Aytenorhn kendini kasmassan hiç iki dkda bitiyor burda anlatıldıgı gibi korkunç bişey degil hiç strese girme boşuna canım
    Agg0207 yani nasıl yapılıyor bişeyle falanmı bakıyor oraya 🤢
    Aytenorhn korkarsan kendini kasarsın canın yanar kuzum korkma o bölge öyle esnek ki yeri geliyor 5kg bebek doğuyor o bölgeden iki parmak ne ki öyle düşün.Evet çok post var bununla alakalı korkutucu etrafında da eminim vardır öldüm bittim diyen ama yok kendini gevşet o an derin nefes al doktorunla aran iyiyse onunla muhabbet et farkına bile varmazsın belki🙈
      kardeleng umarım öyle olur sizden bunları duymak çok güzel insan etraftan o kdr cok şey duyuyorki doğum hikayeleri falan ister istemez rüyalarıma giriyor🤮
        Aytenorhn yaa sorma bazı postlar öyle ama etrafımdaki insanların söylediklerini duysan bırak vajinal doğumu insan hamile kalmak istemez.Geçen gece acilde açıklık muayenesi oldum beni dışarıda bekliyor kaynanam görümcem falan ağlayarak çıkmamı beklemişler nasıl geçti falan soruyorlar dedim bu muydu abarttığınız o şey gram hissetmedim ardından aynı gece devlet hastanesinde hemşirede muayene oldum yine aynı şekil hiç hissetmedim kişinin ağrı eşiğine,bir de yapana göre çok değişen bir durum bu ama yapan ne kadar gaddar olsa da sen kendini rahat bırakırsan minimum hissedersin canım.
          kardeleng açıklık muayenesi ne zaman yapılıyor doğuma yakınmı cnm?bu arada çok açıklayıcı konusuyosun valla içime su serptin🙏
            Aytenorhn ben belden giren ağrı ile gitmiştim acile canım yanlış hatırlamıyorsam 35.haftamın içindeydim o zaman yapılmıştı doğumun başlayıp başlamadığını anlamak için yapıyorlar rutin bir muayene değil vajinal doğum yapmanız durumunda bol bol yapacaklar o gün🙈Bana ilk yapan doktor suratsızdı ama ikinciyi yapan hemşire çok tatlı bir kızdı benimle konuşarak yaptı muayeneyi.

Eğitim alabilmeyi çok istedim doğumla alakalı ama ücretlileri karşılayacak durum yoktu ücretsiz olanları da ya benim karşıma çıkmadı ya tarihler uyuşmadı ya da çok uzaktı.Ben de düşünce yapıma uygun doktorları,ebeleri instagram üzerinden takip ettim.Bu şekilde vajinal doğuma karşı en ufak bir korkum kalmadı.Bebeğimin pozisyonu yüzünden sezaryen görünüyor sonumuz doktorum azıcık cesaret etse makat gelişli doğum yapacak kadar hazırladım kendimi ama doktor müsade etmiyor.
              kardeleng ya kıyamam ya rabbm hayırlısını nasip etsin sağlıkla al kucağına inş🙏Bn aşamıyorum o korkuları hergece rüyamda kafayı yicem ya bi can ordan nasıl cıkar orası nasıl o kadar açılır kafamda deli sorular🙈
                Aytenorhn doktor 2 parmahina jel surerek kontorl ediyor en onemli sey kendjnj rahat birakiip korkmamak ben oyle yaptm ve hic birşekilde ağrı aci hissrtmedim hemde dogumdan oncd 4 kere yapmıştı doktorum çatı muayenesiji ve emin ol çatı muayenesi nasl geçerse dogumjnda öyle gecer sonucta yer ayni yer ve benm dusundugum gibi oldu dogumumda normal dogumdu ve cok güzel geçti 😊
                  Aytenorhn inşallah canım Allah hepimize keşkesiz doğum nasip etsin ister vajinal ister sezaryen içimizde en ufak bir burukluk kalmadan alalım kucağımıza miniklerimizi.🙏🏻❤️
                    Aytenorhn aynen canım içimizdeki meleklerin yüzü suyu hürmetine kabul olsun inşallah dualarımız.
                    Aytenorhn canım hiç korkulacak birşey değil dün oldum muayenemi hiç canım yanmadı 2 dklık birşey anlamıyorsun bile.Kasma kendimi yeter 👍🏻