• Gebelik
  • Muayene ücreti 800 sizce fazla mı?

Anneadayiii__ benim dr normalde 1200 ben saglıkcıyım ve tanıdık diye 800 alıyor özel mauynane banada ilk cok geldi ama drum cok iyi şükür

Anneadayiii__ benimki 450 o bile çoğuma gidiyor muayene ücreti neysede her tahlilden ayrı para almaları çok sacma geliyor aslnda muayene ucretine dahil olmalı 3 tüp kan tahlili istedi doktor 210 tl ekstra verdik sinir oluyor insan muayene ucretini 500 yap alma tahlil parası tek bana mı saçma geliyor bilmiyorum

Anneadayiii__ açıkçası hem devlet hem özel takipli gidiyordum hatta ara dönemlerde üniversiteye gidiyordum. Üniversite 190 iken özel 465 alıyordu ama somra gene zam yaptılar o vakitten sonra da kusura bakma yanlış anlama ama enayi düdüklüyorlar gibi hissetmeye başladım. Sonuç itibari ile devlette bunu bedava yaptırıyorum üniversitede yarı fiyatından fazla fark var. Yani durumum yok mu var istesem ayda 4 kere her hafta giderim ama herşey ateş pahası olmuş zaten oraya vereceğim para ile çocuğa biseyler alırım diye düşünmeye başladım çünkü gerçekten fiyatlar abartı geliyor artik bana. İlk oğlumda 3 sene önce doğum 3500 liraydı ve o zaman atıyorum bir ev kirası kadar falandı yani o para hadi 2 aylık ev kirası de ama şimdi 25 diyorlar tamam herşey zamlamdi hiç birsey yerinde kalmıyor ama bana fahiş fiyat gibi geliyor. Bir de önceden özelde doğum yapınca SGK dan belli bir ücreti alıyordun geri ödeme olarak şimdi onu da yapmayalım diye 2 ayrı 3 ayrı fatura haline getirmiş özel hastaneler. O yüzden özel takibi bıraktım valla devlete gidiyorum. Hani Allah korusun çocukta yakından takip edilmesi gerekilen bir durum olsa isterse 2 katı olsun giderim özele ama öyle bir durumda yok ilkini de devlette normal doğurdum buda öyle olacak o yüzden saldım yani

Anneadayiii__ Ankara’da Medical Park ve Liv 1000 lira alıyor her muayenede. Şehre ve hastanesine göre değişiyor. Mesela Samsun Liv hastanesi de 1000 almıştı 🌸

Gulsemin6155 ben medaarda bor doğum yaptım , Remzi erene gidiyorum seviyorum doktorumu. Simdi adatipta yapacagim yine aynı doktorum vazgeçemedim, muayenesi 750 dogumu yaptirmasi hastaneye göre değişiyor

Busra1407 ay evet ya bizde uzmanlara gidiyorduk iki ayda 4 kez zam geldi. verdiğim ücretin karşılığını alamadığım için son randevudan sonra gittiğim doktor takibini bıraktım. başka bir doktora geçiş yapıcam

mihros97 aa niye karşılığını alamadınız, Yalova’da çok bir seçenek yok zaten diğer seçenek Atakent orasında zam yönünden asagi kalır yani yok 😢 bu arada ben bugün kontrole gittim filiz hanıma ve gebelik olduğu için indirimli ödedim normalde sigortam yok ama sigortalı ücreti ödedim

Busra1407 ben orhangazide oturuyorum canım, orhangazide de atakent bar ama yenidoğan ünitesi olmadığı için oraya hiç gitmedim, benimde başından beri riskli gebelik olmuşken donanımlı olsun dedik ama doktor ismini vermem pek uygun olmaz burda ama başlarda çok çok memnundum sonrasında ilaçlarımı karıştırmaya başladı, doğumun geldi 34. haftadayım daha bir kere bile ödemin var mı diye bile sormadı. henüz 8 kilo aldım bebek zaten 2300 kilo her gittiğimde çok kilo almışsın, sen çok aldığın için bebek kilo almamış, biraz tombul bebek olsun vs. diye imalarda bulundu. başka doktorlara sorduğumuzda kilomunda bebeğin kilosununda çok normal olduğunu, zayıf olsada sorun olmayacağını söylediler. kilo konusunda üstünde çok büyük bir baskı kurup gereksiz strese soktu eşimde rahatsız oldu bu konudan. değiştirme kararı aldık

Busra1407 aynen bir kaç gündür ataştırıyoruz diğer hastanelerde de fiyatlar çok artmış, biz sadece uzmanlarda arttı sanıyorduk😀

Busra1407 iyi olmuş sizin açınızdan şuan kaçıncı haftadasınız?

1040 tl idi sanırsam medikalpark gebze ben dogum paketi almıştım 25.000 e suanki fiyatlara bakınca bayagı avantajlı oluyor dogumda sezeryan 16.000 dedi bi arkadas

Anneadayiii__ valla canım ne ile kıyas yapıyorsun ona bakar.. gelirine göre yorum yap, mesela bı kıyafete veya dışarda bı günde yemekte verdiğin paraya göre yap.. mesela ben eşim sigara içiyor ben hep sigaraya kiyaslarim sen 1500 TL sigaraya para veriyon ben bişe diyo muyum derim hastane parası hiç kalır yanında… çok sıkıntı olmuyorsa ve illa o doktora güveniyorum diyorsan gideceksin napicaksin.. şey duydum bir de bı ay devlete bı ay özele giden var o da bı taktik eğer düşünürsen..

Anneadayiii__ hangi sehir olduğu önemli tabi ben ankarada bu fiyatları veriyorum dr tanıdık ve eski doktorum