Tam olarak bekledigimiz günde, hafif sancilarla uyanip dogum yapacagimi anlayayim sonra yola cikarken suyum gelsin hastaneye vardıgımızda 8 cm açilmam olsun kesisiz dikişsiz hoop diye doguruvereyim cok rahat agrısız ve saglıklı bir normal dogum olsun cabuk toparlanip hemen ayaklanayım aynı gün bebegimizi de alıp evimize gidelim amin ins 777 aldim kabul ettim Allahıma sıgındım. 😂
Nasıl Bir Doğum Hayal Ediyorsunuz🧘♀️
Mutlulukkk Allah razı olsun amin canım benim 😂 estağfurullah deme öyle kendini çok tesekur ediyorum bu guzel fikrinz için giderken defter goturecem😂 inşallah okulda öğrendim bilgileri buraya paylaşıcam belki bilmeyen gitmek için onlara da fikir olur🌸🌸
Mutlulukkk bende normal doğum istiyorum inşallah düşündüğüm gibi kolay bir doğum olur zaman geçtikçe hayallerim daha da yaklaşıyor hastaneye gidip bı kere dikkissiz temiz bir doğum hayal ediyorum inşallah öyle olur Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻💕
Mutlulukkk Hayır ilk dogumda bir hayalı yoktu ama böyle kolay dogum yapanlara cok özenirdim. Burda kolay dogum yapanların hıkayesini okuyunca ayyyyy inşallah buna benzer der postu kapatırdım çok şükür öyle oldu 🤣👏✌️
Ben uyuycam çocuk doğmuş olcak ama normal doğum 😂😂😂😂😂
Mutlulukkk benimki şöyle bir aabah uyanmışım hafif sancım var doğumum başlamış çoçukları yoluyorum ben evi topluyorum 1 saat içinde sancılarım 5 dk düşüyor hastaneye varınca çatala çıkar çıkmaz pırt diye kayıp gitsin hep birlikte şok olalım 😂😂 bu arada 3 olunca hersey çabuk olup bitsin istiyorum hastaneye varınca hemen çıkıversin 😂
- Düzenlendi
Mutlulukkk 28 Ekim cumartesi akşam üzeri gibi düzensiz sancılar başlıyor başta çok önemsemiyoruz akşam yemeği yeniliyor iyi gelsin stresimiz azalsın diye hava da güzel şöyle bir sahile dolaşmaya çıkıyoruz gözüm yine çevredeki bebişlerde artık çok zor yürüyorum bi yerde bir şeyler içip uzatmadan dönüyoruz bagajda doğum çantam Puset arka koltukta oto koltuğu bir kaç haftadır hazır bekliyor ama hala içim içimi yiyiyor bir eksik kaldı mı? Kesin kalmıştır doğum ne zaman nasıl olacak acaba diye? Eve geliyoruz o gece geç yatıyoruz düzensiz sancılar iyice belirginleşmeye başlıyor bir iki gün önce nişanım da gelmiş yine diliyorum hadi oğlum hayırlısı ile 29 ekimde gel diye sabaha karşı tuvalete kalkıyorum bir kaç adımda suyum geliyor gidiyorum tuvalete suyun kalanı geliyor bakıyorum berrak temiz henüz kakasını yapmamış beyefendi birazdan sancıların sıklaşacağını biliyorum saat 4-5 arası eşimi uyandırıyorum ( bu kısmı en zoru eşimin uykusu inanılmaz ağır oluyor bazen ) duşa gireceğimi söylüyorum ama ne olur ne olmaz sende aç gözünü hazırlan diyorum 15-20 dk sıcak suyla duş almaya çalışıyorum arada kasılmalar geliyor kasılıp geçmesini bekliyorum yada eşimden bir tabure sandalye istiyorum çıkar çıkmaz bir yandan kasılmaların sıklığını bir sayaçla hesaplamaya çalışırken bir yandan dua ederek hazırlanıyorum eşime bir şeyler yemesini söylüyorum yanımıza hurma vs almayı unutuyoruz :) sancılar saat 7 8 gibi 10 dk bire düşüyor evde kasılma aralarında hareket etmeye çalışıyorum bebiş 38. Haftada zaten kanala doğru dönmüş hazır pozisyonunda panik korkudan çok an a odaklanmamam gerek nasıl nefes alacaktık nasıl ıkınacaktık beynim bunlarla meşgul olsun diye YouTube açık gebe okulu videoları vs fırsat olursa bir kez daha sıcak duşa giriyorum çıkar çıkmaz uzanıyorum artık enerji ve güç toplamaya ihtiyacım var kasılma araları dua edip oğlumla konuşuyorum dilimde muhtemelen sık sık inşirah suresi var anlamını düşünerek onu okuyorum saat 9.30 10 gibi artık 5 dk da bir sancım var umarım her şey eksiksizdir diyorum kimlikler telefon şarj aleti evin anahtarı atıştırmalıklar hazırsa çıkalım diyorum hastane 20dk uzaklıkta acilden giriş yapıyoruz doğum sürecinin başladığını söylüyoruz bizi odaya alıp beni muayene ediyorlar yaklaşık 7-8 cm açılma var suyum geldikten sonra iki cm ilk duştan sonra 4 cm son duştan sonra 6cm i