minimix
- Çocuğunu doğuracak bir anne olarak kullanmaktan her defasında memnun kaldığım şeylerden biri emzirme önlüğü (restauranta gittiğimde herkes yemek yerken ben neden emzirme odasına gideyim diyerek her yerde kullandım) HM den aldığım hem şık hem kullanışlıydı. Müslin olanlarda rahat edemedim.
Gebe yastığı mis gibi uykular sağladı, sağlamaya devam ediyor.
Süt sağma makinasını kiraladım. 2 ay sonra bıraktım sağmayı. Önemli olan ilk dönemdi.
Emzirme yastığında rahat emzirdim. Özellikle uzun uzun memede kalmak istediği zamanlarda harikaydı. Sonra otururkende kullandım.
2 çocuğumda saçlıydı. 2. De başta kullanmasam olmaz mı dedikten sonra o keçi kılı tarak çok işime yaradı. Kafası kemre oluyordu. Zaten ebe o tarakla hep yıkamamı söylemişti. Haklı çıktı. Zeytinyağ ile sürerken, yıkarken hep onu kullandım. Düzeldi.
Hiç emzik kullanmadım. Hiç
İhtiyaç duymadım. Doktorda, ebede tavsiye etmedi.
İlk zaman törpüledim tırnağını sonra makasa geçtim. Diğer türlü etini kesebiliyorsunuz sıkıntı.
Nexus ateş ölçerini ve burun temizleme aletini iyi ki aldım. Manuel burun temizleme işlemi çok zor. Şarjlı olan daha rahat ve hızlı. Malum sık burun temizlenmeli. Burnu temizlenmediğinde ememiyor, hastalığı hiç bitmiyor.
Hep pamuk kullandım. Pişik kremine hiç ihtiyaç duymadım.
Gümüş kapak kullandım. Hiç meme ucum yara olmadı.
Doğumdan sonra özellikle hastanede gecelik daha rahat. Eğilip kalkmak pijamayla zor. Depend yerine uzun orkidler daha rahat. Zaten ilk 2 gün yoğun kanama var.
Bestlak süt arttırıcı ilk 3 gün kullanmanız yeter. Sonrasında gerekmiyor. Sadece emzirerek beslemek zorunda kalırsanız (bebek küvezdeyken mesela) daha uzun kullanabilirsiniz. Doğal ürün zaten.
Reflü yatağı bebeğin boğulma riskini gerçekten azaltıyor. Hareketlenip kayana kadar idare ediyor.
- El satanlardan temin edebilirsiniz birkaç ay için. Diğer türlü özellikle gece emzirip yatırdığınızda gazla karışık kusma olabiliyor, bu şekilde yatış pozisyonu daha güvenli.