Gmzeakky haklısın canım bende bi anlık doğuruveririm umarım zamanı gelince🫠♥️

Alipoyraz merhaba, beni de ikna edin nolurr. Beni korkutan ne sancısı ne doğum anı. En korktuğum şey bu kesi ve dikiş olayı🥲 ya zorlanırsam yırtıklar olursa, çok dikiş atarlarsa, dikiş atarken canım çok yanarsa diye çok korkuyorum😕

Syda78 bildiğim kadarıyla iğneyi devlet karşılamıyor ben özelde olacağım

karanmom bizim burda bir tane özel var normal doğum yapmıolar malesef senin öyle imkanın varsa kesinlikle öyle yap

gmzela1605 Peki doğum anında çatalda ağrı mı , acı mı, baskı mı oluyor ? Nasıl tarif edersiniz ? Ikınma evresi varya o anda hissedilen nedir ?

Syda78 doktorla görüş normal istediğini belirt. Benim doktorum çatı uygunmu baktı direkt normal dedi yaparsın diye cesaret verdi yaptımda

karanmom tabikii🥰 39+4 tüm kontrole gittiğimde açıklık yumuşama baktı doktor. Açıklık 1 cm yumuşama da olunca yatış verdi fitille açılma bakalım dedi. 12 de fitil takıldı. Sonrasında sıvı takviyesi aldım hep, çorba içtim yürüdüm bolca. Sancılar hafifti saat 3 te açılmam 1.5 cm olmuştu yavaş açılma ilerledi başta. Saat 5 te 2 cm di ama elle muayene sonrası sancı arttı. 5 ten 7 ye kadar 3 cm olmuştu sancım çoğaldı epidural istedim ben zaten başta 7.30 ta epidural oldum. Sonrası miss😂 hafiften sancın oluyor, bende ilk etki etmedi bu arada iğneyi assla hissetmedim korkmadım ondan belki de. Sancıların hiç geçmez uyuşma olmazsa söyle. Bende oldu kalça bacak hareket ettiriyorsun sadece his yok dediğim gibi hafif sancı var sinek ısırığı gibi. 8.15 te açılma bakıldı 4 cmdi ebe elleriyle bişeyler yaptı 6 cm oldu. Tabi o ara suyumu patlattılar, çişimi yaptırdılar. Ben oksijen makinasında muhabbet ediyordum tv izliyordum😅 8.30 ta 2. Doz Epidurali yaptılar. 9.30 a kadar uyudum uyandım sıkıldım tv izledim ebeler geldi bende merakla izliyorum biri elini sokuyo ötekine bak diyor o sokuyor his yok ama şuan düşününce baya komikti😂 ebe gelince bi suratı değişti ben korktum dedim noldu kaç cm açılma tam diyince ben şok oldum 1 saatte nasıl 6 dan 10 a geliyo dedim. Ebe giderken başlıyoruz dedi ben hevesle bekledim doktoru 😂 9.40 gibi geldi doktorum hadi bakalım ıkın dedi tuttum demirleri kendimi kaka yapar gibi sıkıyorum birinciyi uzun ıkındım yırtık oldu🤦🏻‍♀️ 2. Yarıda kesildi çünkü bebikom gelmişti😂 dikiş yapılırken hissetmedim zaten 1.5 cm di . O ara bebişi izledim. Masadan kendim indim odaya kendim çıktım gece boyu ayaktaydım sonraki süreçte de asssla dinlenmedim aman doğum yaptım lohusayım diyip yatmadım. Çok faydasını gördüm. Darısı sizlere inşallahh ben çok kolay geçirdim iyiki epidural olmuşum zaten çok faydasını gördüm açılmamı o sağladı birazda

Syda78 inanın korkacak hicbirsey yok.en güzeli doğumdan sonra ağrınız olmuyor.dikis ağrınız olmayacak.dogumdan yürüyerek çıkacaksınız.her işinizi kendiniz yapacaksınız.benim hiç dikişim yoktu.ilk kizim normal doğum smdi ikinciye hamileyim Allah kısmet ederse normal düşünüyorum.🙏

Aysehappymom eğer sanciniz olmazsa suni sancı vercekmi sezeeyanamı alcak gorustunuzmu pazartesi benimde yatisim var muayene etcek normal olursa suni sancı vercek