• Gebelik
  • Hamileliğin ilk aylarında su tüketimi !!!

Bardak hesabı yapın, saat kurun birer birer bardak için.
Buzdolabına koyabilirsiniz. Aşırı soğuk olmasın ama ılığa göre tadı bence daha lezzetli oluyor.
Hiç içemiyorsanız sürahiye 1 çubuk tarçın koyabilirsiniz.... tarçın sevmiyorsanız limon veya yeşil elma dilimleri veya karanfil topları veyü meyve dilimi koyabilirsiniz.

İdrar yolu enfeksiyonu oldum doktor ilk önce direk su iç diyor.
Erken doğum tehlikesi yaşadım; ilk söylediği şey suyunu mutlaka(!) iç
Azıcık şekerim yüksek çıktı; doktor diyor ki su su su...

Ayrıca amniyon sıvı kendini içtiğiniz suyla tazeliyor. Yeterli sıvı almazsanız plesanta yaşlanması oluyor.

Çatlakların az olması için
Hamilelik bittiğinde hemen sütünüzün gelmesi için
Yüz lekelerinin çok olmaması için
El/ayak ödem ve şişkinliklerini önlemak için
Tuvalete daha rahat çıkmak için
Vs
Vs
Vs

İlle de su, ille de su!!!!

Not; gerçi ben günde 4 litre su içtiğimi doktorlara söyleyince bu sefer de azalt diyorlar ama 🤣🤣🤣 su içmeyince ciğerim yanıyo resmen....
    Ben hamile olmadan önce 2.5l su içerdim şimdi 1.5l içince seviniyorum her turlu marka suyu denedik ama midem almıyor ikinci hamileligim suyun cok degerli oldugunun bilincindeyim ama su kokuyor bana ona ragmen içine tarcın koydum limon koydum bal koydum yine de içemiyorum belki gecer diye bekliyorum
      Aysebkr1258 3 litreye yakın su içiyorum. Çorba, ayran, süt de ektrası 💜 kum döküyormuşum, çok su içtiğimde için farketmemişim.
      Haftasonları az içiyorum hemen farkediyor, idrarımın rengi koyu oluyor, yanma oluyor.
      Bizdeki besinlerin en iyi şekilde bebeğe iletimi için su şart.
      İçine limon, tarçın , salatalık yada meyve falan atın. Aromalı içmek keyif verebilir belki. Ben öyle öyle içmeye başladım. Alışınca devamı geliyor zaten 💜
        Aysebkr1258 alistir kendini canm alarm kur gun icine yay 2 litreden az icmemekte fayda var sonra enfeksiyonla ugrasma 2 bucuk icsen daha guzel
          1 su bardağını zor içiyorum bana göre gayet iyisin☺️19 haftalıkta hamileyim ilk günden beri içemiyorum😂
            Msalbyrk bende çok istifra ediyorum ama mecburen içmeye çalışıyorum eşim sağolsun sürahiyle başımda bekliyor
            Msalbyrk su süt maden suyu ayran içiyordum başta o da artık bulandırmıyor sıvı beslenemiyorum maalesef kusmadan dolayı katı beslenince de malum kabızlık 🤷🏻‍♀️
            Bende şu var biri bişeyi ye diyor ya onu hiç yiyesim gelmiyor herkes söylüyor ceviz ye ceviz ye akıllı olur cevizin yanından geçesim gelmiyor valla tuhaf bilemedim neden böyle oluyor😣
              Melosanne genelde su hariç sıvı tüketemiyorum istifra ediyorum ama içtiğim su da yeterli mi değil mi bilemiyorum
              Tugbamete zorlamasam sadece ilacımı içerken içicem o derece suyu sevmiyorum elimden geldiğince zorluyorum ama en fazla bir buçuk litre oluyor yeterli olur inşallah 😊
              goncc maşallah çok içiyorsunuz gerçekten ama su sağlıktır bi sorun olacağını düşünmüyorum keşke bende içebilsem okadar 😊
              goncc İnan daha fazlası olmuyor ya ne kadar zorlasamda inşallah yeterli oluyordur
              Aysenazz ay oda çok kötü ya su bile kokuyorsa size yemekleri düşünemiyorum 🙄 Allah yardımcınız olsun 😊
              SevCem maşallah baya içiyorsunuz kendimi ne kadar zorlasamda üstüne çıkamıyorum inşallah yeterli oluyordur
              Hatunnn o kadar zorluyorum ki kendimi ama hamile kalmadan önce hiç su içmezdim 2 günde bir 1 bardak su anca içiyordum vücut suya alışık olmadığı için çok fazla istemiyor