Merhaba kızlarrrr burdan sürekli pozitif doğum hikayeleri okuyup kendimi sakinlestirirdim. Bende o deneyimi yasadim ve şimdi belki bir annemize faydalı olur diye paylaşmak istiyorum.
12 Haziran Pazartesi günü planlı şekilde 38 + 3 de sabah 7 de hastaneye yatisimiz yapıldı. Tabi önceki gece doğru düzgün uyumadım sezeryandan çok korkuyordum ameliyat ortamı ve uyanık olmak , uyusmamak, hissetmek ve daha birsürü şeyi düşünmekten … Neyse sabah güzel bir şekilde hazırlanıp hastaneye gittik ve yatisimiz yapıldı. Odamıza çıktık rutin kontrollerim yapıldı. Ameliyat önlüğümü giyip bekledim yaklaşık 8.30 gibi doktorum geldi ve birazdan alicaz seni dedi tabi ben paniklemeye başladım 😢 Sonra kapı çaldı ve bir sedyeyle hemşire geldi inanın o sedyeye nasıl çıktım nasıl yattım hatırlamıyorum. Eşimle göz göze geldik ağladım ağlayacam ama kendimi tuttum. Beni ameliyathaneye indirdiler. İndirirken hemşireler doktorum eşlik etti ve konuştular benimle sakinleştirmek için. Ameliyathaneye girdik buz gibi bir ortam hissettim tabi stresde var. Hazırlıklar yapiliyor bir anestezi hemşiresi benimle sürekli konuştu neler yapacaklarını anlattı herkes benimle ilgilendi üşüyorum dedim ve başka bir hemşire ısıtılmış bir örtü getirdi beni sardı hazırlıklar bitene kadar beni rahat hissettirmek için ellerinden geleni yaptılar çok nazik ve güler yüzlüydüler. Anestezi doktoru geldi bana iğne ile ilgili nasıl yapacağı hakkında bilgi verdi. Sonrasında iğneyi yaptı ve ilginç bir şekilde bacaklarımdan aşağı sıcaklık hissettim. Sonrasında beni yatırdılar ve ayağını kaldır dediler kaldiramadim çok ilginçti ve biraz da korkutucu. Sakinligimi korumaya calistim yaklaşık kendi doktorumla birlikte 8 9 kişi vardi bize eşlik eden. Anestezi doktoru ve hemşiresi çocuk doktoru çocuk hemşiresi kendi doktorum ameliyathane personelleri bayağı kalabaliktik ve o kalabalık beni rahatlattı. Bir hemşire benimle sürekli konuştu oksijen verildi sürekli burnumdan. Damaryolumdan ilaçlar yapıldi. Doktorum geldi ve benimle konuştu ve başlıyoruz dedi. Orda bı heyecanlandım. Sonrasında biraz sallantı ve mide bulantısı hissettim ama kesinlikle acı hissetmedim. Derkennnnnn doktorum bebegimi gösterdi sesini duydum ve o an gerçekten unuttum herşeyi bebeğimi temizleyip giydirip yanağıma koydular çok güzel kokuyordu resmen huzurun kokusu … Sonrasında bebeğim odaya çıktı benim dikim işlemlerim bı 30 dk sürdü o zamanda sadece sallanti dokunma hissettim acı vs hissetmedim zaten hemşire benimle konuştu sürekli midem bulandı bir ara hemen mide bulandırıcı yapıldı sakinleştirici yapıldı sonrasinda hemen benide odaya çıkardilar. Ertesi gün taburcu oldum.
Bugün 3. günümüz alışmaya çalısiyoruz birbirimize tabi biraz yorucu bir süreç. Benim sütüm hemen geldi ama bebegim daha tam anlamıyla ememiyor onu gelistirmeye çalışıyoruz. Ama herşey çok güzel bebeğinizin yanında olması ilgilenmek bambaşka bir duygu❤️
Biraz uzun oldu ama detaylı anlatmak istedim çünkü ben detaylı pozitif doğum hikayelerini okumayı severdim ☺️
Rabbim sizlere de kolay doğumlar nasip etsin bebeklerimizi bize bağışlasın 😍 Asıl süreç doğduktan sonra başlıyor derlerdi de ben dogduktan sonrasi kolay deyip doğumu kafaya takardim ama gerçekten asıl mesele sonrasında başlıyormuş 😁