- Düzenlendi
Byz02 41+6 23:50 de doğurdum elhamdülillah
Direk hormonal suni sancı ile değil de fitil ile başlattılar sonradan suni sancı verdiler, uzunnnnn doğum hikayem oldu ama ne olursa olsun bence nasibinize düşene razı olarak içinizi rahat tuttun, benim doğumun doğal başlayan bir doğumdan farklı olduğunu düşünmüyorum, korku her sıkıntının başı, suni sancı ile çok güzel doğum yapanı gördüm, kendiliginden başlayarak çok zorlananıda, beni de çok korkuttular, bende doğal bir doğumdan daha fazla korkacak bir durum yok rahat olun 🌺
Piskolojik olarak tek farkı, sancı aniden başladığı için supriz olduğu için, yani beklenmedigi için doğal gelip daha rahat olunuyor, vucud beyinin korkuya kapilmasina mahal bırakmadan sancı basladi. ama şimdi biliyorsunuz ki ilaç dan sonra sancılar başlayacak, işte bu “sancıyi bekleme” sürecinde, hatta şimdiden yaşadığınız stres ve kaygı, doğumu gerçekleştiren “sevgi ve relax” hormonların (oksitosin) geç salgılanmasına sebep olur. Çünkü korku ve endişe “adrenalin” hormonunu salgılar, adrenalin hormonu da oksitosin hormonu salgılanmasını engeller…
Hayal edin ki sancılarınız başladı ama kapıda hırsız belirdi ve kaçmanız gerek. Vucud tehdit anında adrenalin salgılar ki sancılar dursun ve kaçmaya vucud elverişli olsun, çünkü sancı anında kimse kacamaz. mükemmel sistem.
Işte bu hormonları dengeli tutmak, bunun için dugularina hakim olmak gerek… Insan elinde olmuyor her zaman elbette, ama dirayetli olmak gerek. Derin nefes almak, kafayı sadece “doğum dogal olarak başlar ve doğal olarak biter” düşüncesiyle rahatlamak eşiniz tarafından opulmek oksanmak sessiz ve sıcak bir ortam kurmak, doğum öncesi ve anı bunlar çok işe yarıyor.
Unutmayın eğer sancılarınız ille de gelmicekse suni sancı ile bile başlamaz, cokkkk kişi duydum böyle. Suni sancı ile başlıyorsa, vucud ztn hazırlanıyor demek. Yani süreciniz yine doğal yine doğal tüm işi iki damla sıvı yapmıyor,yine siz ve hormonlarıniz yapıyor.
Hiç bir şeyden korkmayın, doğum nasıl başlarsa başlasın, nasıl ilerlerse ilerlesin neticesinde hepsi “doğum” dur ve vucud bu doğuma ayak uydurur, yaratılışımız bu.
“Summessebile yesserah” ayetini bol bol okuyun sürekli hem şimdi hem doğum da.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun 🌺