• DoğumGebelik
  • Kendini SGK li gösterip dogum ücreti alacaklar var mi?

babyy__ herkes sorusturma geciriyor mu. 13 haftalıkken giriş yaptrdım haftaya cıkıs verdircem 11 eylüldede ücretli öğretmenliğe baslıcam 33.Haftamda bırakcam 90 gün dolmuş oluyor

tugcesakzci şuan mi alacakları 33 bin küsüre bakıyorlar daha sonra faziyle geri alınacak haberleri yok uyarıyoruz ama dinleyen yok

tugcesakzci şimdi bende 27. Haftamdayım galiba sigorta girişim mayıs galiba 90 gün tamamlanınca rapor alsak ve tanıdık bir yer yani yine mi sorun çıkar diyorsunuz bende tam anlayamadım da

Birdadaskizi herkez inceleme geçirir sgk bunu inceliyor birşey bulurlarsa sizin haberiniz oluyor ifadeye çağırıyor sadece siz degil o şirket yada her neresiyse orda olan herkezi

Şimdi bakın arkadaşlar bir iş yerinde çalışıyorsunuz ve hamile oldugunuzu ögrendiniz bir sorun yok 32. Haftanızda rapor aldınız yine bir sorun yok. Fakat hamile oldugunuzu ögrendiniz iş yeri yada başka bi sebeple işten ayrıldınız bu arada 4 ay doldurdunuz hamileliginizde faha sonra başka is yerine girdiniz ve sigortaniz başladı ama gerçek calisiyorsunuz ama sadece rapor parası için buda dogumdan sonra sgk tarafindan incelenir bakılır bir sorun oldugu anlasilmazsa size yansitilmaz ama sgk şüphelenirse sizi ifadeye çagiri

Bu sırada ifadeye çağırdıgı sadece siz olmazsınız sigirtayi yapan kurum çalısanlar vs vs maddi manevi sgk yı ikna edbilirseniz dosyaniz kapatilir ama sgk ikna olmazsa aldiginiz paranin ogune kadar olan faiziyle birlikte sizden alinir ayriyetten iş yeri ceza yer

babyy__ tesekkur ederim detayli anlattiginiz icin.yapacak olanlar eksiksiz kendini her acidan kanitlayabilecek sekilde yapmali o zaman.yoksa durduk yere sorun

Jale155 aynen yazık günah o stresi yaşıcaksınız 33 bin veriyor ama sgk bu yani herşeyi didik didik ediyor

babyy__ Sizin için söylemedim ki siz işin içinde oldugunuz için bilgi veriyorsunuz bn daha cok hak mı falan diye gelecek yorumlar için söyledim siğorta olaylarında hepsi o şekilde incelenir zaten sonucta devlet kimseye bedava para vermez benim ikinci hamileliğim ikisinde de çalıştım ama imkanım olsa bir düşünürdüm yani ki bnce kendisi de muhasebeciside durumun farkındadır yani onu bilerek yapıyorlar sonucta

babyy__ ben hamile kaldıktan sonra işe başladım ortlama 5-6. Ayımda, zaten işletmede dayıma ait ve ben başladığımda yeni acmıstı orayı, yani istesem de daha erken baslayamazdım orada. Kanunda doğum parası almak için hamilelikten önce sigorta girişin olmak zorunda ibaresi varmı ?

babyy__ eşim kurumsal bi şirkette çalışıyor o alabiliyor mu doğum parasını ya da ona benzer bi para ?

Oznurckr hayır yok öyle ibare sadece hamilelikte 90 gün primin yatması gerekiyor

Semmraa
                  @Mltsnl gebelik öncesi 90 gün şartı yoktu bildiğim kadarıyla, muhasebeciyle görüştüm böyle bişeyden bahsetmedi hangi bilgi doğru acaba

babyy__ kendileri bilirler yani tamam şu devirde bebeğin masrafları vs haklılar parayı istemekte ama daha sonrasında usulüne uygun olmadığından ödeyecekler para yine onlardan çıkacak kat kat ki sadece para ödemekle bile kalınmayabiliyor bu durumlarda dolandırıcılığa da giriyor çünkü

Mltsnl 90 gün priminizi yatıran iş yerinde doğum iznine çıkmanız ve izin süresince o işyerinde çalışmanız lazım belirli bir süre çalışıp çıkıp farklı bir iş yerinde doğum izine ayrılmanız yüzünden yatırmamış ihtimalleri yüksek

tugcesakzci yok yok tek bir şirkette gözüküyorum yani izin sonrası da öncesi de