• Doğum
  • Epidural normal doğum yapanlar

Hilal2901 Doğumun nasıl başladı canım? Yani suyun mu geldi yoksa kasılmalar mi basladi ? Hemen hastaneye mi gittiniz,gidince açıklık kaç cm di ve epidural kaç cm açılmadan sonra takıldı ?
Ay ben de hemen atladım ama 30 günüm kaldı kızlar idare edinnnn😂

Benim de 1 ayım kaldı merak ediyorum bu sorulanları, burda bekliyim🤓

Merve_vrl 40+6 da çok ucık renk silince bir damla bir leke geldi😂 sancı vs yoktu ben de acile gittim(çevre baskısı ile yoksa evde yatıcaktım) 🤣 acilde ult baktılar haftan dolmus ve bebek 4.200 gr gözüküyor bekleyemeyiz dediler. Bunu normal doguramasaın iri bebek dediler. Tamam dedim sonra çatı muayenesi yaptılar. Çatın müsait sen bunu dogurursun dediler. Ben yine tamam dedim😂 ansetezi doktoru geldi epidural istiyor musun dedi. Dedim ben anlamam cahil cesareti var dogururum gibi geliyor. Doktor dedi iste çok rahat edersin. Ben yine tamam dedim😂 açıklıgım 1 santimdi bu arada. 2 haftadır 1 cm de kalmıstı. 3 cm iken epidural takılıyormus ama bana taktılar direk doktor 3 cm takın dedi taktırdı. Suni verdiler. Öğlen 2-3 gibi suni vermeye basladılar aksam 7.20 de dogurdum. Nst ye baglı yattım hep. Sancılar 200 gözüküyordu nst de ben gram bisey hissetmedim. En son saat 7.10 geçe gibi terlemeye basladım ve ıkınma isteği geldi bir tek o an ıkınma isteğini hissettim sancı yine yokdu. 10-15 dk sürmedi 2-3 ıkınmada doğdu 4.030 gr 🫶

Hilal2901 ben bunu ilk defa duydum ya şaşırdım böyle bişey varsa neden herkese yapmıyolar acı çekiyo herkes ki anlamadım bende özelde yaptım ama hiç teklif etmediler bunu nasıl yapabilşyoruz dr gidince bi konuşiyim şuanlık makat duruyor dönerse bende bundan istiyim ya çok şaşırdım

Minikayak24 ektra ücrete giriyormuş valla bilmiyorum benim de şansıma denk geldi sanırım. Devlette oldum sonradan vizite gelen doktorlar sana epidurali kim taktı bu da moda oldu öyle bisey yok gibi seyler söyledi

Eslemim34 doğum anında bir tek dediğim gibi ecel terlerini ve ıkınma isteğini hissettim dogum yaptım ama sancı ne demek bilmiyorum hala😂

Hilal2901
            17 haftalığım bu 2. Bunu epidural o zaman 💁‍♀️ ama sancıyı gelmeden yanlış ıkınma yaparsak çok yırtılma olmasından korkuyorum 😶🥺

Eslemim34 benim dikisim cok oldu ama bebek iriydi diye muhtemelen bir de devletti cok ugrasmadılar yni karından da bastırdılar. İlgili bir doktoe olursa süreç daha güzel ilerleyebilir😂

Minikayak24 doktorum doğal bir yöntem olmadığını söyledi, bende epudural istiyorum 35 haftadan sonra konuşuruz dedi ama kesinlikle istemio nornal doğum kafası

Bende epidural normal doğum yaptım 12 saat sancı sonrası bele yapilan iğneden sonra çok rahatladım ve ebe ısrarla yaptırmama karşı çıktı ağrıyı kesmiyor diye ben dinlemedim ondan sonrası kuş gibiydi açıklığım olmadığı için 12 saat sancı sonrası yapıldı epidural 3 cm açıklık gerekiyor

Hilal2901 bilmiyorum bende istiyorum onersin önermesin yapacak bişi yok😂 olacağım korkuyorum iğne acitiyor mu çok 🥹🥲

Hilal2901 dikişlerinin iyileşme süreci ve rahimin toparlanma süreci nasıl oldu canım elbette tamamen eskisi gibi olmayabilir

Benim ilk gebelik 32 haftalığım doktorla konustum normal olursa epidural istedim sezaryen olursa zaten yapacak birsey yok bekliyoruz bakalım doktorumda anlayışla karşıladı