Alposannesi14_ bosaltamadigimzda oyle olmuyor mu 🙄
Sütümün gece olması?
poyrazin_annesi28 bnde oyle yapiyorum da , dolulugunu blemiorm 😂
Mutlulukkk
Ben şöyle anlıyorum bebek emerken dinliyorum lıkır lıkır içiyor ama gündüzleri o sesi o kadar duymuyorum
Mutlulukkk Bebeğin çişli kakalı bez sayısı ve ayda en az 500 gr almasından. Sütünüzün yetip yetmediğini anlarsınız. Ayrıca her meme taş gibi olmaz kimi meme erken terbiye olur. Meme terbiyesi olarak araştırma yapabilirsiniz. Bebeğe yetecek kadar süt üretimi yapan göğüs yumuşak ama sütlü olur. Taş gibi olmasada süt vardır yani eleyerek anlaşılan bir şey değil süt. Hatta sağınca çıkan süt miktarı bile sütünüzü belirlemez ben sağıp kaç cc çıktığına bakardım bebeğim 1 aylıkken ikisinden toplam 60 vc çıkardı ama bebeğim ilk 2 ay 1,5+1.5 kg almıştı.
ezgi-esk yok hiç yok ememiyor huysuzlanıyor
Pemberuya gündüz oraya buraya koştur enerji kalmıyor insanda. Yediğimiz besinler kendi enerjimizi karşılıyor. Gece uyku halinde dinlenmiş oluyorsun ve süt üretimi daha fazla olur . Benim misal işimin çok olduğu gün yorulduğum günler sütüm az olurdu. Dinlendigjm vakit artardi öyle düşünün
Bol bol su için hoşaf komposto süt arttırıcı çaylar var onlardan tüketin birde stresten uzak durun etraftan gelen yok sütün böyle şöyle diyenlere kulağınızı tıkayın stres sütün azalmasında en büyük faktör. Birde sık sık emzirin emzirdikçe hormon salgılanıyor ve sür salınımınız artıyor
ezgi-esk o ne oluyor ki
ezgi-esk bebeginzii emzirme.duzeninizi anlatabilir misinz rica etsem? 1 ayda 500 gr bile alamadik biz cnku… cok uzuluyorum.
Mutlulukkk sen onu anlamazsın. Bebek emince gelir süt. Sana bomboş gibi gelir hatta ufacık olur bı sure sonra. Yumuşar. Çünkü meme belli bı zaman sonra sadece ihtiyaç kadar süt uretmeye başlar. İlk zamanlardaki gibi hunharca çalışmaz.
- Düzenlendi
Pemberuya Dinlenmek en önemlisi süt icin mutlaka uyumak lazım bol su yeşillik humana çay tahin pekmez helva bulgur bunlar bende çok işe yaramisti incirli yoğurt bebeğim 8 aylık dinlenince çok fark ediyor
Pemberuya oğlum 2 yaşında küçükken benim de öyleydi gece çok sık uyanıp emdiğinden gündüz de çok uyumadığından hep memede olduğundan😂
Mutlulukkk Bebek emzirmek belli bir düzene bağlı değildir. Özellikle ilk 40 gün bebek gak dese meme guk dese meme vermelisiniz. Saatsiz. Gece 3 saati geçmeyecek şekilde özellikle. Bebeğim her istediğinde ağladığında vs meme verdim. İlk ve 2. Ay 1.5 kg aldı. 3380 doğdu 2 aylıkken 6.5 kg du. 8 Aylıkken 9.5 kgdu. Ama 1 yaşından sonra çok kilo almadı şuan 27 aylık zayıf diyebilirim 11 kg
Pemberuya uyku süt verimini arttırıyor cnm sen bakma skinca yok gibi olduğuna bol bol emzir emzirdikce geliyo inan
ezgi-esk emzrme danismanina gidiyorum ve 3 saatte bir emzir vs dedi. Ki genelde de 2 saate bir emzirilmeli diyorlar ya o yzden bende oyle yapiyordum. Peki bi memeyi kac dk veriyorsunuz ve bi sonraki emzrmede yine ayni memeyi mi veriyorsunuz nasl yapiosunuz? Şu ön süt son süt meselesi yaani
Mutlulukkk benimde oğlum 25 günlük meme emmek pek istemiyor ama zorla emziriyorum resmen kan ter içinde kalarak zorla tikiyorum 2 kere mastit oldum ates sitma yaptı. İlk oğlumda 3 ay öyle yaptı emmek istemedi ama zorla emzirdim sonra 2 buçuk yaşına kadar emdi hamile kalınca bıraktı. 3600 doğdu şuan 4700 falan 25 günde 1 kilo 100 gram aldı yani