Kendini SGK li gösterip dogum ücreti alacaklar var mi?
SusamTanecigi cok tesekkur ederim rahatladim valla
Mercimekkk1 eger ora uzerinden son 90 gunde sgk li iseniz 32. haftadan itibaren alabiliyosunuz 🙈
Jale155 evet olur çünkü sigorta direk hamile kadını heleki hamileliginin 12 haftasınsan sonra kimsenin işe almıcağını göz önünde bulunduruyor. Dedigim gibi hakkınızda soruşturma açılır ama maddi manevi çalıştığınızı ispatlarsanız ne ala ama ispatlayamazsanız aldiginiz paranin o gun faiziyle sizden geri alınır ve yaoan iş yeride para cezası yer
Jale155 hayır sadece yatan sigorta primine bakılıyor ama yatacak olan ücret maaş bodrosunda yatan brüte göre hesaplanıyor diye biliyorum sansınızı deneyin tabi 😀
Maryhoney 32 veya 37 de doktorunuzdan rapor alıyorsunuz son 1 sene içinde yatan brüt ücretin ortalamalası alınıp hesaplanıyor devlet ödüyor rapor parası seklinde
Jale155 Bn markette calıştım cok da zor geçti hamileliğim böyle bit imkanım olsaydı keşke söylenenlere cok takılmayın bnce yapabiliyorsanız tabiki
- Düzenlendi
Jale155 hem bunu yapan iş yeri hem de sizin hakkınızda soruşturma açılır sigortaya ciddi bir tazminat ödersiniz bir malı müşavir olarak hiç tavsiye etmem takibi yapılıyor bunun sigorta tarafından
Senayuzuntas takılmayın diyorsunda parayı biz alıp cebimize koymicaz heralde daha sonra başı ağrimasın diye uyarıyorum bildigumiz için bu işi dogru yönlerdirmek varken yapabiliyorsanız takmayın kimseyi diyorsunuz
Senayuzuntas alacağı para 2 para iki parçada 33 bin küsür bunu 1 sene sonra faiziyle geri ödeyecek belki 2 sene sonra 250 bin 300 bin olarak ve çalıştıgı ver bunun iki katı siz kalkıp yapın diyorsunuz yazık günah
tugcesakzci benim üstümsün bende mali müsavir altıyım aynı şeyi söylüyorum ama yapabilyorsunuz yapım diyorlar garip vallahi
babyy__ herkes sorusturma geciriyor mu. 13 haftalıkken giriş yaptrdım haftaya cıkıs verdircem 11 eylüldede ücretli öğretmenliğe baslıcam 33.Haftamda bırakcam 90 gün dolmuş oluyor
tugcesakzci şuan mi alacakları 33 bin küsüre bakıyorlar daha sonra faziyle geri alınacak haberleri yok uyarıyoruz ama dinleyen yok
tugcesakzci şimdi bende 27. Haftamdayım galiba sigorta girişim mayıs galiba 90 gün tamamlanınca rapor alsak ve tanıdık bir yer yani yine mi sorun çıkar diyorsunuz bende tam anlayamadım da