gamizee_ Şekeri olmayan şeylerden istediğimiz kadar yiyebiliyor muyuz daha gidemedim endokrin doktoruna çünkü🥺 mesela bugün avuç avuç fındık yedim 2 kase yoğurt yedim 2 tane havuç yedim sürekli bişeyler yemek istiyorum ama şekersiz şeyler yiyorum. Bu konuda beni biri aydınlatsın nolur🙏🏻
Nili4321 gamizee_ hayır canım yani senin ne durumda bilmem ama bana verilen diyette fındık bile sayılı en fazla 5-6 tane o da ara öğün saatlerinde ve çiğ. Mesela sebze yemeği diye sınırsız da değil 8 yemek kaşığı. Suyu tabakta kalacak yenmeyecek. Makarna tam buğday arada yiyorum 3 -4 yemek kaşığı.
Mercimeek gamizee_ ayy bende senin gibiyim asla aç kalamıyorum bulgur da şeker yok diye bir tabak yedim 🥺
Nuranca gamizee_ malesef sağlıklı şeyler bile sınırlı. Bu arada havuç da çok şekerli dikkatli yiyin ben bi gün öğlen yedim 1. Saat tokluğum direkt 166 ya çıktı😢
Nili4321 Mercimeek değil mi ? Ben anlamadım cihaz mı bozuk diyeceğim o zaman hep yüksek çıkar arada bir çıkıyor
gamizee_ Nili4321 benim açlık şekerim normal çıkmıştı ama tokluk 1. Saat 201 çıkmıştı dün. Daha doktora gidemedim canım ne der ben de hiç bilmiyorum ama geçen yıl hamile değilken diyet yapıp 20 kg vermiştim dediğin gibi diyet yaparsam yine kilo veririm nasıl olacak ki o🥹
Nuranca Deletedmom_112 doktorum bazı kaynaklara göre 95 bazı kaynaklara göre 92 sınır ben açlık şekerini 92 altında görmek istiyorum dedi , tokluklarım şükür 140ı geçmiyor. Sabah açlıkları ayarlayamıyorum gece tarçınlı süt içtim sabah yine yüksek. Bugün yoğurt deneyeceğim
gamizee_ Nuranca meye göre değişiyor acaba ya benim de tokluk yüksek çıkıyor açlık normal. Ne kadar iğrenç birşeymiş bu diyabet ya hamile halimizle nefsimizi terbiye etmeye çalışıyoruz😭
Deletedmom_112 Nuranca benimde tokluklar 140 altında dengeleyebiliyorum ama sabah açlığına çözüm bulamadım başta tarçınlı süt işe yaramıştı bende şimdi faydası yok kefirde işe yaramadı nası düşürcez acaba
dilanzkirman Samiree 800 gr. 24+5′teyiz. gayet güzel ilerliyor dedi ileride değil sanırım bilemiyorum. sizinki ne kadar sabırsızmış😍
gamizee_ Nuranca ay gerçekten mi ya 2 tane havuç yedim ben🥺 internetten baktım şeker hastaları havuç yiyebilir falan yazıyordu ay kafayı yicem valla😭 neyse dediğiniz gibi bebekler için dayanacağız mecbur anne olmak bunu gerektirir 2,5 ay kaldı😊
Ozgeeee37 SedaNurOkurer insilünü kaç dozda verdiler acaba dize bana 8 olarak verdiler de yüksekmi dozu anlamadım
SedaNurOkurer Ozgeeee37 yok yüksek değil bana da 6 ünite verdi sonra 8 e çıkardı hatta şuan 2 insülin kullanıyorum biri de 4 ünite demekki çok yüksek değil şekerin benimki gibi sınırın bi tık üstü
Babydurubaby gamizee_ havuç yenmemesi gerekiyor meyvelerden üzüm kavun karpuz yenmemesi gerekiyor pirinç makarna yenmemeli beyaz ekmek yenmemeli :(
sekerinannesi_ gamizee_ Bende de gebelik şekeri var. Havuç, patates, mısır, muz, laktozsuz süt(tatlı olduğu için), beyaz undan yapılan her şey yasak. Havuç kısmına çok dikkat pek kimse bilmiyor. Hatta domates bile dikkatli tüketilmeliymiş. Bilginiz olsun.
sekerinannesi_ Deletedmom_112 Aklınızda olsun gebelik şekeri problemi olanlara tarçın pek önerilmiyor. Bende de ilk çıktığında çok tüketiyordum. Ama hem doktorum hem diyetisyenim yasakladı.