Merhaba kızlarrrr burdan sürekli pozitif doğum hikayeleri okuyup kendimi sakinlestirirdim. Bende o deneyimi yasadim ve şimdi belki bir annemize faydalı olur diye paylaşmak istiyorum.

12 Haziran Pazartesi günü planlı şekilde 38 + 3 de sabah 7 de hastaneye yatisimiz yapıldı. Tabi önceki gece doğru düzgün uyumadım sezeryandan çok korkuyordum ameliyat ortamı ve uyanık olmak , uyusmamak, hissetmek ve daha birsürü şeyi düşünmekten … Neyse sabah güzel bir şekilde hazırlanıp hastaneye gittik ve yatisimiz yapıldı. Odamıza çıktık rutin kontrollerim yapıldı. Ameliyat önlüğümü giyip bekledim yaklaşık 8.30 gibi doktorum geldi ve birazdan alicaz seni dedi tabi ben paniklemeye başladım 😢 Sonra kapı çaldı ve bir sedyeyle hemşire geldi inanın o sedyeye nasıl çıktım nasıl yattım hatırlamıyorum. Eşimle göz göze geldik ağladım ağlayacam ama kendimi tuttum. Beni ameliyathaneye indirdiler. İndirirken hemşireler doktorum eşlik etti ve konuştular benimle sakinleştirmek için. Ameliyathaneye girdik buz gibi bir ortam hissettim tabi stresde var. Hazırlıklar yapiliyor bir anestezi hemşiresi benimle sürekli konuştu neler yapacaklarını anlattı herkes benimle ilgilendi üşüyorum dedim ve başka bir hemşire ısıtılmış bir örtü getirdi beni sardı hazırlıklar bitene kadar beni rahat hissettirmek için ellerinden geleni yaptılar çok nazik ve güler yüzlüydüler. Anestezi doktoru geldi bana iğne ile ilgili nasıl yapacağı hakkında bilgi verdi. Sonrasında iğneyi yaptı ve ilginç bir şekilde bacaklarımdan aşağı sıcaklık hissettim. Sonrasında beni yatırdılar ve ayağını kaldır dediler kaldiramadim çok ilginçti ve biraz da korkutucu. Sakinligimi korumaya calistim yaklaşık kendi doktorumla birlikte 8 9 kişi vardi bize eşlik eden. Anestezi doktoru ve hemşiresi çocuk doktoru çocuk hemşiresi kendi doktorum ameliyathane personelleri bayağı kalabaliktik ve o kalabalık beni rahatlattı. Bir hemşire benimle sürekli konuştu oksijen verildi sürekli burnumdan. Damaryolumdan ilaçlar yapıldi. Doktorum geldi ve benimle konuştu ve başlıyoruz dedi. Orda bı heyecanlandım. Sonrasında biraz sallantı ve mide bulantısı hissettim ama kesinlikle acı hissetmedim. Derkennnnnn doktorum bebegimi gösterdi sesini duydum ve o an gerçekten unuttum herşeyi bebeğimi temizleyip giydirip yanağıma koydular çok güzel kokuyordu resmen huzurun kokusu … Sonrasında bebeğim odaya çıktı benim dikim işlemlerim bı 30 dk sürdü o zamanda sadece sallanti dokunma hissettim acı vs hissetmedim zaten hemşire benimle konuştu sürekli midem bulandı bir ara hemen mide bulandırıcı yapıldı sakinleştirici yapıldı sonrasinda hemen benide odaya çıkardilar. Ertesi gün taburcu oldum.
Bugün 3. günümüz alışmaya çalısiyoruz birbirimize tabi biraz yorucu bir süreç. Benim sütüm hemen geldi ama bebegim daha tam anlamıyla ememiyor onu gelistirmeye çalışıyoruz. Ama herşey çok güzel bebeğinizin yanında olması ilgilenmek bambaşka bir duygu❤️
Biraz uzun oldu ama detaylı anlatmak istedim çünkü ben detaylı pozitif doğum hikayelerini okumayı severdim ☺️
Rabbim sizlere de kolay doğumlar nasip etsin bebeklerimizi bize bağışlasın 😍 Asıl süreç doğduktan sonra başlıyor derlerdi de ben dogduktan sonrasi kolay deyip doğumu kafaya takardim ama gerçekten asıl mesele sonrasında başlıyormuş 😁

minikmmucizem hiç korkma ben sedyeye yatarken acaba ağlasam genel anestezi verin desem😅 ben dayanamam fln gibi şeyler düşünüp panik olmuştum ki kan verirken bile nazlanan biriyim damarlarik ince ve direk kan alamıyorlar. Ben bile spinal Sezeryan olduysam herkes olur ☺️ şuan o sedyede düşündüklerime gülüyorum

