minimix emzirme yastığı,atleti,önlüğü,sütyeni. Atlet ve sütyen yerine pentiden içi süngerli yarım atlet almıştım hatta dışarı çıkarken de giyiyorum sıcaklarda sütyen giyilmiyor sonradan kullanmayacağım şeylere para vermek istemedim. Önlük yerine de puset örtüsü kullanılabilir. Lohusa takımları aşırı gereksiz geliyor nine kıyafeti gibi lohusa kelimesi girince de abuk sabuk rakamlara satılıyor onun yerine günlük evde de giyebilecek elbise gecelik ve gömlek yaka pijamalar aldım. Babynest,düz kafa yastığı,reflü yatağı,hamile yastığı bana göre gereksiz. Lohusa hamile külodu bana göre gereksiz ve sonradan kullanmayacağım bir şey onun yerine boxer ve yüksek bel külot daha mantıklı. Göğüs ucu kremi,kalkanı vs gereksiz ihtiyaç halinde sonradan da alınabilecek şeyler. Puset minderi gereksiz doktorlar da önermiyorlar. Emzik de almadım ben, çocuğa herhangi bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Anne bebek çantası da gereksiz geliyor bana onun yerine geniş omuz çantası aldım normalde de kullanabileceğim,dönemlik kullanıp kenara atacağım bir şey almak istemedim.