[bilinmeyen] canım o senın doktorunun ya cahıllıgı yada hayvan sevmeyısınden olabılır o kesınlıkle evde hayvan ıstemeyısı 😒 Bılınclı doktorlar kopekten degıl kedıden korunulması gerektıgını ve evde var ıse kedı kumunu hamıle olan kısının temızlememesını sevdıkten sonra ellerın yıkanması gerektıgını soyler... senınkı hayvan dusmanıymıs
Evcil hayvan besleyenler
Kedinin kumunda ki bi madde zarar veriyormuş ama bence hiç olmaması daha iyi bebekten önemlimi
Haticeyildiz o yapılan test butun gebelere yapılıyo hayvan beslensın beslenmesın. Toksoplazma dıe bı test sadce hayvandan degıl ozellıkle cıg et salam sucuk vs.. gıbı sylerın tuketılmesınden olusan sıkıntılı bı durum
Damla________ bebekten onemlı degıl ama o da onemlı yanı bırı gelıyo dıe dıgerını sokaga atmak anlamsız ve sevgısızlık ben 10 senedır kopegıme bakıyorum sımdı de 3 aylık hamıleyım ama ıkısının de canını hıcbıseye degısmem kopekse kopek oda benm canımdan bır parca anlayamamanızı normal karsılıyorum her ınsanın ıcınde yok bu duygu ..
Benimde baliklarim var 😎😎
Benimde hamilelikten önce papağanlarım vardı 14 tane 😲 Bakımları çok zorluyordu dağıtmayı parçalamayı koparmayı seven hayvanlar vücut kepekleri falan da çok oluyor günde 2 3 kez süpürge yapıp toz alıyordum!!! 6 metre uzunluğunda 1,5 metre genişliğinde kapalı bir balkon ve 20 metrekare oturma odamı onlara ayırmıştım! rahat rahat uçmaları oynamaları için! Bebekten önce iyi bakacak kişilere sahiplendirdim! Ancak benimkiler kalabalık olduğundan dolayı insana bağımlılık boyutunda bağlılıkları yoktu ben papağan arkadaşlarından sonra gelen bakıcıları modundaydım! O yüzden onlar açısından kolay oldu sahiplendirmek! Tabi sadece düzenleri değişti! Sabah 8 akşam 10 özgür takılırken şimdi belki daha sınırlıdırlar, kafesleri bendekiler kadar büyük değildir ve yedikleri çeşitler azalmıştır!!! Ooo özledim yavru cacıklarımı ben!!! Apayrı bir dünya onlarda inşallah bebeğim doğsun biraz büyüsün isterse evcil hayvan ona çok güzel bir papağan sahiplendireceğim hemde en oyuncusundan!!!
KbraAvc kuduz ve karma senede 1 tekrarlanıyor evet. İç parazit normali 3ay da 1. Biz 3ay da 1 yaptırıyorduk hamile kaldığımdan beri 2ay da 1 e düşürdük. Aslında 3ay da yapılıyorsa düzenli bir şekilde sorun olmaz bu sadece benim tercihim. Dış parazit i ise mart nisan gibi başlıyorum yaptırmaya ve yaz boyunca iki ay da bir uyguluyoruz. Şu an dış parazit i kestik havalar soğuduğu için gerek yok pire kene olmaz.
FundaBal hmm ozaman ben ıc parazıtı 2 ayda bır dıs parazıtı 3.5 ayda bır yaptırsam yeterlı dıye dusunuyorum cnku cok buyuk uzerı acık ıkı katlı terası olan bı evde yasıyoruz cok arada dısarı gezmeye cıkıyoruz tuvaltını falan hep ıkı kat terasta asagı yukarı halledıyo ☺ Sız sımdı dha bılınclısınız bn daha uc aylıgım ☺
KbraAvc benim köpeğim de 5yaşında hamileyim diye kesinlikle ondan vazgeçmeyi düşünmedim. Hatta bana daha da çok ii geldi. Yürüyüşlerimde yanımda evde yanımda hiç bir şeyden korkmuyorum hamile olduğumu seziyor ve biliyormusun şakadan eşim sesini yükseltiyor benimki fena kızıyor ona. Sokakta konuşmak için biri yanaşsa aramıza girip hırlıyo. Kendimi daha güvende hissediyorum 😇
- Düzenlendi
"Doktor kesinlikle onaylamıyor" kısmı bence doktorun kendi tercihi. Benim de evde bir kedim var 9 yıldır birlikteyiz doktorum da durumu biliyor tüm aşıları tam olduğu sürece hiçbir sakıncası yok, birlikte bile uyuyabilirsiniz diyor ki öyle uyuyoruz. Toksoplazma her gebeye yapılan bir testtir. Sadece kedi köpek beslemekle alakalı değildir. Salamdan sosisten sucuktan bile bulaşabilir. kedilerin bencil olduğunu ve bebeğe zarar verebileceğini söylemiş bir arkadaş, benim kedim 2 yeğenimi büyüttü bir pati dahi atmadı,çocuklara çok merhametliler ayrıca da bir sokak kesisiydi sahiplendipimizde cins falanda değil. Siz hayvanlara nasıl davranırsanız onlarda çocuklarımıza öyle davranırlar unutmayın 😉
KbraAvc iste bununla birlikte salam sucuk sosistende uzak dur dedi hatta cig ete elini dahi surme dedi kofteyi bile esim yoguruyo o derece yani cig sebzeleri olmasi gerektiginden fazla yikiyorum ben hayvan beslemeye karsi degilim ama hamileyken uzak durulmasi gereken bisey
[bilinmeyen] 3 yildir kedi besliyorum ne koku var ne bisey. Tuy problemi var o konuda bisey diyemem ama... bir evladiniz olacak diye digerinden nasil vazgecersiniz...
Haticeyildiz canım benim biz de yemek yapıyoruz. Bak sebzeleri sirkeli suda beklettikten sonra eti kestiğin kesme tahtasını iyice deEnfekte ettikten ve eti de çok iyi pişirdikten sonra hiç bir sorun yok. Bu normal hayatta da böyle zaten sadece hamileler için koyulan bi kural değil.
Konusmalar iyice sacmalasti bizi resmen hayvan dusmani ilan ettiniz beslemedigimizi nerden biliyosunuz gecin bu laflari hanimlar hamile kalmadan once benimde kedim vardi ama cok tuy doktugu icin ablama verdim hic bisey bebegimin sagligindan onemli degil hayvan sevgisinide sizden ogrenicek degiliz
Doktorum uzak dur dediyse bi bildigi vardir o doktugu tuyler agzimizin icine giriyo yarin aynisi bebegimede olucak bizim vicdanimizi sorgulamak sizin haddinize degil
Haticeyildiz estafurullah öyle deyen olmadı yanlış anlamayın lütfen sadece gerekli hijyeni sağladıktan sonra beraber yaşamaya devam edilebilir demek istiyorum ben. Herkesin kendi yaşamı evi düzeni herkes istediğini yapar tabi ki.