Kızlar hastane çantaları çok fazla eşya içeriyor gibime geliyor. Yok mudur az ve öz bir liste paylaşacak ☺️
Az ve öz hastane çantası
Mutluolanbiri ben de bugün hazırladım gayet az ve öz olduğunu düşünüyorum 😂 Doğum sonrası çok hasta baktığım için anne ve bebeğe gerekli olacak şeyleri koydum (hemsireyim 😂) Göğüs ucu kremi , pişik kremleri , çok çok kıyafet koymadım.Süt sağma cihazları zaten hastanede var o yüzden onu falan koymadım.Sadece kıyafetleri depend bebek bez ıslak mendil pamuk koydum gayet yeterli olduğunu düşünüyorum.
Mutluolanbiri Ben 2. bebeğime hamileyim, daha 16+4 haftalık ama hastane çantamda muhtemelen olacaklar şey
2 5li takım,
2 tulum,
2 yün battaniye (kışın doğum yapıcam),
2 müslin örtü,
2-3 zıbın,
3 önlük,
çorap,
şapka (takımların birer şapkası var ama ekstra 2 tane örgü yün şapka alıcam),
ıslak mendil,
kağıt havlu,
çöp poşeti,
diş macunu/fırçası,
şarj aletim,
depend,
2 pijama takımı,
2 çift yün çorap (oğlumda ayaklarım felaket üşüdü)
terliklerim,
havlu vs olacak.
Bu liste şuan aklıma gelenler tabi, oturup detaylı liste yapmadım daha ama, öncelikle 1 gün kalacağım için çok fazla şeye ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum, yine de bebeğin üst başını biraz fazla da alabilirim çünkü üstüne kusma veya bez kaçırma durumları sık oluyor yedek çamaşır şart.
Mutluolanbiri
Kendime
Cüzdan şarj aleti
İslak mendil
Çamaşır emzirme atleti
Pijama
Ped
Hurma zemzem
Dış fırçası macunu
Göğüs pedi
Bebeğe
3 ağız bezi
Bir takım tulum zibinii vs
2 alt üst takım
Ayrıca 3 zibin
Bir alt açma
Emzik silikon göğüs ucu
Kantaron yağı pişik için
Bir nohut bir muslin battaniye
15 ya da 20 bez
Pamuk ve su
3 çorap 2 patik neyime gerekse
Ve kalın tulum çıkış için
Mutluolanbiri benim evim hastaneye 1 saat mesafede. Esim benim ve bebegimin her türlü ihtiyacı için buyuk boy valizle gittim. Icine süsleme malzemelerimizi bile koydum. Yedeklerin bir çoğunu kullanmadim. Fakat yan odamdaki dogum yapan arkadasin hem kanaması cok oldu. Hem de bebegi ishaldi. Sürekli evden esya taşıdılar ve yetistiremediler bile. Yaniniza fazla fazla almanizi oneririm. . Almazsaniz muhakkak lazım olur. 😀
Ben de kendi listemi paylasayim
1 gecelik+ sabahlik
1 onden dugmeli pijama takimi
Terlik
Lohusa taci - bebek taci ( foto cekimi icin)
Gumus kapak
Gogus pompasi
Emzirme sutyeni
Makyaj malzemeleri, masa, deodorant, dis fircasi felan
Lohusa pedi
Ic camasiri
Bestlak sut artirici
Hastane cikisinda giyecegim kiyafet( esofman felan)
Bebek icin;
2 5 li takim
Battaniye
Iki tane zibin
Yedek tulum bir adet
Emzik
Kasik biberon
Mama( hastanede veriyorlar ama ne olur ne olmaz)
Yelek
Pisik kremi
Bez
Agiz mendili
Islak mendil
Bunlari dusunuyorum suan icin
- Düzenlendi
ipekss
3 zıbın
2 tulum
1 kışlık tulum 1 kışlık battaniye
2 minik havlu
2 müsliman battaniye
5-6 bez
Emzik
2 ağız mendili
Bana
Göğüs ucu kremi
1 Eşofman takımı çorap terlik
Bunları koydum kanki nasıl 😎
Dağda yaşamıyoruzya yiter 🤷🏻♀️
Mutluolanbiri devlette doğum olacagi için 2 gece kalacağım.
2 pijama takımı
Depend
Göğüsucu kremi
Süt sagma makinesi
Varis çorabı
Terlik
Dis macunu fırçası
Bebeğime;
4 adet alt üst takim
4 ad zibin
2 ad battaniye 1 ince 1 kalın
5 ad ağız mendili
15 ad bez
1 ad islak mendil
4 ad alt acma bezi
Pişik kremi
Emzik
Biberon her ihtimale karşı
Ve su ısıtıcı sezeryan olacağım icin bol bol cay kahve içmem gerekecek.odem atmak için
3tk pijama 1gecelik
Terlik
Depend
Ic camasirlarim
…
5takim bebek için +zibinlar
2muslin
1battaniye
1penye battaniye
18 tane bez
…
Bakim cantamiz: Pişik kremi ,gous pompası, Biberon, emzik ,mama ,göğüs kremi pedi ve ucu ,kagit havlu, ıslak mendil ,alt açma örtüsü 2tane ,pamuk
…
Süsleme malzemeleri ,çikolata, kolonya
Bence fazla fazla götürmekten zarar gelme az götürünce insan stres olur oralarda bi de kafam rahat olsun diye ben bol bol koyucam. Yapışkanlı ambalaj poşeti aldım bugün hepsini ayrı ayrı koyucam kirlenmesin diye.
birgaripana_ haklısın apla
- Düzenlendi
Mutluolanbiri Bebek için: Bir tane hastane için takım, battaniye, bez, ıslak mendil, bir tane de kalın battaniye, bir tane müslin battaniye, müslin ağız silme mendili koydum birkaç tane, yedek bez (20 tane koydum ben), alt açma örtüsü, birkaç tane çorap, üç takım yedek giysi, üç tane zıbın.
Kendim için: İki tane pijama takımı, üç tane külot, bir tane bralet tarzı bir sütyen, gümüş göğüs kapağı, göğüs pedi, terlik, çorap ve Canped. Ekstra olarak emzirme yastığı götüreceğim.