Doktor hasta iletişimi cidden çok önemli psikolojik olarak doğum başımıza be geleceğini neyle karşılaşacağımızı bilmediğimiz bir durum ben 39 yaşında ilk hamileliğimin 6. Ayını bitirmek üzereyim doktorum oldukça mantıklı serinkanlı detaylı bilgi vermeye çakışan biri ikili ve üçlü test öncesi bana bunun bir risk testi olduğu değerin mutlaka riskli çıkacağını vs baştan söyledi testlerim için devlette de takibimi sürdürüyordum ama öyle Dr lar ile karşılaştım ki iyi ki özele gidiyorum dedim elime kâğıt alıp buna git adımı ver pazarlık yap fetal dna mı yaptır sen çok risklisin vs diyenler amniyosentez isteyenler vs vs en son bir özel hastaneye rapor için gittim bu sıcaklar beni zorladığı için ve dr illa ki isim verip perinatoloji ye gitmemi istedi peki dedim artık bin şükür tam da doktorumla konuştuğumuz gibi her şey yolunda gözüküyor çok detaylı bakılıyor kalbinden böbreğine kan akışına beynine sonuç olarak içim daha da rahatladı perinatoloji sonrası yoksa çoğu dr en ufak şeyde sorun var olsun olmasın hemen başlıyor dr lar perinatolojiye git amniyo sentez yaptır fetal dna testi yaptır ve çoğu isim hatta kart verip selamlarını iletmenizi de ister ! Bunların çoğu doğum sonrası bir problem çıkarsa bunu bana neden söylemediniz? İle karşılaşmamak için perinatoloji ye gittiğimde bana amniyosentez hakkında bilgilendirme yapıldığına dair kâğıt imzalatıldı herkes kendini garantiye almayı istiyor önemli olan çocuğun genel kontrollerinde somut bir şey var mı bunun söylenmesi atıyorum benek gelişimi durmuştur yavaşlamıştır yada geri gidiyordur burun ense ölçüsünde bir sorun vardır kalpte böbrekte sorun vardır ki bu kısma daha çok perinatoloji bakıyor benim tavsiyem perinatoloji ye gidin bir sorun varsa söyle yoksa içiniz rahatlar ama hemen sonrasında gerekirse İzmir’de bir dr bulun diğerine gitmeyi kesin artık size güven veremez o adam gördüğüm bir sorun var yada benim gördüğüm bir sorun yok ancak perinatoloji bizim görebildiğimizden daha detaylı bakabildiğim işin tedbir amaçlı yönlendiriyoruz diyemiyorsa o adamdan sağlıklı bir doktor hasta ilişkisi beklenemez şu an bildiğimiz kötü bir durum yok boşuna kendinizi ve çocuğu strese sokmayın biliyorum ben be bebeğim sağlıklıyız gidip bunu onaylatacağız diyerek kendinize telkinde bulunun kötü bir şey olsa annede hisseder zaten rahat olun sağlıklı kolay doğumlar diliyorum