minimix listelerde aslında en gerekliler ile şüpheli olanlar baya belli
Gerçekten almalımiyim dediğiniz şeyleri bırakın ve duruma göre sonradan temin edin derim ben hem boşuna masraf yapmamıs olursunuz hemde elhamdülillah imkanlar çoğaldigi için temin etmek daha kolay yada aşağı yukarı bir fiyat belirleyip parasını kenara da koyabilirsiniz eğer doğumdan sonra sıkıntı olacağını düşünüyorsaniz, yok almazsanız da birikmiş ve başka bir ihtiyac için kullanılacak kenarda bir paranız olur 😇
Mesela emzik, emzirme önlüğü, emzirme yastığı, sut sağma pompaları, uyku tulumu, gümüş kapak vs, biberon, telsiz, anakucagi, kanguru gibi gibi şeyler durumunuza göre ayarlanacak şeyler
Benim mesela doğumdan sonra çok bel ağrım vs oldu bebeği zor taşıyordum emzirirken öne doğru egile egile bir hal oldum, emzirme yastığı çok gereksiz geliyordu, ama almak durumunda kaldım tavsiye üzerine ve o kdr iyi geldi ki çok uzun süre kullandım, ikinci gebeliğim ilk isim valize onu koymak oldu
Yaşadığım yerde berbat yollar araba ile hiç çıkamıyorum aylarca kanguru kullandım onuda sonradan temin ettim baktım olmuyor yürüyüşe bile çıkamıyordum, kanguru çok çok işime yaradı (muhakkak bel destekli alınmalı)
Yani bu tarz şeyler duruma göre alınan temin edilen şeyler
Kimine gerekmez kimine çok gerekir. Sağlıkla kavuşun inşaAllah 🌼