Dilekonurr benim ilk defa bugün başıma geldi inşallah geçer gecede bebek cok hareketliydi o yüzden tedirgin oldum.
Karın sertleşmesi
Bende 25 haftadayım göbek deliği sol tarafında sertleşme oluyor arkadaşlar çok korkuyorum ya
Dilekonurr bende 36+4 :) bugün doktora gittik bebeğin hareketleri de baya yavaşti hem kasılma hem hareketsizlik olunca görünmek istedim . Kalp atışları yavaş çıktı iki kere nst girdim ve bir kiloluk serum takildi randevunuz var ise gidin tedbir amaçlı haftamız da aynı her zaman doğuma yakın olduğumuz için tedbirli olalım suyu azalır kalbi yavaşlar korkutmak değil amacım sakkin öyle anlamayın ama tedbir herzaman güzeldir bence
Antalya0772 bu çarşamba kontrolüm vardı herşey normal dedi doktorum pazartesi yani tam 37 de gene çağırdı benim bebiş biraz iri o yüzden erken gelme ihtimali de var, benimkisi çok hareketli bugün bu kadar kasılmama rağmen o da beni içerden parçaladı resmen, ama tabi yarına böyle sertlik devam ederse randevumu erkene alıp giderim , teşekkür ederim canım Allah hepimizi kurtarsın inşallah
Antalya0772 şuan daha iyiyim kasılmalarım geçti Karnım normale döndü biraz
Benimde bugün kontrolüm vardı 36 haftalıgım kilosu 3.200 dedi ve karnım aşırı aşagıya düşmüş durumda ( düz zeminde oturup bacak bacak üzerine atamıyorum mesela ) ve karnımda sürekli kasılma var 2 gündür doktorda dedi karnın sürekli sertleşiyor bebek cok asagı inmiş çok bekletemiycez seni bebegi riske atmıs oluruz dedi 9 eylülde 37 haftalıkken sezeryan yapacak gercekten bebek duracak gibi degil . 2. Gebeligim ve sezeryan olacagı icin böyle karar verdi birkac gün daha gec olsun dedim kabul etmedi tecrübeli eski bir doktor illaki bir bildigi vardır ultrasonda 2 hafta ileride cıkıyor zaten sanırım bu yüzden bebek erken gelmeye calısıyor. Yani bu haftalarda sertleşmeler olabilir ama karnınız cok aşagı indiyse ve aşırı baskı varsa doktorunuza görünün özellikle haftası ileride cıkanlar . Doktorunuz en iyi bilgiyi ve kararı verecektir. Birde benim kasılmalarım 22. Haftalarda yogun olarak basladıgı icin 36 37. Haftaları gördügüme sükrediyorum erken dogum tehlikem vardı
Dilekonurr aramızda tam 1 gün var bende şuan 36+5 im pazar günü tam 37 olacağım samki bir an önce doğurmak istiyor gibiyim sizdede
Öyle mi 😀
Fnyuy evet bendede bi sabırsızlık var :) bir de şöyle birşey var benim bebiş 36+2 kontrolümde 2380 gr dı yani iri bi bebeğim var doktorum böyle devam ederse 38. Hafta da 3600 ü geçebilir öyle birşey olursa 40 haftayı beklemem beklersek sezaryen olmak zorunda olursun 38 den sonra sana suni sancı verip normal doğumunu başlatırım dedi yani benim doğuma az kaldı gibi birşey , senin durumun nasıl bebeğin kilosu sağlığı doktorun ne diyor
Fnyuy 3280 :))))
Nrcn91 benimde 36+2 de 3280 di aynı bebişlerin kilosu iri bebekler , doktorum bana da dedi erken gelebilir kilosu önde gidiyor diye ama çarşamba günü gittiğimde daha kanala girmemişti bebek acaba bu sertleşmeler kasılmalar kanala girmeye çalıştığı için mi inşallah öyledir çünkü 38. Haftadan sonra her an suni sancı ile normal doğumu başlatabilir doktorum, sezaryen yapmam diyor , bende en azından o zamana kadar kanala girsin açılmam olsun diye dua ediyorum egzersiz yapıyorum. Sağlıklı olsunlar da ne olursa olsun
Dilekonurr benim tam 36+1 de kontrolüm vardı o zaman kilosu 2650 grdı. Ama haftasıyla felan uyumlu dedi doktorum hiç öyle birşey demedi .Her doktorun yorumu bilgisi tecrübesi farklı oluyor gerçekten 🤷🏻♀️ pazartesi günü 37.hafta kontrolüm olcak nst+muayene. 38.haftada çatına bakarız dedi ama ben o zamana kadar bekleyebilceğimi sanmıyorum😂
Dilekonurr Evet olabilir benimde son birkac gündür arttı kasılmalar sertleşmeler sanırım kanala girmeye calısıyor sizinki. Benim karnım fazla asagı indi ve cok kasılma oldugu icin doktor byle karar verdi bakalım insallah sag saglim dogarlar. İri bebekler biraz aceleci oluyor sanırım 😂 yürüyemiyorm her an cıkacak gibi
Dilekonurr 35+1 de bebeğim 2373 gramdı bir hafta geriydi kilosu sizinki nasıl öyle çıkmış anlayamadım ölçüme cihaza göre değişiyor sanırım
betulbeyaz 35+2 de 3 kiloydu benimki :) beni de korkutmuyor değil yani
Dilekonurr hıııım yanlış yazılmış o zaman görmemişim kusura bakmayın olsun önemli olan sağlıkları🤍
Dilekonurr yalancı sancıdan olabilir ayrıca bebek bi yerde toplanıyorsa da olur bende de oluyordu
betulbeyaz benim bebek çok önde doktor her seferinde ne yediriyorsunuz bu çocuğa diyip şaşıyor vitaminlerimi kestiği halde haftada 250 gr almaya devam böyle giderse ki gider herhalde 10 gün sonra falan suni sancı ile normal doğumu başlatıcak
Dilekonurr şekerli şeyler karpuz özellikle çok yiyor olabilir misiniz ☺️