Pamuk Selam, serklajimi 22+5 ile 22 mm ile Muğla eğitim ve araştırma hastanesinde Selahattin Kukner yaptı sadece mersilen ipi ben temin ettim 700 TL gibi bir fiyata. Açık konuşayım doktorum titizdi benden daha ileri haftalarda olup yatmayanda vardı. Benim doktorum durumumu baz alarak yatacaksin dedi ve ben yattım. 36+4 oldum haftaya kısmetse doğumum olacak. Bebeğin durumuna göre olmadı pazartesi de olabilir dedi. Sana tavsiyelerime gelince, enfeksiyon kapmamaya çok özen goster günlük 3-4 lt su iç evet çok WCyle arkadaş olacaksın ama varsın olsun, belli periyotlarla vajen kültürü bazende idrar kültürü vermek faydalı , ister zaten doktorun. İç çamaşırını ıslak bırakma gerekirse günde üç dört kez iç çamaşırı değiş hatta yeni iç çamaşırı sipariş ver fazla olsun. Temiz bir başlangıç yap 😁 bunun dışında asla ağır kaldirma ve eğilme dikişe basi olmasın ,sert zeminlere oturmamaya özen göster, doktorun hareket esnekliği saglayacak muhtemelen çünkü erken haftada serklaj oluyorsun toplu WC den kaçın , hazır su tuket bu surecte steril olsun, duşunu alirken sıcak değil ılık suyla al, ve oturmadan al,içeri su kaçmasın enfeksiyonu önlemek amacıyla söylüyorum ,vajinal bolgeye sabun duş jeli temas ettirmemeye özen göster suyla temizle, WC sonrası takıntılı bir şekilde sürekli peçete ve suya temas ettirme ,ped kullanma, kendini verimsiz hissedersen uzan, sol yan daha iyi sende biliyorsundur, operasyondan korkma akintin ve lekelenmen on gün kadar sürebilir kanama olmadıkça panik olma, sarı akintim gebelik boyunca olabilir endişe duyma benim hep vardı ipe karşı vucudun tepkisi,enfeksiyon belirtilerini biliyorsundur idrar yaparken yanma ,kaşıntı ağrı olursa doktora hemen basvur, süreci psikolojik olarak güçlü geçir ve olumsuz duygu ve düşüncelerle kendini yorma,gebeliginin her anının tadini çıkart ve bebeğinle kendine çok güven,kendine güzel davran Allah gebeliğini keyifle geçirmeni ve bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🌸🩷