• DoğumGebelik
  • Kendini SGK li gösterip dogum ücreti alacaklar var mi?

Esimin is yerinde calisiyor gostersem 90 gun primimi yatirsak .32. Haftada dogum iznine cikip rapor versem.Maas bodrosuda istiyorlar mi

Jale155 hayir istemiyorlar ben kızımda gerçekten çalışıyordum eşimin iş yerinde öncesinde önemsemediklerini sonra yatırdık doktorum doğum izni raporunu muhasebeye verdik başka birsey istemediler bizden ekstra

Pamuk yasal evet kendi isyerin de olsa devlet sana boyle bir hak tanimis.. Nihayetinde gercekten calisiyoruz 32 ye kadar, bende esime olabildigince yardim ettim hep 32. haftam geldigi icin ve 90 gunden fazla sigortam oldugu icin yakinda almaya baslayacagim

Asgari ücretli olarak çalışıyor gozukuyorum daha yeni hamileyim ne kadar veriyorlar şuan ilk kez duydum

Jale155 yapabilirsin ama rapor parasından sonra hakkında soruşturma açılır hem senin hakkında hemde sigortalı oldugun iş yeri hakkında muhasebeci olarak söylemiş olayım

babyy__ gercekten calisacagim ama yaninda.calisiyormus gibi gosterip evde oturmicam yinede sorun olur mu

Mercimekkk1 eger ora uzerinden son 90 gunde sgk li iseniz 32. haftadan itibaren alabiliyosunuz 🙈

Jale155 evet olur çünkü sigorta direk hamile kadını heleki hamileliginin 12 haftasınsan sonra kimsenin işe almıcağını göz önünde bulunduruyor. Dedigim gibi hakkınızda soruşturma açılır ama maddi manevi çalıştığınızı ispatlarsanız ne ala ama ispatlayamazsanız aldiginiz paranin o gun faiziyle sizden geri alınır ve yaoan iş yeride para cezası yer

Jale155 hayır sadece yatan sigorta primine bakılıyor ama yatacak olan ücret maaş bodrosunda yatan brüte göre hesaplanıyor diye biliyorum sansınızı deneyin tabi 😀

Jale155 muhasebeci oldugum için bunlar başımıza çok geliyor ve inanın aldıgınız paranın kat ve katını geri ödüyorsunuz

Maryhoney 32 veya 37 de doktorunuzdan rapor alıyorsunuz son 1 sene içinde yatan brüt ücretin ortalamalası alınıp hesaplanıyor devlet ödüyor rapor parası seklinde

Jale155 Bn markette calıştım cok da zor geçti hamileliğim böyle bit imkanım olsaydı keşke söylenenlere cok takılmayın bnce yapabiliyorsanız tabiki

Jale155 hem bunu yapan iş yeri hem de sizin hakkınızda soruşturma açılır sigortaya ciddi bir tazminat ödersiniz bir malı müşavir olarak hiç tavsiye etmem takibi yapılıyor bunun sigorta tarafından

Senayuzuntas takılmayın diyorsunda parayı biz alıp cebimize koymicaz heralde daha sonra başı ağrimasın diye uyarıyorum bildigumiz için bu işi dogru yönlerdirmek varken yapabiliyorsanız takmayın kimseyi diyorsunuz