Gnsmlk ilk ameliyatım değil korkum yok ama sadece hissetmek istemiyorum birde insanın beline kocaman iğne sokuyolar ya ondan tırsıyorum

minikmmucizem ben o iğneyi de hissetmedim sadece doktor önce yerini ayarlıyor kambur durman gerekiyor orda bı bastırınca acıdı ama sonra kimildama dedi iğnenin girdiğini fln hissetmedim

Gnsmlk merhaba Allah analı babalı büyütsün sonda dediklerinden taktılar mı acaba bende sezeryan olucam da merak ediyorum birde ilk yürüyüşü kaç saat sonra yaptınız

Gnsmlk merhaba benımde haftaya sezeryanım var spınal hayırlısıyla ınsallah bu arada gozunuz aydın rabbım analı babalı buyutsun ınsallah bebısınızı. Benım merak etttıgım karına baskı yapılıyormus sanırım korkumda o cok acıyormu ozaman sıze yaptılar mı dogumdan sonra ? Bırde ılk ayaga kalktıgınızda nasıldı zorlandınız mı ?

Sym4 Bende en çok sezeryanda bu sondayı merak ediyorum 36. Haftadayım normaldi ilk bebeğim bu ikinci sezeryan korkuusu varr

Aylinslmci ilk ayağa kalktığında yere bakma ve bıraz zorlanıyorsun ama ne kadar yürürsen o kadar ıyı bacım karın bastırmada hıc acımadı

Sym4

Sym4 teşekkürler cümlemizinkini inşallah. O kadar farketmedim ki unutmuşum sonda olayını.😁 Ameliyathanede uyusunca taktiklar sondayi hiç hissetmedim odama gelince de tam uyusukluk geçmeden çıkardılar onda da hiç hissetmedim. Zaten uyuşukluk 5 6 saat sürüyor sonrasında ayaklarınız açılmaya başlıyor o sırada sürekli ağrı kesiciler yapılıyor serum takılıyor. Kendimi iyi hissedince tamamen uyuşukluk geçince hemşire geldi kalkalım artık dedi. İlk kalkışta tabi bı aşağı baskı hissettim ama korktuğum gibi olmadı direk karşıya baktım dik yürümeye çalıştim. Ağrı illaki oluyor şuan daha çok mesela ama bebeginiz var ve bakmak ilgilenmek zorundasınız onu gördükçe herşeyi basaririrm hissi geliyor ve hicbirsey zor gelmiyor😍

Aylinslmci amin inşallah teşekkür ederim. İnanın bende onu bekledim ne zaman bastiracaklar acaba aciyacakmi fln diye çünkü bende korkuyordum o olaydan. Ama benim karnıma hiç bastirmadilar. İdrar ve büyük tuvalet önemli gaz çıkartmak önemli onları sordular sürekli. Ben idrarımı sezeyan olduğum gece yapmistim. Gazımida o gece çıkardım hiç zorlamadi beni. Ama bol bol yürüdüm işin sırrı bu. Büyük tuvelti de doktorum zorlama çıkar kendini kasma dedi eve geldiğimde yaptım onuda. İlk kalkışta tabi iki kişi kaldırıyor sizi uzun süredir uzandığınız için zorlanıyorsunuz ister istemez. Sonrasında direk karşıya bakın dik durun dediler onları yaptım birkaç adım zordu baskı hissettim ben sürekli ama yürüdükçe aciliyorsunuz. Yani abartıldığı kadar bir durum yokmuş. Gözümüz çok korkmuş bende sizin gibiydim gece sürekli araştırir forumda okurdum bide bence acı esigim düşük herşey zor geliyordu ama doktorum sezeryandan sonra bence acı esigin sandigin kadar düşük değil dayanıklılık demişti. Yani biz yeni anneler cok güçlüyüz bazen farkinda olamayabiliyoruz.😍

Senazg sonda uyusunca takılıyor zaten sonrasında uyuşukluk bitmeden de çıkıyor hiç hissetmedim ben

minikmmucizem hıssetmıyosun kı bana yapılmış ben ayağım refleks olarak pat dıye oynadı elektrık çarpıyor sandım 😂

Gnsmlk ay okadar güzel anlatmışsınki okurken bi an herseyi kendim yasadım.bende aynı sekilde insallah olacagım. Beline yapilan igne peki dayanilmaz kadar acı diyorlar oyle mi

Gnsmlk 7 temmuzda bende olacağım spinal şunu sormak istiyorum sonradan baş ağrınız oldu mu bel ağrınız şiddetli

minikmmucizem hiç öyle iğnenin girişini hissetme gibi bir durum yasamiyorsun merak etme. Zaten o anin heyecanıyla anlamıyorsun sana kambur dur diyor doktor bir kkac saniye sonra yapılmış ve sen uyusuyor oluyorsun