NaimeYilmaz, başlığı Doğumu Kolaylaştırmak İçin Önerileriniz olarak değiştirdi.

Hergun 45 dakikayı geçmeyecek yürüyüş ve hurma tüketeceksin

Hepsi yalan bence 😌 ilk oğlum da yapmadığım şey kalmadı vallahi gece yarısı pandemi zamanı spor aletlerinde hareket yaptığımı bilirim mutfak dolaplarımı sildim yerleri 5 hafta çömelerek sildim ama nafile 🥲 41. Hafta da oğlum sezeryan ile doğdu açılma olmadı ☺️ Kuzenım ise hiç hareket etmedi normal koltukta otururken suyu geldi açılma oldu normal doğum yaptı 😊Demek istediğim bebek ana rahmıne düşmeden nasıl gelecegını rabbim belirliyor hiç takmayın kafanıza

strong17 ben son 3 ayda pilates topunun üstünden inmedim her gün yaptım 10-15 dk bile olsa son haftalarda da her gün 50-60 tane squat bir de 35. Hafta itibariyle hurma yedim günlük 5 tane 39+3 de kendi sancılarımla doğurdum bebişi

strong17 vala ebelik editimi veriyolardi özelikle gittim 35. Haftadan sonra böğürtlen yaprağı çayı merdiven ve günlük 45 dakika yürüyüş birsuru de duruş ve masaj anlatılar insalah faydasını gorurum

Ben de ilk doğumumda rampalardan inip çıkıyordum 40 dakika yürüyüş merdiven in çık falan filan bence en doğrusu hamileliğin en başından beri spor ve egzersiz yapmak son haftalar arayışa girip normalin dışına çıkmak riske atabilir canlarım tansiyon düşüklüğü halsizlik gibi çünkü ben de öyle oldu .Ben normal doğum yaptım doktorum bana sürekli otur kalk yaptırdı bebeğin kafası gelince çatala aldı beni sanırım en etkili hareket bu :)

strong17
      Aklına gelebilecek herşeyi yaptım hurma ananas yürüyüş merdiven çömelme ne varsa. Kızım bana mısın demedi. Ilişki doğumu başlatır dediler ev kalabalık olduğu için o da mümkün olmuyordu küçüktü de ev . En son eşime yeter artık bakarsın olur dedim. Ilişkiden 2 saat sonra bir ıslaklık hafif bir ağrı acaba mi dedim. Sonra yattım ama tedirginim sabah 6 gibi uyandım baktım hala devam ediyor sonrasında nişanım geldi ve hoppp hastane. Tabi ilişkiden dolayı mi oldu yoksa zamanı mi gelmisti ona emin değilim. Derkennnn 40+2 de dogurdum🌼

Anonimdenim aynen oyle bende 41. Hafta dogurdum paket paket hurma egzersiz sicak dus hatta yarin kontralum vardi gitmeden once evi temizliyim belki su gelir dedim yok evin butun halilarini oturdum bezle sildim dusun evi piril piril yaptim ama fayda etmedi bitek ev temizlenmis oldu ertesi gun gittim daha fazla bekletmek istemediler suni sanci verdiler ama gerçekten masallah cok cok guzel geçti dogumum herkese diyorum ben cok sevdim bu dogurma isini bi futbol takimi kurarim artik🤣tabi su dikisler olmasaydi ):

strong17 hergun 1 saat yürüdüm son aylarda sancim olmaya baslamişti 39 haftalik olmaya bi haftam vardi ben gitmedim hemen hastaneye suyum ve kanamam yoktu ama sancilarim vardı o bir haftada surekli temizlik yaptım yürüdüm surekli duş aldım ve ilişkiye girdim sonra sancıları arti ve hastaneye gitim ebe muane ettiğinde 7 cm acilmam vardı yatişim oldu surekli duş aldım hastanede sukuat yaptım doktor suyumu açtı ve suyum geldi birazda kanamam oldu muyane ettikleri için sancıları artınca katılıyorum ama bebek hazineye inmiyodu nekadar açılma olmasına rağmen gizlice biseyler yedim ve çocuk oyle hareket etti ve aşağı indi yarım suni sancı yedim 10 cm le ikinci ikinmamda hemen doğumun oldu sana tavsiyem kanama ve suyun gelmediyse gitme hastane evde çek

mmomyskaan okadar korkacak bisey degil o an hızlı gelişiyor ywni nasıl doğurdun anlamiyosun tabiki acısı çok yüksek ama oda twm doğacağını zaman korkma milletin lafına takma surekli dua oku Allah yardım eder

mmomyskaan
              Kesilse benim kesilirdi 1 gün sürdü doğumum hiç kendini boşa korkutma o an acıyacak ve bitecek bebeğine odaklan herşey daha çabuk ve kolay olur senin için.

strong17 doğumu hızlandıemak için ilişkiyi kaçıncı haftada öneriyorsunuz ben başta riskli gebelik geçirdim ve ilişkiye girmedik hiç ama 5. Aydan sonra doktorum risk kalktı demesine rağmen bizde korku kaldı ya bebeğe bişey olur korkusu çok şükür 37. Haftadayım normal doğum istiyorum gebelik şekeri de çıktı hurmada çok yiyemiyorum ne yapmalıyım ben 😔