Merhabalar, kız kardeşim de vajinismustu ve 1 sezaryen doğum yaptı. Evde okuduklarıyla yenmeye çalıştı ama olmadı ve Sonrasında tedavi olmaya karar verdi.
İstanbul Şişli de Op. Dr. Ayten Olgun var. Üç seansta olayı bitirdi. Şimdi kızkardeşim geçen yılları için pişman.

happy-26 👍 kesinlikle. Doktorlar ve ebelerin daha anlayışlı olması durumunda hastalık olmaktan da çıkıyor

Bende vajinusmustum tedavi gördüm 1ay içinde hamile kaldım gibi bişey oldu elhamdülillah. Normal doğum istiyorum ama tabiki korkuyorum her normal isteyen kadınlar gibi. Öncelikle vajinusmus olmayan kadında korkar normal doğumdan bunu bi netleştirelim. Fakat bizim gibi olan kadınlarda bu sorunu beyinde bitirmesi gerektiğini artık biliyordur..
    Lütfen tedavi olun tavsiyede verebilirim tedavi olduğum yer için,istanbulda özellikle bu tedaviyi çok güzel yapıp sonuç verdien hocalar var.. doğum içinde destek olurlar. Her kadın güçlüdür,yeter ki kafasına takmasın takıpta büyütmesin

Goncaa41 bende vajınusmusum 2 sene olucak evleneli eşimle son 5 aydır jel ve uyusturucu sprey ile ilişkiye girebiliyorum henüz tam yenmiş değilim elimden geleni yapıyorum ama olan bu kadar bebek istiyoruz ama henüz olmadı alttan doktor muane ediyor bi sıkıntı yok ama ilişkiye gelince o ağrı acı beni mahvediyor dayanıyorum ama artık aşıp herkes gibi normal olarak devam etmek çok istiyorum :(

_ruhurevan_ vajinusmusu ilk seansta yendim şuan 15 haftalık hamileyim normal doğum çok korkutuyor ama tüp bebek ile hamile kaldım ve 1 sene hep alttan muayne oldum operasyon geçirdim canlı canlı acaba normal doğu. Yapabilir miyim diye çok düşünüyorum

_ruhurevan_ ben vajinismus değilim ama 9 ay vajinismus sıkıntısını çeken bir tanıdığım var.Olay tamamen psikolojik demişti ve araştırmış birşeyler Emla diye bir kremle karşılaşmış onu bir iki denemesinde kullanıp kurtulmuştu.vajinayi bir kaç dk uyuşturuyormus sanırım.daha sonra bu mevzu güzel sonuçlanınca bir kaç arkadaşımda yaşadı onlara bu olanı anlattım inanır mısınız hepsi Emla ile duzelttiler.Eger denemeyen varsa deniyebilirsiniz.

nursanyildiz alttan muayeneyi yaptırabilmek de büyük başarı az bi gayretle yapabilirsiniz inşaAllah ☺️

Teachermamiyy ben o şekilde değil de beyinde çözmek için uğraştım yoksa onları da denedim geçici çözüyordu bir yere kadar geldik ama işte hamilelikte ilişki yasağı vs geri unutuluyor o yüzden tedirgin oluyorum

Bride_6470 inanın 1sene yaklaşık o acıyla mahvoldum ama tedaviden sonra ilk ilişkidede dedim ki o çektiğim acılar nerden gelmiş neymiş.. inanın bana tedavi olduğunuz yer çok önemli.. bunları yenemeyecek bir kadın yok. O vajınusmus günlerimi dün gibi hatırlıyorum allah kimseye yaşatmasın.. rabbim olanlarıda bir annönce gözaydınlığıyla kurtarsın. Kurtulduğunuz anda bütün o sırtınızdaki yüklerden arınmış olma duygusunu herkes yaşasın.. bu da imtihan ama tedavi arayışında olun yeterki. Ve biryerden başlayın

tamamdanolmuss bende jel kullandım bebek yağı kullandım ama rabbim nasip etti,kesin bi bilgi değil yani bu bebek olmayı etkiler diyemeyiz ama tabiki kullanmasak daha iyi

Goncaa41 nerde tedavi oldunuz acaba bende gidip tedavi olmak istiyorum çünkü jel vs artık bi yere kadar tamamen kurtulmak çok istiyorum her kadın gibi rahat olmak istiyorum inanın cinsel ilişkiden soğudum istemiyorum artık

Goncaa41 banada doktor ultoroson jeli kullan bi sıkıntı olmaz dedi onu alıp kullanıyorum mecburum yoksa çok acı çekiyorum bi cok kişiye sordum sizin gibi kullanıp hamile kalanlar varmış

_ruhurevan_ ileri derece vajinusmustum yendiğim ay hamile kaldım daha ilişkiye bile alışmamıştım doktora sadece alttan muayeneden korkuyorum dedim sen zaten sezeryan olucaksın psikolojin kaldırmaz kadınlığını bile kaybedebilirsin gibi ağır şeyler söyledi ama ben normal doğum korkusu yaşamıyorum sadece çatı muayenesi istemiyodum ama kendimi çok sakinleştirdim nasıl oldu bilmiyorum normal olsun diye heralde rahatlattı baya kafamı

Ben varım ama bebişten dolayı sezeryan alttan muayene olmadım hiç çok şükür bi de eşi aşşağıda olduğu için zaten hiç denemediler 😅 Sadece enfeksiyon vardı fitil kullanamadım antibiyotik kılllanmak zorunda kaldım onun da bi zararı olmadı şükür

Konu başlığını görünce hemen girdim 😄 bu konuda kendimi yalnız hissediyordum 🤦🏻‍♀️ bende vajinismusum ve 25 haftalık gebeyim. Hamile kaldığından beri de hiç ilişki olmadı 🙈 tek düşüncem nasıl doğum yapıcam 🙄