Merveeemsiii sen balona bebeğini koy üstüne üfleyip dur ok cam kapı yok nede olsa bende 17 yıldır iciciyim bıraktım zor oldu ama başardım hem isteyerek gebe kalıyorsunuz hemde çok güzel birşey gibi burakamdim diyip post açıyorsunuz bide iyi birşey gibi bende birakamdimcilar hemen dolusuyor postlara ne istiyorsunuz ben içiyorum sende içiyor musun vicdaniniz mi rahat etsin içenleri duyunca insanın içinde olacak taktik falan yok bu olayda Allah iyi etsin sonra vahlara tuhlere gelmeyin .
Hamilelikte SİGARA
Evafor siz neden bu konuda bu kadar gerginsiniz ?
Merveeemsiii gunde 5 taneye düşürüp dha sonra en hafifinden bi sigaraya gecip zaman icinde tamamen birakabilirsiniz..
Merveeemsiii ben bırakamayanları çok özür dileyerek anlamıyorum. Benim eşim bile bebek doğunca rahatsız olmasın kokudan diye ikinci ayda bıraktı. Ben zaten başından bıraktım. Az buz da içmezdim. Mutluysam sigara mutsuzsam sigara. Bazen ara ara o tadı dayanılmaz özlüyorum da. Ama bebeğe kötü etkisi olan bir şeyi nasıl içmeye devam edebilirim. Lütfen bırakın. Bakın yirmi gündür yataktayım. Tedavi için kullanılan iki ilaç var. İkinci ilaç için doktor çok mecbur kalırsak içersin dedi. Bebeğe ne etkisi olur bilmediğim için içemiyorum. İçemediğim için de çok yavaş iyileşiyorum . Bebeğe dönülmez bir zarar vermeden bırakın lütfen. 10 tane bebeğine bir şey olmamış anneye denk gelirsiniz ama sizin bebeğiniz üzerindeki etkisi ne olur bilemezsiniz
Bende bırakamadım😞
Mvidiyebiri cunki insanlar milyar milyon veriyor çocuk sahibi olabilmek için kimisi milyonluk ama Allah nasip etmiyor hiç bir şekilde çocuğu olmuyor ki Allah seni beni tacladirmis rahmine bir bebek koymuş sen yeme içme sigara ile onu besle oldu canım o zaman derler ki sen anne olmak için neyi hak etttin bu konuda katiyim.ben kimse.kusura bakmasın normal görmüyorum birakamasam.ben birakamazdim günde 1.5 paket içen biriyim ve düşünsenize aç karnına bile 5 tane içen biriydim ben bile o halimle biraktiysam kimse ben bırakamiyorum yok ben gibi olan var mı yandaslar hemen aaa bende bırakamadim vb cvplar herkes.kendine suç ortağı arıyor günah yani o çocuğa sadece çocuğa günah anne adaylarına zerre üzülmüyorum .
hopefortomorrows çok haklısınız kendime bir söz verdim bu günden itibaren daha ağzıma sürmeyeceğim inşallah faydalı olur 4. Aya girdik
Öncelikle bu kadar sert yorum yapanları anlamıyorum🫠 hiçbir anne bilerek ya da isteyerek bebeğine zarar vermek istemez. Ben de sigara bağımlısı bir insandım. 11 haftaya kadar bırakamadım. Bırakamadıkça da hep vicdan azabı çektim. Aynı düzende içmedim tabii ki bayağı azaltmıştım. Günde iki tane geçirmedim. Sonra bir gün durdum dedim ki bu böyle olmayacak çocukta herhangi bir sıkıntı çıkarsa aklıma ilk gelecek olan şey bu olur ve kendimi suçlarım. En iyisi içmemek dedim. Bir gecede tamamen bıraktım. Şükür şu an 16 haftalık hamileyim. O günden beri de hiç canım çekmedi. Öncelikle kendinize ve bırakabileceğinize inanın
Merveeemsiii tebrik ederim. En doğrusunu yapıyorsun. İnşallah kolay bir şekilde adapte olursun. Allah da güç kuvvet verir
Bende bırakamamıştım günde 1-2-3 içiyordum. Sonra doktor 7. Hafta kontrolünde kalp atışlarının yavaş olduğunu söyledi. Durumun ciddiyetinden dolayı çok endişelendim ve bir daha asla ağzıma sürmedim. Bazen insan kaybetme korkusunu tatmadan akıllanmıyor maalesef..
Evafor siz hep eleştirilerek büyütülmüşsünüz sanırım yazık ben de sigara kullanmayan biriydim zaten gebeykem de kullanmıyorum söyleyeyim de şimdi beni de eleştirilerek yorulmayın ama neden çoğu başlığa girip hep kötü kötü eleştiriler yapıyorsunuz ve herkesi kendinizle kıyaslıyorsunuz. Yok ben cinsellik yaşamadan geçiriyorum ölmüyorum gibisinden veya yok ben sigara içmiyorum vb ..