bulmuş zaten yolda da devam etmiş nts ye bağlanıyor kalp atışları normal sancı normal herşey yolunda çok şükür oradakilerle iletişim kurmaya çalışıyorum kim ebe kim doğumu yaptıracak burada biraz korku gelmiyor değil neyse ki iyi insanlar ile karşılaşıyorum eşyalar gelmiş eşime hemşireye vereceği bebeğin kıyafetlerinin olduğu hurcu anlatmaya çalışıyorum :) ilk gittiğimde lavman yapılıyor o ara biraz o zorluyor arada yürütmeye çalışıyorlar ama artık çok az kalmış saat 11.00 11.30 civarı beni almaya geliyorlar ben tuvaletim var diyorum tamam merak etme diyorlar ama cidden var diyorum tamam diyorlar bu arada kasılmalar geldiğinde tüm enerjim kilitleniyor gücümü korumam gerek diyorum nefesime odaklanmaya çalışıyorum beni doğuma alıyorlar işte başlıyoruz diyorum içimden yatağın sağını solunu tutuyorum şimdi kalan tüm enerjimi kullanma zamanı
Oradakilere de soruyorum nasıl yapacağız diye senkronize olmak istiyorum bir de hemen karnıma bastırsınlar istemiyorum bana 5 ıkınmaya kadar zaman verin diyorum ve derin bir nefes alıp başlıyoruz 1 . Ikınma 20sn kadar sürüyor sonra gevşetip bol oksijen almaya çalışıyorum ki oğlum da kendini tüm gücüyle itebilsin bana yardım etsin 2. Ikınma 20 sn sonunda gücümün azalmaya başladığını hissediyorum ama az kaldı en fazla 15 dk yaparsın kızım sen diyorum yanımdakiler bir şeyler söylüyor öyle odaklanmışım ki çok algılamıyorum 3. Ikınma sonrası 4. Ikınmada artık karnımın üzerinden bastiriyorlar gücümün azaldığını fark edip korkuyorum yapamayacak mıyım diye? Hadi başı göründü iyice diyorlar 5. Ikınma bu en zoru oluyor ama gerçekten en güzeli gücümün tükendiği yerde içim boşalıyor ve cılız sesi ile oğlumu göğsümün üzerine koyuyorlar ben tümüyle içi boşalmış ağlıyorum yalnızca inanamıyorum ben şimdi anne mi oldum ? Bu mucize benim karnımdan kanımdan canımdan mı geldi ? İkimizde o an yorgunum ve ağlıyoruz kusa süre içinde oğlumu giydirmek üzere alıyorlar dikiş var mı merak ediyorum çok önemli bir şey yok hızla toparlarsın ayağı birazdan kalkarsın diyorlar beni toparlayıp odaya alıyorlar bebeğimle hemen göğsümün üzerine koymalarını istiyorum şimdi zaman dursun ve yalnızca o anı yaşayayım istiyorum odada sadece şaşkınlıkla ve sevgi dolu bize bakan eşim var o da geliyor yanımıza bir eli elimde bir eli bebeğimizin sırtında birazdan hemşireler geliyor emzirme deniyoruz başta acemiyiz ama küçük adam aç yardımcı oluyorlar belki şırınga ile veriyoruz çok az pompa ile çekip belki de direk geliyor sütüm sonra topuk kanı işlemleri için oğlum ve eşim giderken annemleri ara artık diyorum ben kısacık bir uykuya dalıyorum
Postu açana teşekkürler bunu her fırsatta okutacağım doğuma kadar dilerim hepimizin doğumu kolaylıkla geçer
Yuceherunks benimde tamm düşündüğümm bu 😂
Pinklove ahahaahahahah sesli güldüm 🤣🤣🤣🤣
Mutlulukkk
Ya sen nerden geldin düştün buraya 🤩🤩 çok sağ ol böyle enerjiye tam ihtiyacım vardı. Okuya okuya coştum resmen 🥳 38 +0 haftamdayım . Mutlaka önerdiğin şeyi yapıcam 😍. Aslında bu şeyi eşimi arzularken yapmıştım 🤭 Allahım bana şöyle şöyle bi eş nasip et diye tüm detayları kağıta dökmüştüm. Gerçek oldu şükürler olsun😍 şimdi aklıma hiç gelmiyodu bunu yapmak. İyi ki hatırlatdın 😘
Mutlulukkk görümce kayın olmadan evinde düzenin temizliğin benim kurallarının geçtiği bı evde doğum yapmak istiyorum o da mümkün değil
Benim hayalim gözümü açıp kapayım bebek kucağımda olsun hiçbir yerimde ağrı ve kesik yara bere olmasın 🥲🥲
Mutlulukkk doğumu deil bu sefer canlı bı bebeğim olacak mı onu merak ediyorum artık sağlıkla kucağına almak istiyorum
Pinklove ayy çok güldüm buna 😂😂😂
Mutlulukkk iki hayalim var birinde son dkya kadar evde dayanmışım hastaneye gidince direk pırt diye çıkmış ikinci ihtimal ameliyathanede belden aşşağı uyuşuk beni kesip biçiyolar ben bayıltın diye yalvarıyom panikatağım tutuyo jdkdkdk ya iyi olacak ya kötü yani ikisinede hazırlıklıyım sanırım psikolojik olarak düşüne düşüne artık alıştım sanki🤣