MorKelebek54 gizem8923 evet sinir yok fakat doktorlar deger 100 den asagida oldgu zaman %80 kimyasal diyolar. Ki neden biliyo musun bu boyle? Hadi reglisine 10 gun var kan verdi oyle gordu o zaman normal gebelik olabilir ama her cogu kadin ya reglsiinden 3 5 gun once kan veriyo ya da reglisi geciktiginde. Regl geciktigi halde 100 gibi bi degerdeyse beta bu normal gebelik degildir. Eger ki regli geciktiginde deger cok yuksekse nesela 500 1000 2000 gibi iste bu normal gebeliktir. Siz kac kere regli gecikip de deger 100 gördünüz?? Ve bu normal gebelik oldu. Bu deger en fazla gebeligin ilk haftalarinda normal sayilir regli geciktiginde degil canim
gizem8923 MorKelebek54 geç döllenmeyse regli geciktiğinde de olabilir. Çoğu kadın var yumurtlaması düzenli olmayan. Döngünün 40.ı günü yumurtlayan 50.günü yumurtlayan. Benim mesela reglim 8 gün gecikmişti betam 100 küsürdü çünkü yumurtlamam düzenli değil. Sağlıklı bir gebelik olarak devam etti. Yani demem o ki herkes saat gibi 28 günde bir regl olmadığına göre biz herhangi bi sayının üstü normaldir altı anormaldir diyemeyiz. Bizim için önemli olan artış miktarıdır. Uzun uzun yazıyorum mesleğim ebelik. Yoksa ukalalık gibi algılanmasını istemem.
MorKelebek54 Cigdm yani kimyasali bende gecirdim bi kere. Sirf tam detsyli bilgi almak icin 3 darkli doktora gittim onlar da bana bu sekilde anlatti ki normal yzman doktor da degillerdi operator doktorlardi bilmiyorum yani
Cigdm MorKelebek54 doğrudur ozaman demek benimki kese oluşmadan düşüyor 4haftalikken 5.hafataya doğru adı önemli değil zaten sağlıklı olsun da insan istiyorum değeri çok artsin hiç bir şüpe kalmasın
MorKelebek54 Cigdm kiz bacim kimyasal da zatne kese olmaz kese olursa zaten nirmal gebelik olur o da kendiglinden dusmez kurtaj ile alinir😂😂 yani kimuasal gebelikde kese olmaz. O yuzden kendiliginden de düşemez. Kese anca kurtajla alinir ay dur sen de bende ayni seyi demsiiz zaten aklim bi an karisti ddigin dogru kese olusmadan dusuyo yani sadece soerm ile yumurta dolleniyo ama kese olmuyo bu da kimyasal olarak adlandirilip kan ile atiliyo
MorKelebek54 gizem8923 ukalalik degil tabiki sonucta burda bilgi akatirimi yapiyoruz birbirimize o yuzden saygim sonsuz her dusunceye ama benim bildigim de bu sekilde evet bi sinir yok ama doktorlara gore deger 100 den sonrasi degil asagisinda oldgunda kimyasaldan supheleniyolar o yuzden mesela ben kimyasal gecirdigimde doktorum suan kimseye esine sahi soyleme dedi iki gun sonra kan ver oyle bakariz dedi degerim 15 felandi sanirim ki reglim 1 hafta gecmisti sen dusun iki gun sonra kanamam oldu hastaneye gitiim ki degerim dusmus demek istedigim aslinda 100 un altinda deger olup da reglisi de epey bi gecikme oldgunda cigunlukla kimyasal oluyo. Analtabildim mi ekin degilim ama meslegin geregi anlarsin sanirim karisik oldu biraz cunku☺️☺️
Elif2700 Cigdm Bence iyi kimyasal gebelik olsa ben ilk gittim 42 çıktı 2 gün sonra 0.21 oldu kimyasal olsa yükselmez nu kadar canım
myangelson Cigdm normal artış yukarıda da yazdığım gibi en az %66 artış bekleniyor %73 oranında artış olmuş senin normal yani 48 saat olsaydı 2 katı olurdu belki de
e_blue_sky_a Cigdm çok fazla test yapıyorsunuz. Her iki gebeliğimde de 2kez yaptım testi 2gun ara ile, o kadar… doktor aradaki artışa bakıp, keseyi göreceğimiz tahmini günü hesaplama yapıp o gün gel dedi. Bu kadar kan vermek iyi mi yeni gebe birisine,
MorKelebek54 Cigdm hayirli olsun kuzumm, ulstrasonda gorebildiniz mi kac haftaliksin suan doltorun demesine gore yani
Cigdm Arasmom_ MorKelebek54 1prensesannesi__ e_blue_sky_a Eslem2112 myangelson Bugün özel doktora gittim ulturasonla baktı artislar kötü değil dedi kese çok küçük gördü
Eslem2112 Cigdm kimyasalda zaten bir üst seviyesi yok binlerede çıksa bazen düşüyor bide kimyasalda bellir bir yere kadar çıkıyor ondan sonra azalıyor ben kimyasal olacağını sanmıyorum ama tabi bir doktorun görmesi daha iyi olur o daha sağlıklı bir fikir verir sana biz yaşadığımız kadar bilgi verebiliriz
1prensesannesi__ 2 günde en az yuzde 66 artis olmalı senin bayagi 2 katinidq gecmis biraz daha sabredersen insAllah 1 haftaya kadar keseyi gorursun daha kan verme bence 1 hafta bekle direk ultrasona git 😅
Cigdm MorKelebek54 onu anlamadim pek haftaya tekrar gel dedi dikkat et dinlen dedi ağır kaldırma falan dedi öyle
Arasmom_ Cigdm kimyasal geçirdim ben yükseleceğine düşüyordu. Senin ki çok doğal geç döllenmede olabilir Erken bi dönemde zaten kan vermişsin artış var sıkıntı yapacağın durumun yok takılma