Pamuk Hiç korkma abartildiği kadar zor bişey degil benim rahim şekil bozukluğum var oyzden erken doğum riski yüksek olablr diye baştan beri biliniyodu zaten rahim ağzıda çok uzun değildi oyzden önlem amaçlı çok geçiktrmeden 13 haftada serklaj oldum.Şuan 25 haftadaym çok şükür bi sıkıntımz yok.Ben kontrol için gttgmde doktor serklaji yapalım dedi aniden oldu hazırlıklı olmama ma rağmen zorlanmadım tabi braz ameliyathaneye giderken psikolojik açıdan etkileniyo insan,bebegime bsey olursa dye.Ben hem tok olduğum için hem de genel aneztezide uyanma sorunu yaşadıgm için spinal aneztezi yapıldı belden ufak bi iğne ağrısı bile yok hemen alt tarafin uyuşuyo zaten 20 dkkalik işlem.İslem sırasında acı yoktu ama baskıları falan hissettim soncta bilincin açık oluyo.Sonrasinda dr antibiyotik ve ağrı kesici serumlar veryo bir gece kaldım dinlendim.Agrim falan olmadı iki üç günde leke şeklinde pembe kanamam oldu o kadar.İnsallah seninde kolay geçer smdiden gecms olsun♥️Bu arada benim herşey kısıtlı ya da yasak değil belli şeyler var onlara uyorum cinsel ilişki yasağı,fazla ayakta durmak fazla yürümek ağır iş yapmak falan yasak onun dışında günlük işlerimi yapmama falan izin var.Enfeksiyona temzligine çok dikkat edeceksin.Serklaj olduktan sonra bi on gün sadece lavobaya gttm dikiş iyi tutsun dye.Şmdi çok yormadan normal hayatıma devam ediyorum.Önlem amaçlı yapılan serklajlilarin durumuyla acil serklaj farklı oluyo.Hep yatmana ya da böyle olmana doktorun durumuna göre karar veryo.Biraz uzun oldu k.bakma yardımcı olmak istedim🌸