minimix Bestlak için gereksiz denmiş kesinlikle katılmıyorum gerekli hemen sütünü getiriyor. Emzirme yastığı da gerekli bebek oturma dönmene de emziremde de lazım ama ondna ziyade normal doğumdan sonra direk oturma yapamıyorsun onun üzerine oturarak rahat edersin uyurken de uyku yastığı olarak kullanıyorum şuan bence kesinlikle lazım. Emzirme önlüğü almadım tesettürlu biriyim zaten açık bi yerde emzirme yapamam onun yerine direk müslin örterim dedim. Reflu yatağı falan onalri almadım kesinlikle gereksiz geldi ama gerek olursa bilemiyorum. Göğüs pedi tek kullanımlık almadım yıkanabilir olandan aldım 6 tane var yıkayıp kullanıyorsun kalkan demiş biri ama dışarı çıkarken kalkan kullanamazsın kafan kadar oluyor onu takınca 😂😂 evdeyken olabilir tabi ama göğüs pedi yıkanabilir olanlar gerekli kesinlikle. Emzirme atleti falan almadım ama Sudyen ve kilot aldım kendi sudyenlerim olmuyordu çok büyüdüler daha rahat ediyorum emzirme sudyeniyle kiloları da çok rahat. Depend bez almadım ablam verdi 7 tane ama normal doğum diye doktor açık kalsın istiyormuş bez yerine kotex büyük boy ped aldım 3 paket 16 tane var 1 pakette baya güzeller bi 3 4 paket daha alırım 40 gün kanama oluyormuş normal doğumda. Lohusa geceliği yerine direk pijama takımı ve uzun gecelik elbise aldım sürekli giyebileceğim.