Mochinin pompasını bazı doktorlar önermiyor, ilk 3 ay memelerin terbiye olması gerekiyor. Bebeğin ihtiyacı kadar süt üretmek için. Mochi ise süt üretimini uyarıyor deniyor. Bebeğin ihtiyacından fazla süt üretiliyor, bebek boşaltamıyor, bu da mastit yapıyor diyorlar.
Emzirme örtüsünü de kullanıyorum ben. Evde misafirlerle vakit geçirmek için, başka eve gittiğimizde falan. Sürekli yanımda. Benim emzirme örtüsünü tülbent gibi incecik bir kumaştan kayınvalidem yaptı. Hatta boyun kısmını yoğurt kovası sapı kullandı. Onu da kurdeleyle birleştirdi. İncecik bir örtü olduğu için bebeğim de rahat ediyor.
Emzirme yastığını bir arkadaşım kullanmamıştı bana verdi, yarım simit şeklinde olan. Ben kullanıyorum ama elimde olduğu için. Yani iki yastığı üst üste koyup kullanmak da benim için aynı işlevi görüyor.
Lansinoh krem de asla işime yaramadı. Benim yaralarımı iyileştirmedi. Gümüş kapak ya da kalkan da kullanmadım. Ki göğsüm o kadar yara oldu ki acile bile gitmiştim. Kendi sütüm ve göğüslerimi açık bırakmak iyileştirdi. Emzirme pozisyonu güzelse iyileşiyor.
Ben iki tane pijama almıştım kendime milladan, önü düğmeli. Evde sürekli onları giyiyorum. Benim doğumum biraz zorluydu. İlk gün üstümü bile giyemedim hastanede, sezaryenden sonra bildiğiniz çıplak yattım 😂 üstümü giyeceğim zaman da emzirme özelliklş gecelik almıştım, onu giydim ama gerek yokmuş bence. Evde giydim mi giydim ama yani olmasa da olurmuş. Ama pijamalar candır.
Depend götürmüştüm ben, ikinci gün sürekli değiştirdim ama sonraki gün gelen ebe dikiş yerin hava almaz bununla, iyileşmen zorlaşır dediği için bıraktım, normal gece pedlerine geçtim. Ama depend çok rahattı. Doktorunuz, ebeniz onaylarsa bence iyi oluyor.
Süt arttırıcı hiçbir şey kullanmadım özel olarak. Su içmek ve emzirmek dışında dengeli beslenmeye dikkat ederseniz süt konusunda sıkıntı yaşamazsınız. (Tomris’in emzirme notları bence her hamilenin okuması gereken bir yazı dizisi. Google’ a yazın direkt karşınıza çıkar.)
Burun aspiratörü almıştım ama henüz kullanmadım. Bebeğim küçük belki ilerde ihtiyacım olur ama acil de değilmiş yani.
Emzirme sütyeni yerine de milladan aldığım sütyenleri kullanıyorum. Emzirme sütyeni de almıştım ama beden tutturamamışım, bir beden büyük almama rağmen küçük oldu, mememi sıkıştırıyor. Milla sütyenlerinden sonra gerek de yokmuş yani. 😒
Bunlar öyle aklıma gelenler.