• Öneri
  • 2. Bebisi bekleyenlere bir soru🙆🏻‍♀️

Bu sefer kesinlikle yapmayacağım yada yapacağım dediğiniz şeyler neler? Ben biberonu 4 bucuk ayda teklif etmistim kizima ve cok gec kalmisim (sagdigim sutu vermek istemistim) Asla kabul etmedi. Bu yuzden hic ayrilamadik, benden baska kimse ile kalamadi/beslenemedi. Acil durumlarda, ilac icmem gerektiginde vs cok zorlandim. Bu sefer o biberon kabul edilecek!!! Baska yolu yok 2023teyiz ya bu kadar olmaz gerekirse 10 farkli biberon alip deneyecegim. 😂 Sizin birinci bebisten ogrendiginiz en buyuk tecrube nedir?

Dogaclk emzige ve biberona kesin alıstirmak istiyorum. Memede uyumasına asala izin vermemekkk veeee tuvalet iletişimi kurmak istiyorum 3.aydan sonra. Kuzenim başardı oğlunu 3aydan beri kakası gelince tuvalete tutuyordu şimdi çocuk konuşamıyor daha 1yasina yeni girdi ama her kakası geldiginde tuvalete yapmak istiyor bence ilerde bezi bırakmada da büyük kolaylık olur. Oğlum var 3yasinda neredeyse bezi biraktiramiuorum bir türlü

Yorgn ben de yaptim bu hatayi. Emsin emsin zarari yok faydasi var diye ipin ucu kacti. Ne uyku kaldi ne dogru duzgun ek gida😕

Dogaclk etrafı çok dinlememek biberon vermeye karşıyım kızımda meme reddi yaptı ve karın üstü egzersizi 🤦

Dogaclk bende tam tersi asla ama asla emzik ve biberon evime sokmicam meme reddi yaptı kızımı emzirmemiştim kızım 4 yaşında hala içimde bi burukluk var emziren bi annem görünce çok duygulanıp ağlıyorum hala

Brn_cnn ben dogumdan itibaren tuvalet iletisimi yaptim kizimda. Dediginiz gibi kakayi cok cabuk ogrendi. Bezi de 20 aylik birakti. Biraz zor oluyor anne icin baslarda surekli takip etmek ama karsiligini aliyorsunuz. Simdiki dusuncem dogumdan itibaren yapmamak. Oturmaya baslayinca lazimliga alistirmak yeterli olacaktir. Her tuvalet sinyalinde kosturmak biraz yorucu oluyor. 2 cocukla zaten her sinyali yakalamam cok zor olacaktir🤔

Dogaclk uyku rutini yapıp,akşam 8-9 gibi gece uykusuna geçirmek, yemek yedirme yada oyalamak için eline telefon vermemek, çocuk ağlıyo diye aç bu çocuk diyerek(kaynanam tarafından) çok fazla mama verilmesine izin vermek ve sonrasında reflü oldu kızım zaten 8 ay boyunca sürekli kustu, göğüs ucum az olduğu için uç kullanmıştım bu sefer nasipse zorlayıp kendimi silikon uç kullanmak istemiyorum, uyuturkrn sallayarak değil poposuna vurarak pışpışlayarak uyutacağım inşallah yapabilirim tabi bu dediklerimi 😊😊

Dogaclk Tek hedefim kimseyi dinlemeyip kendi bildiğimi okumak. İlk çocukta sudan çıkmış balık gibiydim her söylenene inanıyordum çok yıprandım. Bunda hamileliğimden itibaren dinlemiyorum kimseyi önce Allah sonra ben ve doktor bilir en iyisini 😅

koomikbiranne0507 iste insan neyi yapamiyorsa o icinde kaliyor 😕 ben suan emzirmekten cok yiprandigim icin ne kadar istiyorsa o kadar emsin kafasindayim. Anne yorgun uykusuz oldugunda emzirse de bir faydasi olamiyor cocuguna. Insallah gonlunuze gore olur bu sefer sureciniz🌸

Dogaclk bu sefer memeyi reddeder diye korkmayıp ilk günden emzik vericem. Gaz vs gibi durumlarda emziksiz çok zor geçiyor. Bir de ilk aylar sling kullanmayı düşünüyorum ilkinde almamıştım bu sefer alıcam

honey yaparsiniz hicbiri imkansiz degil 💪🏻🙏🏻🌸

Eersu19 emzik hayat kurtariyor bence de olmazsa olmaz. Slingi tavsiye ederim kolay uyuyor kesinlikle.

İlk çocuğum 10 yaşında bu zamana kadar Rabbim kısmet etmedi şuan 6.5 aylık hamileyim hayırlısıyla nasip olursa 2.oğlumu bekliyorum. ilk oğlum doğduğu günden itibaren göğsümü inatla almadı herşeyi her yolu denedik tutturamadık göğsümü her açışımda kuyruğuna basılmış gibi ağlıyordu emmiyordu sağarak verdim çok çok az şekilde emmediği için sütüm yoktu kısa sürdü sonrasında tamamen mamaya döndük. Bu yüzden emzirmek içimde ukte kaldı etrafımdakiler bebekleri ağladığında göğüslerini açıp emzirirken ben sürekli yanımda taşıdığım termostaki suya ve mamaya koşuyordum bu yüzden ister memede uyusun ister bırakmadan emsin 2 yaşına kadar net emzirmeyi düşünüyorum. Ve biraz daha yumuşak huylu ve sakin bir anne olmaya çalışacağım inşallah 🤲🏻

Dogaclk evet doğumdan itibaren yapılması zor olur tabi hem omurgasını da tam tutamadığı için. 6ayfan sonrası daha mantıklı.

Erden37 insallah bu sefer sorunsuz tutar bebeginiz memeyi. Takip etmiyorsaniz instagramdan annesutudoktoru hesabini takip edin cok guzel onerileri oluyor.🌸

Biberon konusunda bende aynı fikirdeyim 28 ay emzirdim bunu meme+mama gidicem kesinlikle sütüm olmadığında veya beslenemesiğimde çok sıkıntısını yaşadım kat kat giydirdim veya çok narin hassas bünyesi oldu 2. İnşallah salabilirsem salıcam🤣 çok kuralcı ayına göre ek gıda verdim bunda ne buldum biz ne yiyorsak oda onu yiyecek umarım yapabilirim bunları kısaca kendimi ve çocuğumu sıkmadan akışına göre ilerliycem

Emziğe ve biberona da karşı değilim gerek olduğu zamanlarda kullanılmalı bencede. Yürüteç konusuna da karşı değilim ilk çocuğumda da kullanmıştım bunda da kullanmayı düşünüyorum çünkü kemik yapısına zarar verecek kadar saatlerce bindirmiyorum şahsen ben zaten kendileri de o kadar süre oturmaya bayılmadıkları için hemen alıp çıkarılmak istiyolar 😀