• DoğumÖneri
  • Doğum çantası listesi hazırladım bakmak isteyen

MorKelebek54 aynen kanka. Lohusa teri diye bişey var. Yapı olarak terliyen biri değilim ama lohusalık bambaşka bişey leş gibimi dolaşıcaz ortada. İki üç gün insan duş almasa leş gibi olur bide üst degistirmeyince düşün artık. Bı dünya insan gelecek belki ziyarete ne gerek var mış gibi otur sultanlar gibi. Lohusasin nasıl olsa sür ojelerini de bebek uyurken 😂 oh mis

MorKelebek54 yeni doğumlar eskiye göre değişti uzun sürüyor o zaman ne diyim. Adı üstünde doğum çantası, yıllardır çanta olarak hazırlanan bu durum şimdilerde 2 adet bavul olmaya başladı, o zaman artık doğum çantama ne koyayım değil doğum bavuluma ne koyayım diye değiştirelim. Ben de hastanede çalıştım kafeterya dan tutun küçük medikal marketlerine hatta çevre eczaneler çevre kafe ve büfeler her şey var ztn. Kahve bağımlısı olan götürsün cattle ini bisi demem de artik bu cantaya konan şeyler normallestirilmeye calisildikca millet daha da abartıyor. Yorumum abarti oldugunu düşünmüyorum sayet öyle olsaydi gönderiyi atan kişinin 5 begeni benim ise 25 begeni olmazdi.

MerveUmutAsel ya tamamen kapitalist dünya 3 5 kisi boyle yaptım dedikçe artik yeni eklenenler zorunlu olarak bilinç altina işliyor ve her geçen gün daha da büyüyerek artıyor bu ihtiyaç listesi. Eskiden adı doğum çantasıydı ,bence şimdi doğum bavulu olmalı. Bir de yillar önce il degistirirlerdi doğurmak için, simdi ilinde hastane olmayan var mi.

AyiPeddington kettl koy kiz bide
      Sütün hemen gelmezse mama suyunu orda kaynatirsin
      Kahveni sallama cayini yaparsin😂 sezaryen olcaksan gaz cikarmana yardımcı yiyecek icecekler de almalisinn
      Ben komposto almıştim
      Bi de bu seferkinden kuru kayisi incir falan alcam lifli gıda olduğu için

AyiPeddington ya ben rahat edemem zaten hic gunluk olarak degistiririm üstümü ya ter olmasa bile hastane kokusu siniyo o da kotu yani ben cekim icin gecelikle beraber 4 tane almayi dusunuyorum bi sabahlikli elbiseli iki tNe alt ust tskim olarak bi tane de cekimde giyebilcegim pijama

Evremoz yani en son da begeniyle kendi yorumunu karsilastirman da ne bilim. Bu ksiiden kisiye degisen bisey ben esime bile kiyafet almayi dusunuyorum ki eve git gel yapmasin hep yanimda bulusun diye. Ki evimiz arabayla 5 dk bile degil. Ama hazirlikli olmak mesela ben kapaliyim yanima tulbent goturmeyi dusunmuyroum normalde bone alip direk geciririm diye düşündum ama sonradan dedim ki yanimda bulunsun bi tane tulbet dursun yanimda belki lazim olur bisi olur ki bebegin üstünü ortmak icin de alicam sari tulbent sarilik olmasin diye orteriz biz. Bu senin deyiminle dogum mavuku kisiden kisiye degisir mesela sen tke pojama alirken ben yanima 3 4 tane alicam kisiye bagli oldugfu icin bence herkez kendine gore mavul yapar daha iyi. 78 tane yorum icinden 25 begeni almissin helal olsun 😂

MorKelebek54 temel ihtiyaçlarinizi almak bambaşka bir durum. Burada belli başlı şeyler tuhaf geliyor. Kapalıyım dediniz size küçük bir bilgi vereyim. Sarılık olan çocuğa sarı örtü örtülememeli ,bu durumda Sarılık olup olmadığını anlamak daha da zorlaşır. Peygamberimizin yaptığı bir uygulama dan bahsedeyim.
        Bebeğin doğduğu gün ona giydirilen ilk kıyâfetin (zıbın, kundak, göbek bağı vb.) beyaz olması isabetlidir. Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-'in kızı Hazret-i Fâtıma’nın doğumunda hazır bulunan Sevde binti Misrah, bebeği, sarı bir kundağa sarar. Az sonra gelen Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bu duruma müdahale eder; sarı bezi atıp, beyaz bir beze sarar. Bizzat kendi kızı için yaptığı bu uygulama, yeni doğan yavrunun tertemiz beyazlar içinde olmasını arzulaması, bizlere de güzel bir misal teşkil eder.

AyiPeddington çok ilginç gerçekten ilk kez duydum, ben 2. ye hamileyim, ilkinde hiç yara sorunu yaşamadım krem bile almamıştım ama başka şeyler duydum soğan dışında tabi. Umarım siz de hiç ihtiyaç duymazsınız🙏

Evremoz bunu bilmiyodum benim bildgim bebek evet beyaz ya da acik renkli giydirilmesi. Sari tulbeti de sarilik olmasin diye örtülür bizde yani sarilik varsa sari tulbent ya da sari baska bisey herneyse sariligi alsin diyedir. Benim bidligm de bu şekildeydi. Bu listede farkli olan sadece kahve makinasi. Eger makyaj malzemesi fazlaliksa fotoğraf cekimi olucaksa gerekli urunler alinabilir. Bu listede normalin disinda sadece kahve makinasi var