• Doğum Hikayeleri
  • Preeklampsi(gebelik zehirlenmesi) Sürecim, Doğum ve Bilinmesi Gerekenler

designermoms doğum paketi aldım iptal ettirsem olmuyor ettirmesem güvenemem🥲 bilmiyorum napacağımı şaşırdım 🥲

Deletedmom_69 O halde “ben tüm günümü panikle geçiriyorum biraz rahatlamam lazım böyle bir durumda nasıl yol izleriz” diyebilirsiniz doktorunuza, ben de doktoruma panik olduğumu söylemiştim öyle baktı. Sonucunuz henüz çıkmadı ama bugün çıkacak sanırım. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız🙏🏻

WiseMom yok daha bugün götürebiliyorum dün sabah başlamıştım onun dışında normal test istememişti benden inşallah çok teşekkür ederim

WiseMom öncelikle çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun🙏 saçma olacak ama bir sorum var. Beslenmenizde yemediğiniz önemli besinler var mıydı? Veya bununla alakası var mı? Ben et, balık, ceviz vs önemli olan yiyecekleri tüketemiyorum midem bulanıyor da

Deletedmom_69 benim de aynı şekilde evde tansiyon takibi yapıyorum hareketlerini takip et
        Bugün bana haftaya Salı için doğum günü verildi 37+0da doğum olacak bu şekilde geldim ilaçla tansiyon takibiyle

Deletedmom_69
        Günde 3 kez Alfamet kullandım 8 saat arayla. 14-8 i geçerse Adalat aldım, düşmezse alıcaz demişti doktorum.

askooyumm Estağfirullah çok haklı bir soru, bol su içtim, günaşırı havuç suyu içtim bebeğin suyu iyi kalsın diye. Ayrıca protein yüklü beslendim. Ama en son hafta protein abarttım belki ondan mı ne idrarımdaki atılım arttı. Ama doktorum protein ağırlıklı önerdi çünkü bu hastalıkta vücudunuzdaki protein böbrekten idrara kaçak olarak atılıyor. Dolayısı ile protein size de çocuğa da yaramıyor, çocuk zayıf kalmaya başlıyor. Bu hastalığın olayı bu. O açıdan protein ağırlıklı beslen azıcık çocuk kilo alsın dedi doktorum. Ayrıca gerçek manada sıfır tuz tükettim. Sıfır. Evdekiler kendi tabağına ektiler.

Bsrasln2903
          İki kez 1 hafta ara ile bakıldı, 1100 küsür çıktı ikisinde de. Son haftamda basit idrar testinde 3+ pozitif çıktı. O da sanırım artık 3000 küsürleri geçtiğini gösterdiği için bebeği aldılar hemen. 1+ ile başladık 3+ ile bitirdik. İdrarda 300 mg ve üstü istenmez. Ne kadar az ise o kadar iyi ve şiddeti öyle anlaşılıyor. Ona göre ne kadar idare edebileceğinize bakıyorlar, tabiiki pıhtılaşma, böbrek ve karaciğer değerleri ile beraber. İlk böbrek hasarı veriyor bu hastalık çünkü.

WiseMom canım benimde protein ilk +2 sonra 24 saatlikte bakıldı 800 küsür çıktı diğer karaciğer değerleri normaldi evim hastaneye yakın diye sürekli tansiyon ölç denildi genelde 13 8 12 8 bandında

@WiseMom @designermoms
              Aşırı bulantım kusmam halsizliğim var cumartesiden beri devam ediyor tansiyonum bi yükselip bi düşüyo bulantı konusunda hiçbir şey demedi doktor eşim de şehir dışına çıkıyor napacağımı şaşırdım inanın kontrole de 2 hafta sonra gel dedi sizinkiler gibi yakın takip istemedi de

Bsrasln2903 canım mutlaka omron kol manşonlu ölçer kalitesinde kol manşonlu ölçerler kullanarak ölçmelisin, dinlenir halde, kol düz kalp hizasında. Çok geçmiş olsun🙏🏻

Deletedmom_69 Yani yüreğinizi rahatlatmak isterim ama inanın bana doktorun bu tutumu normal gelmedi. Her mesleğin uzmanının işinde hata payı olur olmalıdır, kimse kendine çok güvenmemeli hele can söz konusuysa. Lütfen çok dikkat edin olmazsa duyurmadan devlette birine gidiverin yakın takiple, imkanınız varsa da yalnız kalmayın birisi yardımcı olabilirse çok iyi olur🙏🏻 Doktoru ne olursa olsun seçme şansınız var lütfen oluruna bırakmadan siz başka birine daha görünüverin. Preeklampsi ciddi bir gebelik hastalığıdır, anne bebek ölümlerinin 20%’si bundan dolayı olur. Çok nadir de değildir, ayrıca teşhis haftasında netlik yoktur. Allah’a emanet olun çok geçmiş olsun🙏🏻

@Deletedmom_69 askooyumm Bsrasln2903 @designermoms @dexter

**Evde takipli iseniz hafif/orta preeklampsi durumunda yapabileceğiniz en iyi şeyleri tekrar özet geçmek isterim:

• Çok su içmek
                  • Sıfır tuz, mümkünse sıfır kafein, şekeri abartmamak
                  • Bol protein almak
                  • Sıkça ılık suya girmek, duş almak
                  • Kaya/deniz tuzu+sirke ile ayak banyosu(uzunca)
                  • Bebeğin suyunu iyi tutmak için doktora danışarak havuç suyu tüketmek.
                  • Sinir strese elveda demek, çevremizi bilinçlendirmek ve uyaranlardan kaçmak. Gerekirse sert çıkmak ve kestirip atmak(sizden kıymetli değiller)
                  • Özellikle güneş ışığından ve diğer yüksek ışıklardan kaçmak, bu doktorların uyardığı bir madde yine. Dışarı gerekmedikçe çıkmayın, şapka gözlük iyidir. Evde de güneşlikler kapalı olursa iyidir.
                  • Bebeğin hareketlerini mutlaka takip etmek.
                  • En geç 2 saatte bir tansiyon ölçmek(ben uykumda kendiliğinden uyanırsam ölçtüm.) Bana üst sınır 14-8 dendi. İki değer aynı anda bu sınırı geçerse haydi sezaryene dendi, bir kez hastanede tedavi görmüş olduğum için.
                  • Düzenli Magnezyum ve balık yağı kullanımı yine doktor ikazıdır. (Ben Ocean marka kullandım, doktorunuza danışırsınız.)
                  • Farkındalık çok önemli. Ne size iyi gelmiyorsa mutlaka fark edelim.**

Bonus: Bunu söylemeyecektim ben inançlar konusu hassas diye ama duanın gücüne inandığım için ettiğim bir duam vardı, onu ne zaman 3 kez okusam tansiyonum düştü. İnanmak tutunmak önemliydi. Ben naçizane onu sizinle de paylaşayım madem. Aynı zamanda hadis olarak bilinir ve sözü geçen hadiste “atan damarın şerrinden” manası olduğunu okumuştum. Yani tansiyon :)

“ Bismillâhil kebîr eûzü billâhil azîm min şerri külli ırkın ne’ar ve şerri harrin-nâr “
                  Manası: Büyük Allah’ın adıyla. Kanı kesilmeyen damarın şerri ve ateşin sıcaklığının şerrinden yüce Allah’a sığınırız. (Tirmizi, Tıb, 26)

Herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almasını dilerim🙏🏻

ya çok tatlısın çok teşekkür ederim 💙

WiseMom çok çok sağ ol🥹 dikkate alacağım amin hepimizinkini insallah🙏🙏