17102017 sevimlikek bnmde bı tanidigim yeni doğum yapmış hiç bişey ödememiş ama genelde kme sorarsan aynı sorunu yaşamış, her seferinde 40,Euro az da degik
17102017 Yenibirii sadece 200 gibi biseyden bahsedildi bu zamana kadar zaten ondan çok para gitti. Sağlıklı olsunlar yeter de bı çözüm varsa bulmak icin
Lenalena 17102017 bende 26 haftalık hamileyim almanyada yaşıyorum bu zamana kadar gittiğim her ultrasona girdim ve benimkisinin hepsini aok ödedi hatta bugün yine ultrason çekildi ve aok ya göndereceğim yşne param gelicek. Biz aok aramıştık ve benim 300€ ya kada ultrasona girebilirim demişlerdi ve ben hep girdim ve hep paramı yolladılar
Lenalena 17102017 bence bugün direkt aok arayın ve frauenarzt yaki Rechnung ları ödüyorlar mı sorun.. biz frauenarzt ta parayı ödedik eve gelince eşim aradı aok ve dediki 300€ kadar rechnungları öderiz dediler ben o yğzden her gittiğimde ultrason çektirdim ve hep aok ödedi siz bi aokyı arayın çünkü frauenarztta mecbur ödüyorsunuz
Buketkayaa01 17102017 bende berlinde yasıyorum seker testi haric bir kurus bile ödemedim 30. Haftadayım.. sadece seker testine 30 euro ödedim onuda ben kendim büyük şeker testinden olmak istedim çünkü küçük testten olsaydım ve şeker çıksaydı mecburen büyüğünü yaptırmak zorunda kalacaktım, küçük ücretsizdi.. neden öyle sizinki anlamadım suan
Lenasnmz Buketkayaa01 selam , bende 1hafta önce şeker yüklemesi oldum yok karna yaptılar ve ben hiç şeker sevmem yemem tatlı şeyler çok fazla.. sadece çok meyve yerim. Neyse bu çok tatlı olmayan sekerimde çıkacak diye güldük hemşire ile. Bu gün aradılar çok az yüksek çıktı sabah aç karna olanı yapmamız önümüzdeki salı sabah aç karna gel dediler 😵💫 çok çok az yüksek ama emin olalım diye yineledi durdu… 29. Hafatya bugün girdim. Beni neler bekliyor şeker çıkarsa tecrübelerinizi yazarmisin 🥲
17102017 Buketkayaa01 yaa, bn su ana kadar sadece 3 ultrasona ücretsiz girdim. Onun haricinde ki ultrasonlar, Türkiye’deki tabiriyle ikili test için yarın şeker testi içinde para ödeyeceğim. Sigortaliyiz eşim çalışıyor, ama bı çok kişi den duydum buny
Lenasnmz Mucizem14 yok özel bir işlem olduğu için Aok kabul etmiyor faturayı sadece acil den giriş yapıp bir operasyon gecirseydim öderdi Aok. Her izine gidişimde alıyorum o kağıdı ama sadece acil durumlarda geçerli kendini isteğimle yaptiridigim hicbirseyi kabul etmiyorlar sordum. Neyse demek istediğim bazı şeyleri iyi bazı konularda Aok a şaşırtıyor 🤗
Buketkayaa01 Lenasnmz selam.. su bardağından biraz fazla bi içicek içiriyorlar ama baya baya şekerli ve 5 dakika içerisinde içmenizi istiyolar. İçmeden önce bir kere içtikten sonra saatte 1 kere olmak üzere 3 kere kan alıyorlar ve değerleri karsılaştırıyorlar.. umarım şeker çıkmaz ama çıkarsada diyabet bölümüne yönlendiriyorlar ve size bi diyet listesi veriyolar ona uymanız gerekiyor mutlaka.. evde şeker takibinizi yapmanız gerekiyor ve normalde 30. Haftadan sonra 2 haftada bir kontrole çağırıyolar ama şeker çıkarsa eğer çıktıgı haftadan itibaren 2 haftada bir termin veriyolar.. umarım herşey temiz çıkar. Ha bu arada bana o testi yapmadan bi gün önce aradılar ve bu akşam saat 10 a kadar yemek yiyebilirsin saat 10 dan sonra su bile içmek yok dediler. Bende sabah 8 gibi aç karna gitmiştim ama doktorum mutlaka yanımda yicek bişey getirmemi testten sonra direk yememi söylemişti..
Lenasnmz Buketkayaa01 çok teşekkür ederim dikkat ederim bunlara, son olarak 2 haftada bir termini freuenarzt mi verdi kontrol için şekeri diyabet bölümü mü?
Buketkayaa01 17102017 aa gerçekten anlamadım neden öyle ben hiç ödemedim hatta ilaç alırken ödediğim paraları bile fatura ile gittiğimde geri gönderdi aok.. eşim üzerinden sigortalıyım ben dükkanlarımz var acaba ondanmı diye geldi aklıma şimdi.. çünkü doğum için anmeldung yapmaya gittiğimde hastanede direk privat oda verdi bana normalde geceliği 50 euroymuş o odaların orada sebebini sordugumda eşim dükkan sahibi oldugu için öyle oldugunu söylemişlerdi. Belki bundada o yüzden ödememişimdir bilemiyorum ama sorucam mutlaka.
17102017 Buketkayaa01 a bilmiyorum eşim gastronomi bölümünde bı restorantta calisiyo ama bizim değil sigortası düzenli yagiyo, genelde de boyleymis
FatSon9993 17102017 ben daha Almanya’da yeniyim ve ilk gebeliğim 15+4 haftalık gittiğim de hiç bir şekilde kontrol etmediler eşim ultrason ile bakın dedi onu da uygun görmedi radyasyon yaydığı için ama 3 defa ultrason ile bakılıyormuş 3 de AOK ödeyecekmiş sonra ne olur ne bitter hiç bir bilgim yok ben 19+4 haftalık olduğunda anca cinsiyet öğreneceğiz hayırlısı olsun ama bilgisi olan buradaki hamilelik nasıl ilerliyor bilgi verirse sevinirim teşekkürler 😍😍
17102017 FatSon9993 bnde yeni sayılırım 26+0dayiz . Bn doktorumu bilerek türk seçtim, başlarda vajinal ugs çekiliyordu bebiş biraz büyüdükçe karından bakiyolar. Ama tabi 3 ultrason tek aok oduyormus. Bnde geç öğrendim ama aokta belli bı ücret ödeyip doğuma kadar sınırsız tarama alınabilirmis. Daha mantıklı cnku ilerleyen zamanlarda iki haftaya snra birer haftaya düşecek kontroller. Şuan şeker testi için bekliyorum🥹
FatSon9993 17102017 benim şeker testimi de 19+4 haftada yapacaklar galiba randevum da bizde Türk ebe doktor araştırdık ama bulamadık Türk olması iyi bir yandan. sağol bilgi verdiğin için😇😍☺️
17102017 FatSon9993 erken yapiliyormus sizde, turk olmasonin en büyük avantajı 14. Haftada kızım olacgini öğrendim 🤗🥹🌸. Sonrasında varsa uyuşmazlık iğnesi şeker testi vs devam ediyo