34 haftalık hamileyim kayınvalidem bebek doğunca tuzlu su ile yıkanır diyor yapan var mı
Yenidoğan ilk yıkama
Hayır asla böyle bir şey yaptırmayın. bebeğin vücuduna sürülen bu tuz deri tarafından emilerek vücuda geçiyor ve bebeğin kanında tuz oranının yükselmesine sebep oluyor. Hayati tehlike olusturabilir. Milyonda bir ihtimalde olsa değmez bu riski göze almaya
Umayannesi_ yok şekerlesin daha neler 🙄 çok tehlikeli sakın öyle şeyler yapmayın Allah korusun hayatını kaybeden bebekler var böyle eski usul saçma sapan şeyler
Umayannesi_ ne saçmalık daha neler ayy bu derece herşeye karışmalarına sinir oluyorum. Lütfen bebeğinde bu kadar söz hakkı olmasın kimsenin. Kayınvaliden de ısrar ederse kendi doğurup tuza yatırabilir çocuğunu bu senin çocuğun.
Umayannesi_ yok artik sirkede koysum. Tursu mu kuruyor 😶 gecmiste bilincli bilincsiz yapilan bazi seyleri hala gunumuze tasimak istiyorlar ama doktordan cok bilemezlerki. Yaptik Benim dedemin dedesine bisey olmadi diye risk yok demek degilki. Hayret bisey ya
Umayannesi_ eltim de ilk çocuğuna doğum yaptığında kaynanam 3 gün tuzladık yıkadık dedik kendi söylemlerine göre tuzlanan bebek ter kokmazmış ne kadar doğru bilemem
Umayannesi_
Burda çoğu kişi bu konuyu çok yanlış anlıyor ya da anlatıyor. Benim annem bizi yıkamış ki kuzenlerim falanda yıkandı. Yapılacak tek şey yıkama suyuna bir tatlı kaşığı kaya tuzu atıp eritiliyor öyle yıkanıyor. millet öyle bir sanıyor ki tuza basıp salamura yapılıyor😂😂 abartılacak bir şey yok bence tabii herkesin kendi tercihi
Bebek dediğin şey zaten ter kokmaz haa ilerde kokarsa bi deodorant alıp sıksın bi zahmet. Ne demek tuzlamak ? Ben sünnet bile yaptırmayacağım.
Umayannesi_ balık mı bu tuzlanıyor
Hahaha benimkide dedi hatta bana değil direk bebeği yıkarken anneme dedi annem böyle şeylere karşı olduğumu bilir , ben tabi hemen atıldım hayır canım ne tuzlaması balık mı bu diye biz tuzluyorduk eltiminkinide tuzlamışlar onu falan da söyledi bende iyi bir daha yapın onu tuzlayın dedim
Ozi34 hiç mi sünnet olmayacak
Umayannesi_ Ben izin vermedim eşimde karşı çıkınca zaten kimsenin sesi çıkmadı
Umayannesi_ yani koca kovaya bir tutam tuz atmakmış o. Abartarak anlattıkları için hamile ve lohuslar yanlış anlıyor bence. O hengamede unuttuk biz 😁😁😁 yenidoğan yıkamak heyecanlı telaşlı oldu.
Ne derece tuzlu su.yani aşırı tuz tabiki tehlikeli olur ama az bişey yıkama suyuna atilirsa bişey olmaz.biz öyle yaptık koltuk altlarına ,eklemlerine falan sürdük.dualar okuduk yikadik.agzina da zemzem suyu sürdük.bence abartilacak bir durum yok. Hatta kaynanam gözüne az bişey limon sıkalim dedi yok dedim izin vermedim,şimdi bebek iki aylık oldu her ağladığı da,her uyuyup uyandığında çapaktan gözünü acamiyor.bazen diyorum acaba dediğini yapsak çapaklanma olmaz mıydı diye
Mesela hep kundak tehlikeli bilmem ne derler.ama hastanelerde bile bebekler kundak yapılıyor
Bence abartilmamasi lazım
Gizemlibirisi çapaklanma kanallarla ilgili bir durum. Limonla çok acır 🫠 yetişkinler bile zor dayanıyor.
Umayannesi_ ben yıkamıştım şöyle alerjik bir şekilde doğmuştu doktorum önermişti durulama suyuna bir tutam atmıştım çok azdı yani belki de o su denk bile gelmiyordu ama 40 gün öyle yıkanmıştı
Gizemlibirisi ben de sünnet ettirmeyeceğim. Çok istiyorsa kendi büyüyünce kestirsin
Umayannesi_ ter kokmaz diyolar benim kizima yaptılar ama teri agir kokuyodu simdi cok agir degil ama cok terleyince kokuyo o yüzden tuzlamak bizde ise yaramadı ha bide sey duydum ben bebek banyodan once doyurulmalı banyodan sonra emzirirsen agzı kokarmis ben pek umursamadım hep banyodan sonra emzirdim bazen agzi kokuyo acaba ondanmi diye dusunuyorum ama dislerinide fircaliyoruz kizimin duzenli bakalım disleri degisince devam etmez insallah o zamanı bekliyorum