- Düzenlendi
Mvidiyebiri o kişi birçok konuda oldukça gergin ve herkesi eleştiri yağmuruna tutuyor birkaç paylaşımda gözledim de kendi gibi olmayanları onun gibi davranmayanları hep topa tutuyor ve anlayış gösteremiyor
Yhanne post açan herkes.elestiri alır olumlu veya olumsuz kusura bakmayın ama herkesin bir gorusu var kimisi size uygun olur kimisi olmaz ama fikrini söylersin benim doğrum senin yanlışın olabilir ki öylede zaten bu tavrinizla olanı söyledim ben uygun bulmuyorum siz alkış tutun içenlere içenlere ben doğru bulmuyorum
Evafor ya sen önce bi yazmaya öğren Allah aşkına ne yazdığın belli değil . Kim ister bile isteye evladını zehirlemeyi ? Ama demek ki olmuyo ve bunu sizlerle paylaşmış demi ? Lütfen konuşmalarınıza dikkat edelim karşınızda hamile bi kadın var .
Merveeemsiii bir arkadaşım uzun yıllar içiyordu hamileliğinde bırakamadığı için şöyle bir yol denemişti işe yaradı.
A sigarası içiyorsanız paket olarak B sigarası alın. Tadı ağır ve tiksindirici gelecektir. Belki işe yarar.
Sigara irade meselesidir kimi haberi alır almaz şak diye keser bırakır kimi bırakamaz ama içi içini yer. İnşallah tez vakitte tiksinir de bırakırsınız 🥰🥰
Evafor ayrıca burada yazdıklarınızla ne kadar çelişen bir yorum yapmışsınız. Herkesin bir görüşü var, benim doğrum senin yanlışın olabilir diyen birinin bakış açısına sahipmiş gibi şeyler yazmışsınız ama yorumlarınızda tamamiyle bu fikrinize aykırı acımasız ve kendi görüşünüzün dışındakilere kötü pis kaka gibi yorumlar yapmanız çok tutarsız sizi tutarlı olmaya ve insanlara karşı anlayışlı olmaya davet ediyorum
Tmm gebe kalın sonrasi için isterseniz 1 paket kimene hayat sizin hayatınız toplu cvp vermiş olayım tek tek yazamam sigara içerken bebek dusunurken kime sordunuz ki icmemek için de sorular.soruluyor dileyen dilediğini yapsın …bby
Yhanne bunu bana mı diyorsun sen pardon neye kendi gibi gormedigimmis ya bir git Allah aşkına ya neyin lafını yapıyorsun sen burda kimse bile isteye bebeğini zehirlemezmis senin çocuğunun hayatı senin elinde önce Allah elbette sonra sen tut üstüne sigara iç bir ciddi sorun olduğunda vay keşke yapmasaydim illa bir iş mi gelmeli insanin başına neyi kime.ispat ediyorsun benim üzerimden konuşma ben post sahibine yazdım kendinizce eleştiri yapmayın benim hakkımda cam olmayan minicik odada sen otur sigara iç hava alacak delik olmasın nerde senin anneliğin o zaman ben bunu elistiririm kimse kusura bakmasın burda kaç kadın çocuğunu Kayip ettti veya bir şekilde düşürdü ölü doğum yaptı evlat hasreti ile yanıp tutuşuyor kusura bakın ama dalga geçer gibi yaaaaa kizlaaarrrr ben gebeyim ama sigara içmeden duramıyorum durduramiyorum kendimi bırakamıyorum küfür eder gibi açılan bu postları görmek zorunda mıyız siz neyi kime savunuyorsunuz be gidin basia yerde ötün eee ne demişler var olan yok olanın halinden anlamaz şimdi.muhattap olmayi bırakın sizlere harcayacak vaktim yok benim gidin dedikodu yapıp çekirdek citlatin beni tanıyormus gibi de sallamayın Allah’tan son günlerim bir daha bu saçmalıklara denk gelmeyeceğim ins.
Evafor yazan kişi bile isteye evladımı zehirliyorum falan dememiş sadece bı çare arayarak tavsiye istemiş bu birincisi bir diğeri de nasıl ki sen her şeyin lafını yapma yetkisini kendinde görüyorsan ben de "bi git Allah aşkına"demene rağmen gitmeden gayet de istediğim yorumu istediğim kişiye yaparım tıpkı senin yaptığın gibi. Dünyaya getireceğin miniğe de çok üzülüyorum bu kadar acımasız yorum yapan bu kadar eleştirel bir ebeveyni olacağı için. Rabbim destekçisi olsun. Ayrıca insanlar yaptığı her seyin sorumluluğunu kendi taşır derdi seni mi gerdi bu da bir diğeri. Size ayıracak vaktim yok falan diyip çok güzel sıyrılıyorsun iyi bir kaçış yöntemi. Burdan istediğin gibi kaçabilirsin fakat vicdanınla baş başa bırakıyorum seni. Ek olarak insanın fikri neyse zikri odur derler demek sen çekirdek çitleyip dedikodu yapıyorsun fakat ben boş vakitlerimde bunları yapmıyorum. Doğumunun yakın olmasına kendim adına o kadar sevindim ki yersiz ve gereksiz yorumlarını göremeyeceğim için fakat bebeğin adına üzülüyorum böyle anlayışsız ve aşırı aşırı eleştirel ve negatif, kötümser, karamsar bir anneye sahip olmayı kimse istemezdi