Kızlar 40+3 teyim bebeğim gelmek bilmedi yerini beğendi ne açılmam var ne sancım hiç bir belirti yok doktorum cumaya kdar bekleyelim olmazsa suni sancı verelim diyor. Bende suni sancı istemiyorum daha doğrusu çok kötü diyorlar korkuyorum bilen var mı??
40+3 suni sancı diyorlar bakar mısınız ?
- Düzenlendi
Byz02 41+6 23:50 de doğurdum elhamdülillah
Direk hormonal suni sancı ile değil de fitil ile başlattılar sonradan suni sancı verdiler, uzunnnnn doğum hikayem oldu ama ne olursa olsun bence nasibinize düşene razı olarak içinizi rahat tuttun, benim doğumun doğal başlayan bir doğumdan farklı olduğunu düşünmüyorum, korku her sıkıntının başı, suni sancı ile çok güzel doğum yapanı gördüm, kendiliginden başlayarak çok zorlananıda, beni de çok korkuttular, bende doğal bir doğumdan daha fazla korkacak bir durum yok rahat olun 🌺
Piskolojik olarak tek farkı, sancı aniden başladığı için supriz olduğu için, yani beklenmedigi için doğal gelip daha rahat olunuyor, vucud beyinin korkuya kapilmasina mahal bırakmadan sancı basladi. ama şimdi biliyorsunuz ki ilaç dan sonra sancılar başlayacak, işte bu “sancıyi bekleme” sürecinde, hatta şimdiden yaşadığınız stres ve kaygı, doğumu gerçekleştiren “sevgi ve relax” hormonların (oksitosin) geç salgılanmasına sebep olur. Çünkü korku ve endişe “adrenalin” hormonunu salgılar, adrenalin hormonu da oksitosin hormonu salgılanmasını engeller…
Hayal edin ki sancılarınız başladı ama kapıda hırsız belirdi ve kaçmanız gerek. Vucud tehdit anında adrenalin salgılar ki sancılar dursun ve kaçmaya vucud elverişli olsun, çünkü sancı anında kimse kacamaz. mükemmel sistem.
Işte bu hormonları dengeli tutmak, bunun için dugularina hakim olmak gerek… Insan elinde olmuyor her zaman elbette, ama dirayetli olmak gerek. Derin nefes almak, kafayı sadece “doğum dogal olarak başlar ve doğal olarak biter” düşüncesiyle rahatlamak eşiniz tarafından opulmek oksanmak sessiz ve sıcak bir ortam kurmak, doğum öncesi ve anı bunlar çok işe yarıyor.
Unutmayın eğer sancılarınız ille de gelmicekse suni sancı ile bile başlamaz, cokkkk kişi duydum böyle. Suni sancı ile başlıyorsa, vucud ztn hazırlanıyor demek. Yani süreciniz yine doğal yine doğal tüm işi iki damla sıvı yapmıyor,yine siz ve hormonlarıniz yapıyor.
Hiç bir şeyden korkmayın, doğum nasıl başlarsa başlasın, nasıl ilerlerse ilerlesin neticesinde hepsi “doğum” dur ve vucud bu doğuma ayak uydurur, yaratılışımız bu.
“Summessebile yesserah” ayetini bol bol okuyun sürekli hem şimdi hem doğum da.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun 🌺
Yarın 40 haftayız kontrole gidecegim. Çok merak ediyorum ne diyecegini. Henüz sancım ve açılmam yok. Gerçi açılmamın olup olmadıgını bilmiyorum çünkü pazartesiden pazartesiye dr a gidiyorum. Umarım her sey çok güzel olur🥰
ST55 çok merak ediyorum sürecinizi benimle de paylaşabilirmisiniz?
Byz02 ben suni sancıyla doğuracakken sevk edildiğim hastanede kendi sancımla doğurdum ve hiç açıklığım yokken… Sen ve ailen Meryem suresini okuyun faydası oluyor.. Eğer ilişki yasak değilse biraz uzun sürsün birde hastaneye yattığın gün ebeler çatını biraz fazla kurcalasınlar faydası oluyor canın acırsa bırak acısın çok güzel açılma oluyor korkma sadece 1 gün çekiceksin bence değer…
Cevabınız için teşekkür ederim, bebeğinizle ailenize sağlıklı güzel günler dilerim :)
Byz02 Sizin tercihiniz tabii ama ilki suni sancıyla normal doğum yapmış 2.gebeliğimde de mecburiyetten sezaryen olmuş birisi olarak söylüyorum elimde imkanım olsa bu şans bana verilseydi tekrardan suni sancıyla normal doğurmak isterdim nasip olmadı orası ayrı ama suni sancı da ya da doğal doğumda 1 kere acı yaşıyoruz ama sezaryen de 1 hftayı geçik sancı ağrı oluyor 11.günüm hala ara ara atak şeklinde ağrı sancı giriyor içim yanıyor resmen 🤕😨Rabbim bu yolda kimseyi eylemesin sizin için de hangisi hayırlısı ise onu afiyet ve kolaylık ile nasip etsin Rabbim amin amin ecmain
Benimminikoglum06 rica ederim.. İnşaallah gönlünüze göre doğumunuz olur
Beni cesaretlendirdiniz kızlar cumaya kadar beklicem bakalım teşekkür ederim