elifsen Arkadaşlar çoğunu yazmış gerçi ama bunlar abartılmadığı sürece zararı yok diye biliyorum (sebze ve meyvelerden bahsediyorum)
Kalkıp da 1 demet maydonoz yemezsiniz diye düşünüyorum 😅 Bitki çaylarının içilmemesi gerektiğini biliyorum (özellikle yeşil çay) Ben sadece 1-2 kere ıhlamur içmiştim rahatsızlandığımda. Sakatat, şarküteri ürünleri, kabuklu deniz ürünleri, civa oranı yüksek balıklar zararlı, yumurta evet iyi pişmiş olmalı, tavuk tüketilecekse organik olmalı ya da güvendiğiniz bir kasaptan almalısınız. Gebelikte beslenme üzerine uzmanlaşmış bir diyetisyenden destek alıyorum. Genelde söyledikleri bu şekilde. Ama mesela doktoruma sorduğumda ‘sosis, sucuk vs bunları evde kendiniz iyice pişirdikten sonra abartmadan tüketebilirsin’ demişti. 1-2 kez yemiştim bunları da doktor söyledikten sonra. Gebelikte full sağlıklı beslenmek gerçekten çok zor. Canımız fast food çekiyor, abur cubur çekiyor illa ki. Elimizden geldiğince uzak durmak lazım işte. Benim tatlıyla aram açılmıştı biraz ama varsa yiyodum yine. Özellikle canım tatlı çekmiyodu. Patates ve mısır canım çok çektiği için çok yedim. Bunun zararını da gebelik şekeri çıktıktan sonra farkettim. Hatta nasıl çıkabilir çok tatlı yemedim gebelik öncesi daha çok yiyodum derken patates ve mısırı ne kadar abarttığım geldi aklıma. Bunu da düşünerek beslenmek lazım.