Ceyda_ky ben yenidoğan yoğunbakımda çalıştım uzunca bir süre . Biz hiç og ile bebek taburcu etmedik güzel emebildiğine emin olduktan sonra taburcu edildi kaç tane hastanede de yenidoğan yoğunbakımlarda nöbet tuttum özel bir hastalığı hep og ile beslenecek çocuk olmadığı sürece taburcu edildiğini görmedim. Çok şaşırdım hangi hastane ki
Og eğitimi
Seydaa123456 amin inşallah tüm hepsinin🙏🏻 dilerim ki bebeğiniz vakti zamanında doğsun inşallah
Amigurumi Ondokuz mayıs hastanesi. Bize de ısrarla böyle alacaksınız çocuğu diyorlar. Aslında fazladan bir hafta belki on gün kalsa bebek tamamen emmeye geçecek. Eğitimi reddedip kalsın diyorum bebek bu seferde bizim 18 yatak kapasitemiz var 16’sı dolu yer açmamız lazım, bebek burada kalırsa enfeksiyon riski artar, anne
bebek bağı güçlenemez diye bahaneler sunuyolar
Ceyda_ky ben doğum yaptığım zaman hastanede doktor bana 3 şart saydı bunlardan 1 tanesi bile yerine getirilmezse taburcu etmeyeceğiz bebeği demişlerdi. 1. Emme refleksi oluşması 2. 2500 kiloyu bulacak 3. Tek başına nefes alıp vermesi gerekecek şartları buydu ama Memorial özel hastaneydi hastaneden hastaneye değişiyor mu şartlar onu bilmiyorum
myangelson bizde solunum cihazına bağlı değiliz burada 2000 gram şartı var. Emmeyede daha yeni yeni geçildi dün 10 cc yi ben kendim biberondan verdim 5 dakikada içti bebek. zaman verseler o da olacak 10 gün içinde. Ona bile fırsat vermeden anne uyum odası boş olsa dün hortum eğitimi vereceklermiş bana. iki gün sonra da sen bu eğitimi aldın al bebeğini hortumla besle diyecekler.
Ceyda_ky yani tuhaf geldi bana anlamadım biraz fırsat verseler sonuçta kolay birşey değil bu bir bebek 😕 fakültelerde öyle mi işliyor acaba sistem bilemedim ki
myangelson fırsat vermiyorlar işte anneye eğitim verelim sorumluluğu üstümüzden atalım bir an önce alsın gitsin sonra emmesi geliştiğinde hordum çıkarılır
Ceyda_ky rabbim yardımcın olsun canım
Ceyda_ky öyle şey olur mu sonuöta orda çalışanlar ücretini alarak çalışıyorlar 2 hemşire vardı bizim yoğunbakımda zaten hepsi ağızdan beslenmiyor bebeklerin çok zamanlarını da almaz aslında. Bebeğiniz şuan kaç haftalık
myangelson amin sağolun🙏🏻
Ceyda_ky haftası küçük değil aslında ama anlamadım. İnşallah bebek tez zamanda öğrenir emmeyi
Ceyda_ky hiç korkmayın takmayın da onlar uğraşmamak için öyle göndermek istiyorlardır belki gerek bile kalmaz çıktığınızda. Tek tavsiyem yavaş akışlı bir biberon kullanmanız hızlıya alışınca memeyi emmek istemiyor malesef bebeğim
Ceyda_ky bende 4 tane biberon ucu oldu yavaş akışlı diye aldım yanlış gelmiş size 2 yazanlar biraz daha hızlı size 4 yazan yavaş bende
Biz 195 günün sonunda og ile taburcu olduk. Takması vs zor uğraştırıcı ama bebeğim hiç emmiyor bilmiyor daha doğrusu çok çaresiz hissediyorum inşallah siz og ile taburcu olmazsınız.
MeryemCimen Merhaba bizde og ile taburcu olucaz muhtemelen. Takması çokmu zor korkuyorum yapamazsam canını acıtırsam diye
prematureanne02 korkmayın çok kolay bir işlem püf noktalarına bakarsanız anlarsınız her şeyini