• AlışverişÖneri
  • Temmuzda doğum yapacak anneler, bebiş kıyafetlerini nasıl aldınız?

irem1652 ay valla olmadı atlet bez gezer napim 😂😂😂 hayır Adana’da yaşıyorum aylarca bu bebek ne giyecek derdinden ne alacağımı bilemedim bide erkek sıkıntıya gelmez olayları var 😒

İlk doğduğu hafta için ince ama uzun kollu hastane çıkışı, tulum falan aldım. Sonrasında ben de sıcak olur diye düşünüyorum kısa kollu da aldım duruma göre hazır hissettiğimizde kısa kollulara geçerim diye. Doğumdan sonra doktoruna da sorarım, bebeğin durumunu da takip ederim ona göre hareket ederim diye kıyafet çok fazla almadım

motherlion01 ayy Adana daha sıcak oluyor haklısın 😁 ben Bursa Gemlik’te yaşıyorum burası da çok nemli ve bunaltıcı oluyor. Benim bebiş kız olacak oğlum kışın doğmuştu hiç böyle kararsız kalmamıştım 😁😁

irem1652 gün içinde ince ama uzun kollu giydirirsiniz, dediğiniz gibi uyurken kundak olmayınca uyanır o yüzden kısa giydirip müslin ile kundak yapılabilir. Ben öyle düşündüm ama bebeğimin durumuna göre de takip edeceğim yine de bebeğe göre değişebilir evin sıcaklığına esmesine göre değişebilir

Bebeklere ilk doğduğu andan itibaren güneş kremi kullanılır mı acaba bilginiz var mı 🤭 yaz bebeği olacaklar doğar doğmaz kavrulmasın evlatlarımız 😂

aysesu ben de çok fazla almadım ilerisi için havaların durumuna göre alınır diye düşündüm. Benim oğlum kışın doğmuştu doktor siz nasıl giyiniyorsanız bebekler de öyle giyinmeli sadece yeni doğan döneminde sizden bir kat daha fazla giyebilir demişti

aysesu ben oğluma sebamed kullanmıştım ama 5 aylıktı. Üzerinde ilk günden itibaren koruma yazıyordu. Daha yeni doğmuş bebişleri yine de direkt güneşe maruz bırakmamak lazım bence. D vitamini için de güneşin çok dik olmadığı zaman ayaklarından 5-10 dk güneş görse yeter diye düşünüyorum 😊

irem1652 ben kizimdada hic kundak yapmadım kisin dogmustu yazin sicaginda kundak pisirir. Dusunmuyorum ben. Sele serpe yatsin

irem1652 direk güneşe tabii ki maruz bırakmam ama yazın yine de gün ışığından biz bile etkileniyoruz bebekler daha hassas daha çabuk etkilenir diye düşündüm. Ben kendime ilk bahar başlarken direk başlıyorum güneş kremine 🤭 ki yaz kış farketmeden kullanılması öneriliyor ama ben karda kışta üşeniyorum baharda başlayıp baharda bırakıyorum. Güneşe çıkmasak da gün ışığı alıyoruz illa ki. Bebeğe napcam bilemedim

yenidoğan bebekler vücut sıcaklıklarını ayarlayamazlar ter atamazlar sizden 1 tık fazla giyinecekler siz kısa kolluysa onlar uzun siz sıfırsa onlar ince öyle

aysesu mustela nın içeriği iyi diye duydum bebiş doğunca çocuk doktoruna da sorun yine de

Minis122 benim oğlum da kışın doğmuştu çok rahattık bakalım sağlıkla gelsin bebişler

irem1652
                    🌼Ben şimdilik 5 tane yenidoğan zıbın aldım kısa kollu. (Her ne kadar sıcak olsa da bebekler üşür diye düşündüm uzun kollu ya da gerek yok kat kat giyiniyor zaten askılı almadım o yüzden)
                    🌼3 tane yenidoğan 5li hastane çıkışı aldım
                    🌼Emzik (Philips awent) biberon (lansinoh)
                    🌼İki kundak
                    🌼Ağız mendili 5li
                    🌼Bez (henüz almadım sleppy alcam)
                    🌼Çorap 3 çift
                    Bakım ürünlerimiz eksik onları da tamamlicam
                    Yavaştan yapıyorum alışverişi bu arada bu hastane çantası için aldıklarım orda burda gördükçe de zaten zıbın vs temin ediyorum ben çok abartmicam çantayı 5-6 takım hastane çıkışı koyanı gördüm abartmaya gerek yok diye düşünüyorum

irem1652 Ben kısakollu da aldım uzun kollu da. Gündüz evimiz sıcak oluyor diye kısakollu giydiririm düşündüm Ağustos ta çok sıcak geçiyor çünkü.. Ama çok az kıyafet aldım ben. Doğduktan sonra alcam genelde. 0-1 aya küçük olmayabilir diyorlar 1-3 aya içinde kaybolur diyorlar kafam karıştı… En iyisi doğunca boyuna kilosuna göre alırım dedim. 🙂

motherlion01 ayy bizde izmirdeyiz. Burası da çok sıcak ben kendim bu kadar sıcağa alışık değilim çocuk nasıl durur bilmiyorum.😄

minigin_annesi11 bence de çok abartılı hastane çantasına gerek yok iki hastane çıkışı yedek tulum yeterli olur ana evle hastane uzaksa bi tane daha yedek koyulabilir benim ilk bebiş erkekti bezi açtığımız an hemen çişini yapıyordu böyle minnak kazalar da oluyor 😄