Merhaba kizlar oncelikle Rabbim herkese kolay dogum nasip etsin ve unutmayin her insanin dogum hikayesi farklidir kendinizi kimseyle kiyaslamayin hep rahat gececegini dusunun ve bol bol dua edin ..

Uygulamaya gore 10 aralikta dogurcaktim kizlar, 3 aralikta doktor kontrolume gittim hicbir belirti yoktu, doktorum da hersey normal 17 aralik tarihine kadar vakti var dedi bizde eve geldik dort gozle bekleyen herkese beklemeyin daha cok var dedik😦

4 aralik gecesi birden kasik agrilarim basladi kizlar ama ben dogum sancisi belden gelirmis ve adet sancisina benzermis diye dusunuyorum, bu yalanci sanci dedim umursamadim ama sabaha kadar uyuyamadim😴 elinizden geldigince sanciyi hareket ederek karsilayin bende sabah 5 te yataktan ciktim evi temizlemeye basladim, belki dogum olur diye gorumcemi aradim temizlige cagirdim, ama sancilarim git gide siklasmaya basladi, esimi aradim gel doktora gidelim diye o gelene kadar sicak suyla dus aldim o biraz rahatlatti kizlar ...

Hastahaneye vardik bana gore sancim cok ama nst ye gore sifir sanci😈 ebe vajinal muayene yapalim dedi ben sok 😱😱 cunku hic alttan muayene olmamistim, ve yalanci sanci deyip eve gelmeyi bekliyordum😒😒

Doktorum geldi birde ne olsun acilma 8 cm😱😱nerdeyse dogum yapicakmisin coktan baslamis, 2 saate dogurursun demez mi 🙌 bende daha nisanim, suyum gelmedi, sanci belden gelicekti gelmedi diye saf saf oyle bekliyorum😊😊
Ebe hemen hazirladi beni doktorum suyumu patlatti nisan su oyle geldi kizlar lavman yapildi, cok az suni sanci verildi kizlar ..

Saat 2 de siddetli sanci cekmeye basladim kizlar saat 17'15 te kizimi kucagima aldim ezanla dogdu minik prensesim 🙌 toplamla 3 saat agrili sanci cektim .. Ben cok dogru ikinamadim o kadar egzersiz yapmama ragmen bir ciglik bir ikinma 15 dk dogumhanede kaldim ve en cok istedigim kizimla beraber ordan cikmakti ilk bnim gormemdi oyle de oldu sukur😇😇 Agrili ve korktugum kisimlari yazmadim canlar iyi dusunun iyi olsun ..
Rabbim hepinize kolay dogum nasip etsin🙏🙏
    Denizkizi nasıl bi ağrıydı ya bende 39+4 teyim dünden beri adet olacakmışım gibi ağrım var ama düzenli değil ve gittikçe artmadı anlamadım ki bende
      Zehra12 canin 39+2 de dogurdum bende, birden gelmeye basladi sancim hep duzensizdi sabah birkac saat duzenli oldu, gobegin alt kismi kasiklarim ve rahmimin oldugu yer sanki camasiri sikip birakiyormussun gibi oluyordu ..
        Denizkizi ay devam ederse bende gideyim bari 🙈 mide bulantısı oldu mu hiç sende ?
          Zehra12 evet canim onu yazmayi unutmusum ciddi mide bulantisi yasadim evde de denedim hastahanede de ama istifra edemedim, sizde de oyleyse ihmal etmeyin
            Denizkizi hayırlı olsun gözün aydin canim. Insllh bnde 8 cm aciklikla sanciyla giderim dr a. Masallah gercekten. Cok imrendim suan banada dua et lutfen 🙏🌼🐰🐣😘☺😣
              Amargi_nes tesekkur ederim canim, dua ederim tabi, 8 cm kadar kolaydi geriye kalan 2 cm yordu beni de😦 o da goze geldi sanirim tum ebeler birbirine duyurdu reklam etti beni sagolsunlar, kacinci dogumun ooo masallah ilk dogumda boyle aciklik falan derken ben cok zorlandim geriye kalaninda😀 tabi cevreme gore agri esigim yuksekmis iyi dogurmusum bilemedim ama hala saka gibi geliyor dogurduguma inanamiyorum😂😂
                Denizkizi dediğine göre bende doğuracam inşallah benim dün böyleydi sancım vardı bulantım vardı geve uyutmadı ama bugün sadece çatı ağrısı mide bulantısı var geçti sanki kafam karıştı o yüzden benimde
                  Zehra12 canim ihmal etme git bende burdan sordum sagolsun bir arkadasta bana aynisini demisti kasiktan vurmus gitmis acilmasi 4 cm imis .. Bende ondan hemen esimi arayip gittim hemde erken gideyim kendi doktorumla muhattap olurum dedim aradim gel dedi , normalde ya hastahaneye gec kalirsam lavman yapilmazsa diye korkardim, biraz daha gec gitsem oyle olurmus galiba, ihmal etme💕
                  Denizkizi inan hikayeni bastan sona kadar masallah diyerek okudum. Rabbim esirgesin korusun gozden. Imreniyorum derken bnde dogurmak istiyorum hamileligim zor geciyor canim. Tabiki kolay değil. Benimde ağrı eşiğim yuksek. Kolay pes etmem diye umuyorum. Peki ne yaptin hamilelik boyunca hangi caylari bitkileri yedin ictin. Ozel olarak yaptigin bisey varsa yazarmisjn canm. 38+4um bnde. Sn kac haftalik dogurdun bu arada canm
                    Amargi_nes sen imren canim hamilelere lafim olmaz asla Rabbim hepimize oyle acilma nasip etsin😊🙏
                    39+2 de dogurdum canim, grip oldugum zamanlar sadece ihlamur icmistim, acikcasi cok yuruyus falan yapamadim ara ara yuruyus yapardim, evde son zamanlarda spor yapardim link atarim, comelme hareketi falan, perine masaji yapiyordum ama bendr dikis cok😁 doktorum sayisini demedi ama o bolge oldugu gibi dikisli suan .. Tualet beni cok zorluyor
                      Amargi_nes Son gece esimle bir saat yurumustuk ve bir gece once esimle beraber olmustuk o da esim istemedi ben cok zorlamistim 😂dogumu hizlandiriyor diye okumustum canim icime bosaldi bunlar etkili oldumu bilemiyorum bunlari yapmistim
                        Denizkizi sagol canin link atarsan iyi olur bakarim:) herkeste dikis oluyor canim ama perine masaji yapanlarda pek olmuyor aslinda. Oda şans biraz. Tekrar hem hayırlı olsun hem gecmis olsun canim 🌼🌼🌼
                          Kizlar sorulariniz olursa musait oldukca seve seve cevaplarim ..
                          Rabbim herkesin yavrusunu kucagina almayi nasip etsin zor ama herseye degiyor inanin kutu bebek gibi minnacik cok tatli..
                          Doktorum kordonunu kesmeden gosterdi ben bakmadim bile goturun diye bagirdim o an umrumda degildi bakmadim bile 😐😐 ama sonra herseyimm olduuu💞🐣 ben ikinmak yerine ciglik atinca zorladim kendimi isleri zorlastirdim biraz sanirim