6 ay yürüyemedim ve fizik tedavi gördüm kaslarım mahvolmuştu. Size tavsiyem çatınız darsa ısrar etmeyin…

-kubra
                    Bende dün çatı muayenesi oldum tansiyonumda yüksekti çatımın dar olduğunu ama bebeğimin kilosunun buna engel olmadığını 1 cm acilmam da olduğunu söyledi suni teklif ettiler ama kabul etmedim bende sancim filan olursa çekerimde acilmam ilerlemez sezeryan olurum diye çok korkuyorum bir anlam veremedim yani

Minikperi yok ısrar etmiycem doktora sen ne diyorsan o olsun diyicem artık valla😁